Makan Lewat Malam Boleh Gemuk Ke?

Apr 07, 14 Makan Lewat Malam Boleh Gemuk Ke?

Posted by in Tips & Panduan

Ramai yang takut untuk makan lewat malam kerana TAKUT GEMUK!! Sebenarnya ia bergantung kepada jenis makanan yang anda pilih. Pengambilan makanan malam juga mampu memberikan khasiat kepada tubuh. Jom ketahuinya. Apabila bercakap tentang snek sihat, burger dan ayam goreng tidak termasuk dalam senarai ini ya. Makanan ringan yang...


read more

5 Tips Kurus Mudah Tanpa Keluarkan Wang

Jan 03, 14 5 Tips Kurus Mudah Tanpa Keluarkan Wang

Posted by in Alphalipid SDII, Tips & Panduan

Awal-awal tahun nih ramai je yang nak turun berat badan.. azam baru lah katakan.. semangat bukan main lagi nak kurus.. siap beli kasut baru.. baju sukan baru.. anda bagaimana?? kak zura pun sebenarnya bersemangat sangat-sangat nak turunkan berat lagi dalam 10kg.. azam baru jugak nih… hehehee.. nak lebih sihat dan nampak lebih muda...


read more

Petua Kempis dan Slimkan Perut Buncit

Salam ceria warga Malaysia… Selamat kembali bekerja lepas balik mengundi.. Seronokkan ambik peluang balik kampung jumpa mak ayah.. kak zura pun rindu pada mereka.. Makan pun sure banyak bila mak masak.. sedapppp… hingga menjilat jari.. betul tak???   Bila dah makan banyak tu, mulalah nak butang seluar ataupun kain tak...


read more

7 Hari Menu Diet Sihat.. Jom kurus..

Apr 22, 13 7 Hari Menu Diet Sihat.. Jom kurus..

Posted by in Tips & Panduan

Harini kak zura nak kongsikan satu menu diet untuk anda  yang nak slim dan kurus.. Boleh cuba kongsikan dengan kawan-kawan.. Yang paling bagus skali kalau anda nih sebagai suri rumah, kita yang menentukan apa yang anak dan suami makan.. kita masaklah yang best-best tapi masakan tu kenalah menu diet yang sihat.. Untuk kali ini kak...


read more

Rahsia Kejayaan Sepanjang Hayat Untuk Kekal Pada Berat Ideal (Part 1)

Dec 26, 12 Rahsia Kejayaan Sepanjang Hayat Untuk Kekal Pada Berat Ideal (Part 1)

Posted by in Alphalipid SDII, F.A.Q, Tips & Panduan

Ramai yang bertanya dengan Kak Zura, “Adakah berat badan kita akan naik semula setelah berhenti minum Alpha Lipid SD2?“. Kak Zura juga dengan jujurnya menjawab bahawa sudah tentu berat kita akan naik semula jika kita berhenti berdiet dan memulakan semula cara makan serta tabiat buruk makan kita yang lama. Namun begitu...


read more

BOLEHKAN IBU YANG MENYUSUKAN ANAK MENJALANI DIET ALPHA LIPID SDII?

Apr 11, 12 BOLEHKAN IBU YANG MENYUSUKAN ANAK MENJALANI DIET ALPHA LIPID SDII?

Posted by in Alphalipid SDII, Tips & Panduan

Soalan yang selalu Kak Zura ditanya oleh ibu yang menyusukan anak adalah seperti berikut: Kak Zura ada testimoni yang menyusukan bayi dan pada masa yang sama beliau juga ingin menurunkan berat badan. Adakah diet yang rendah karbohidrat seperti Alpha Lipid SD2 selamat untuk ibu yang menyusukan ? Kebanyakan ibu yang sudah melahirkan...


read more

Soalan Lazim Diet ALSD2

Jan 28, 12 Soalan Lazim Diet ALSD2

Posted by in F.A.Q, Tips & Panduan

1 ) Adakah 1 tin Alpha Lipid SDII cukup untuk seminggu?? Ya jika diambil mengikut sukatan yang disarankan. Ini kerana New Image telah menetapkan jumlah gram untuk 1 tin tersebut untuk 1 minggu. 2) Adakah berat badan akan kembali naik berhenti selepas mengambil Alpha Lipid SDII?? Kami syorkan utk ikuti program diet kami selama...


read more

Kenapa Berdiet Dengan Slim Diet 2 Kita Perlu Makan..??

Amboi.. amboi.. seronoknya cuti-cuti malaysia.. hati-hati masa cuti nih, pastikan masa gi holiday tuh bekalan SD2 kena bawak sekali. Mana tahu happy sangat bersantai terlebih makan karbo.. dengan mengamalkan slim diet 2 insyaallah berat badan tak naik walaupun termakan karbo..   Hari ni kak zura ingin share dengan anda semua...


read more
Page 2 of 1012345...10...Last »