Rahsia Kejayaan Sepanjang Hayat Untuk Kekal Pada Berat Ideal (Part 1)

Ramai yang bertanya dengan Kak Zura, “Adakah berat badan kita akan naik semula setelah berhenti minum Alpha Lipid SD2?“. Kak Zura juga dengan jujurnya menjawab bahawa sudah tentu berat kita akan naik semula jika kita berhenti berdiet dan memulakan semula cara makan serta tabiat buruk makan kita yang lama. Namun begitu berat kita akan naik …

Read moreRahsia Kejayaan Sepanjang Hayat Untuk Kekal Pada Berat Ideal (Part 1)

Soalan Lazim Diet ALSD2

1 ) Adakah 1 tin Alpha Lipid SDII cukup untuk seminggu?? Ya jika diambil mengikut sukatan yang disarankan. Ini kerana New Image telah menetapkan jumlah gram untuk 1 tin tersebut untuk 1 minggu. 2) Adakah berat badan akan kembali naik berhenti selepas mengambil Alpha Lipid SDII?? Kami syorkan utk ikuti program diet kami selama sebulan …

Read moreSoalan Lazim Diet ALSD2

Kurang Pengambilan Gula Semasa Berdiet Slim Diet 2 Sebab Pening Kepala

Kita sudah pun masuk ke pertengahan tahun 2011.. Macam mana dengan azam tahun baru aritu?? Dah berjaya ke belum?? Atau masih lagi mencari-cari…?? Jangan lama sangat bertindak, nanti lambat nak jadi.. dah separuh tahun dah nih.. tinggal lagi 6 bulan kita nak habis tahun 2011…   Untuk mereka yang berazam untuk menurukan berat badan dan …

Read moreKurang Pengambilan Gula Semasa Berdiet Slim Diet 2 Sebab Pening Kepala

Ketika berdiet dengan Slim Diet 2 saya selalu rasa lapar, selera nak makan bertambah dan apakah yang boleh saya lakukan ?

Ramai yang risau bila selera makan bertambah kerana takut nanti tak dapat nak kuruskan badan kalau asyik nak makan je.. Sebenarnya ini berlaku disebabkan beberapa perkara yang berbeza.   Kenapa Lapar Bila Berdiet SDII? Pertama sekali jika anda selalu merasa LAPAR (bukan selera bertambah – ini adalah dua perkara yang berbeza) ketika berdiet SD2, maka …

Read moreKetika berdiet dengan Slim Diet 2 saya selalu rasa lapar, selera nak makan bertambah dan apakah yang boleh saya lakukan ?

Alpha Lipid Lifeline -Breakfast Drink yg Lengkap dan Amat Berkhasiat

Alpha Lipid Lifeline adalah pemakanan semulajadi yg memang amat berkhasiat dan lengkap untuk keperluan seharian diet manusia. Ia dipasarkan sebagai “BREAKFAST DRINK FOR SMART PEOPLE“.   Bagaimana mengambilnya? Cara pengambilannya ialah 1 1/2 scup dicampur dgn air sejuk dan digoncang dalam shaker. Goncang sehingga menyatu dan berbuih.   Bila perlu ambil Alpha Lipid? Seelok-eloknya sewaktu …

Read moreAlpha Lipid Lifeline -Breakfast Drink yg Lengkap dan Amat Berkhasiat

Saya seorang pelari jarak jauh dan selalu memasuki pertandingan marathon. Adakah boleh saya berdiet rendah karbohidrat ?

Saya seorang pelari jarak jauh dan selalu memasuki pertandingan marathon.  Saya diberitahu memakan karbohidrat yang tinggi atau “carb-loading” adalah kemestian sebelum memulakan pertandingan. Adakah boleh saya berdiet rendah karbohidrat ?   Ini adalah salah satu soalan yang biasa apabila ditanya berkenaan diet rendah karbohidrat seperti SD2. Saya memang ada seorang kawan yang suka acara sukan …

Read moreSaya seorang pelari jarak jauh dan selalu memasuki pertandingan marathon. Adakah boleh saya berdiet rendah karbohidrat ?

Rahsia Kejayaan Sepanjang Hayat Untuk Kekal Pada Berat Ideal (Part 2)

Apa yang akan saya ceritakan selanjutnya adalah fasa, keadaan atau situasi dimana anda sudah berjaya mencapai berat idaman dan ingin mengekalkan berat tersebut sepanjang hayat. Jika anda belum berada ditahap ini, anda boleh berhenti membaca setakat ini sahaja kerana anda mungkin keliru kerana jenis-jenis makanan pada fasa ini agak berlainan dari fasa-fasa sebelumnya.   Pengekalan …

Read moreRahsia Kejayaan Sepanjang Hayat Untuk Kekal Pada Berat Ideal (Part 2)

Apakah Yang Menyebabkan Penurunan Berat Badan Yang Mendatar Atau Plateaus?? – Part 12 Terakhir

PART 12: Anda mengalami kekurangan zat makanan !   Ini adalah bahagian terakhir tentang kemungkinan diantara sebab-sebab berat anda turun mendatar.   Kita harus faham bahawa dari segi keperluan biologi, manusia boleh hidup tanpa karbohidrat. Kekurangan zat makanan adalah bukan disebabkan kita kurang memakan karbohidrat tetapi kekurang zat makanan kita adalah disebabkan kita masih lagi …

Read moreApakah Yang Menyebabkan Penurunan Berat Badan Yang Mendatar Atau Plateaus?? – Part 12 Terakhir

Apakah Yang Menyebabkan Penurunan Berat Badan Yang Mendatar Atau Plateaus?? – Part 11

PART 11: Anda melalui fasa penyesuaian diri !   Kita harus faham bahawa apabila ia bersangkutan dengan penurunan berat badan, makan badan kita akan berfungsi seperti kitaran maklumbalas pada sebuah thermostat.   Badan kita memerlukan satu fasa penyesuaian diri dengan fungsi-sungsi yang bersangkutan terhadap jumlah makanan dan jenis-jenis sumber tenaga yang ia dapati; sama seperti …

Read moreApakah Yang Menyebabkan Penurunan Berat Badan Yang Mendatar Atau Plateaus?? – Part 11

Apakah Yang Menyebabkan Penurunan Berat Badan Yang Mendatar Atau Plateaus?? – Part 10

PART 10: Karbohidrat yang anda makan mungkin terlalu rendah !   Fahamilah konsep ini dengan tenang kerana ini adalah salahsatu paradox atau perkara yang bertentangan dengan konsep yang biasa anda faham tentang diet protien atau rendah karbohidrat dan mungkin bertentangan dengan naluri yang biasa anda ikuti ketika berdiet SD2. Namun begitu, saya pernah melihat perkara …

Read moreApakah Yang Menyebabkan Penurunan Berat Badan Yang Mendatar Atau Plateaus?? – Part 10