Rahsia Kejayaan Sepanjang Hayat Untuk Kekal Pada Berat Ideal (Part 1)

Dec 26, 12 Rahsia Kejayaan Sepanjang Hayat Untuk Kekal Pada Berat Ideal (Part 1)

Posted by in Alphalipid SDII, F.A.Q, Tips & Panduan

Ramai yang bertanya dengan Kak Zura, “Adakah berat badan kita akan naik semula setelah berhenti minum Alpha Lipid SD2?“. Kak Zura juga dengan jujurnya menjawab bahawa sudah tentu berat kita akan naik semula jika kita berhenti berdiet dan memulakan semula cara makan serta tabiat buruk makan kita yang lama. Namun begitu...


read more

Soalan Lazim Diet ALSD2

Jan 28, 12 Soalan Lazim Diet ALSD2

Posted by in F.A.Q, Tips & Panduan

1 ) Adakah 1 tin Alpha Lipid SDII cukup untuk seminggu?? Ya jika diambil mengikut sukatan yang disarankan. Ini kerana New Image telah menetapkan jumlah gram untuk 1 tin tersebut untuk 1 minggu. 2) Adakah berat badan akan kembali naik berhenti selepas mengambil Alpha Lipid SDII?? Kami syorkan utk ikuti program diet kami selama...


read more

Kurang Pengambilan Gula Semasa Berdiet Slim Diet 2 Sebab Pening Kepala

Jun 09, 11 Kurang Pengambilan Gula Semasa Berdiet Slim Diet 2 Sebab Pening Kepala

Posted by in Alphalipid SDII, F.A.Q, Tips & Panduan

Kita sudah pun masuk ke pertengahan tahun 2011.. Macam mana dengan azam tahun baru aritu?? Dah berjaya ke belum?? Atau masih lagi mencari-cari…?? Jangan lama sangat bertindak, nanti lambat nak jadi.. dah separuh tahun dah nih.. tinggal lagi 6 bulan kita nak habis tahun 2011…   Untuk mereka yang berazam untuk menurukan berat...


read more

Ketika berdiet dengan Slim Diet 2 saya selalu rasa lapar, selera nak makan bertambah dan apakah yang boleh saya lakukan ?

Feb 26, 11 Ketika berdiet dengan Slim Diet 2 saya selalu rasa lapar, selera nak makan bertambah dan apakah yang boleh saya lakukan ?

Posted by in Alphalipid SDII, F.A.Q

Ramai yang risau bila selera makan bertambah kerana takut nanti tak dapat nak kuruskan badan kalau asyik nak makan je.. Sebenarnya ini berlaku disebabkan beberapa perkara yang berbeza.   Kenapa Lapar Bila Berdiet SDII? Pertama sekali jika anda selalu merasa LAPAR (bukan selera bertambah – ini adalah dua perkara yang berbeza)...


read more

Alpha Lipid Lifeline -Breakfast Drink yg Lengkap dan Amat Berkhasiat

Feb 23, 11 Alpha Lipid Lifeline -Breakfast Drink yg Lengkap dan Amat Berkhasiat

Posted by in Alpha Lipid, F.A.Q

Alpha Lipid Lifeline adalah pemakanan semulajadi yg memang amat berkhasiat dan lengkap untuk keperluan seharian diet manusia. Ia dipasarkan sebagai “BREAKFAST DRINK FOR SMART PEOPLE“.   Bagaimana mengambilnya? Cara pengambilannya ialah 1 1/2 scup dicampur dgn air sejuk dan digoncang dalam shaker. Goncang sehingga menyatu...


read more

Saya seorang pelari jarak jauh dan selalu memasuki pertandingan marathon. Adakah boleh saya berdiet rendah karbohidrat ?

Jan 25, 11 Saya seorang pelari jarak jauh dan selalu memasuki pertandingan marathon. Adakah boleh saya berdiet rendah karbohidrat ?

Posted by in F.A.Q

Saya seorang pelari jarak jauh dan selalu memasuki pertandingan marathon.  Saya diberitahu memakan karbohidrat yang tinggi atau “carb-loading” adalah kemestian sebelum memulakan pertandingan. Adakah boleh saya berdiet rendah karbohidrat ?   Ini adalah salah satu soalan yang biasa apabila ditanya berkenaan diet rendah...


read more

Rahsia Kejayaan Sepanjang Hayat Untuk Kekal Pada Berat Ideal (Part 2)

Dec 27, 10 Rahsia Kejayaan Sepanjang Hayat Untuk Kekal Pada Berat Ideal (Part 2)

Posted by in Alphalipid SDII, F.A.Q, Tips & Panduan

Apa yang akan saya ceritakan selanjutnya adalah fasa, keadaan atau situasi dimana anda sudah berjaya mencapai berat idaman dan ingin mengekalkan berat tersebut sepanjang hayat. Jika anda belum berada ditahap ini, anda boleh berhenti membaca setakat ini sahaja kerana anda mungkin keliru kerana jenis-jenis makanan pada fasa ini agak...


read more

Apakah Yang Menyebabkan Penurunan Berat Badan Yang Mendatar Atau Plateaus?? – Part 12 Terakhir

PART 12: Anda mengalami kekurangan zat makanan !   Ini adalah bahagian terakhir tentang kemungkinan diantara sebab-sebab berat anda turun mendatar.   Kita harus faham bahawa dari segi keperluan biologi, manusia boleh hidup tanpa karbohidrat. Kekurangan zat makanan adalah bukan disebabkan kita kurang memakan karbohidrat...


read more