5 Tips Kurus Mudah Tanpa Keluarkan Wang

Awal-awal tahun nih ramai je yang nak turun berat badan.. azam baru lah katakan.. semangat bukan main lagi nak kurus.. siap beli kasut baru.. baju sukan baru.. anda bagaimana?? kak zura pun sebenarnya bersemangat sangat-sangat nak turunkan berat lagi dalam 10kg.. azam baru jugak nih… hehehee.. nak lebih sihat dan nampak lebih muda gituuu.. Baiklah.. …

Read more5 Tips Kurus Mudah Tanpa Keluarkan Wang

5 Tips Untuk Kelihatan 10 Tahun Lebih Muda..

Rata-rata setiap wanita nak cantik.. setiap wanita nak kurus.. tapi tidak semua yang Allah kurniakan kita itu sempurna.. Jadi, yang berduit tu mulalah buat macam-macam untuk mencantikkan diri dan tubuh badan.. Buat plastik surgeri, buat liposuction, buat injektion vitamin C, laser, botoks dan macam-macam lagi.. Untuk mereka yang kurang berduit, mereka hanya mampu membeli supplemen …

Read more5 Tips Untuk Kelihatan 10 Tahun Lebih Muda..

Petua Kempis dan Slimkan Perut Buncit

Salam ceria warga Malaysia… Selamat kembali bekerja lepas balik mengundi.. Seronokkan ambik peluang balik kampung jumpa mak ayah.. kak zura pun rindu pada mereka.. Makan pun sure banyak bila mak masak.. sedapppp… hingga menjilat jari.. betul tak???   Bila dah makan banyak tu, mulalah nak butang seluar ataupun kain tak dapat..  Macam-macam dah cuba tapi …

Read morePetua Kempis dan Slimkan Perut Buncit

7 Hari Menu Diet Sihat.. Jom kurus..

Harini kak zura nak kongsikan satu menu diet untuk anda  yang nak slim dan kurus.. Boleh cuba kongsikan dengan kawan-kawan.. Yang paling bagus skali kalau anda nih sebagai suri rumah, kita yang menentukan apa yang anak dan suami makan.. kita masaklah yang best-best tapi masakan tu kenalah menu diet yang sihat.. Untuk kali ini kak …

Read more7 Hari Menu Diet Sihat.. Jom kurus..

Rahsia Kejayaan Sepanjang Hayat Untuk Kekal Pada Berat Ideal (Part 1)

Ramai yang bertanya dengan Kak Zura, “Adakah berat badan kita akan naik semula setelah berhenti minum Alpha Lipid SD2?“. Kak Zura juga dengan jujurnya menjawab bahawa sudah tentu berat kita akan naik semula jika kita berhenti berdiet dan memulakan semula cara makan serta tabiat buruk makan kita yang lama. Namun begitu berat kita akan naik …

Read moreRahsia Kejayaan Sepanjang Hayat Untuk Kekal Pada Berat Ideal (Part 1)

BOLEHKAN IBU YANG MENYUSUKAN ANAK MENJALANI DIET ALPHA LIPID SDII?

Soalan yang selalu Kak Zura ditanya oleh ibu yang menyusukan anak adalah seperti berikut: Kak Zura ada testimoni yang menyusukan bayi dan pada masa yang sama beliau juga ingin menurunkan berat badan. Adakah diet yang rendah karbohidrat seperti Alpha Lipid SD2 selamat untuk ibu yang menyusukan ? Kebanyakan ibu yang sudah melahirkan anak merasa terlalu …

Read moreBOLEHKAN IBU YANG MENYUSUKAN ANAK MENJALANI DIET ALPHA LIPID SDII?

Soalan Lazim Diet ALSD2

1 ) Adakah 1 tin Alpha Lipid SDII cukup untuk seminggu?? Ya jika diambil mengikut sukatan yang disarankan. Ini kerana New Image telah menetapkan jumlah gram untuk 1 tin tersebut untuk 1 minggu. 2) Adakah berat badan akan kembali naik berhenti selepas mengambil Alpha Lipid SDII?? Kami syorkan utk ikuti program diet kami selama sebulan …

Read moreSoalan Lazim Diet ALSD2

Kenapa Berdiet Dengan Slim Diet 2 Kita Perlu Makan..??

Amboi.. amboi.. seronoknya cuti-cuti malaysia.. hati-hati masa cuti nih, pastikan masa gi holiday tuh bekalan SD2 kena bawak sekali. Mana tahu happy sangat bersantai terlebih makan karbo.. dengan mengamalkan slim diet 2 insyaallah berat badan tak naik walaupun termakan karbo..   Hari ni kak zura ingin share dengan anda semua bagaimana membantu menurunkan berat badan …

Read moreKenapa Berdiet Dengan Slim Diet 2 Kita Perlu Makan..??

Faktor Obesiti Dapat Di Atasi Dengan Mengamalkan Slim Diet 2

Hari ini kak zura nak menceritakan sedikit mengenaik faktor-faktor yang boleh menyebabkan seseorang itu gemuk atau obesiti. Seseorang dikatakan gemuk atau obesiti apabila berat badannya melebihi berat badan ideal yang diukur dalam Body Mass Index (BMI) iaitu ukuran BMI berdasarkan ketinggian.   Banyak faktor yang menyebabkan seseorang itu menjadi gemuk. Antaranya ialah   Hormon Tidak …

Read moreFaktor Obesiti Dapat Di Atasi Dengan Mengamalkan Slim Diet 2

Apakah Kebaikan Dan Fungsi Apple Cider Semasa Mengamalkan Slim Diet 2

Salam sayang kepada pengguna SD2 dan pembaca blog kak zura.. Emmm… lama sungguh kak zura tak update blog ya.. 2 minggu menyepi diri.. bukan apa, adik lelaki kak zura datang bercuti kat KL selama 2 minggu. datang dengan isteri dan anak dia holiday.. dia yang sebenarnya tolong update blog kak zura. kak zura pandai berceloteh …

Read moreApakah Kebaikan Dan Fungsi Apple Cider Semasa Mengamalkan Slim Diet 2