Name: Hazura, aka "Jue"

Email:

Yahoo IM:

Jabber:

Bio: Sudah 6 tahun berkecimpung dalam bisnes ini.. SAYA ADALAH SEORANG PAKAR DALAM PENJAGAAN KESIHATAN SERTA KECANTIKAN. Boleh membantu siapa sahaja yang mempunyai masalah untuk mendapat berat idaman selepas mencuba bermacam-macam produk tapi masih gagal.. Saya akan memberi khidmat nasihat berdiet dengan selamat jika anda ingin memiliki berat idaman dan turun 5-10kg dalam masa sebulan.. Boleh hubungi saya untuk mereka yang nak jadi wakil pengedar, dan boleh hubungi wakil-wakil pengedar yang berdekatan (KLIK MENU CONTACT) dengan anda untuk dapat khidmat nasihat percuma nak turun slim di samping menjana wang sampingan... JOM ORDER SEKARANG!!! :) call/sms : Puan Hazura: 0193197976 [KOS EFEKTIF & MENJIMATKAN - TANPA PERLU BERBELANJA LEBIH] Bank In RMxx.xx Ke Maybank 564146211439 Nama: HAZURA HASHIM BANI 3rd Party Email: hazurahb@gmail.com Paypal / Credit Card : slimdiet2.org@gmail.com

Posts by Jue:

    8 Tip Diet Di Bulan Ramadhan Bagi Yang Mahu Kurus Di Hari Raya

    May 17th, 2018

    Salam ramadhan Kak Zura ucapkan kerana pembaca blog Kak Zura since 2010 lagi.. terima kasih banyak-banyak atas sokongan rakan-rakan semua.. Kak Zura pun ada blog personal, yang banyak kongsi tips-tips diet dan turun berat badan. Juga masalah-masalah yang selalu dihadapi bila susah betul nak kurus..

     

    Tips Kurus Sebelum Raya

    Hari ini Kak Zura berkesempatan nak kongi tips diet untuk mereka yang nak kurus sebelum raya.. Nak pakai baju kebaya kan? hehehehe.. baca tips nih..

    1. Jangan tinggal (skip) sahur

    Walaupun ‘skip’ sahur boleh mengurangkan pengambilan kalori, tetapi ia adalah amalan yang tidak sihat. Malah, ia cenderung menyebabkan kita makan lebih banyak semasa berbuka.

    Lagi pula, amalan bersahur adalah sunnah dan amat digalakkan dalam Islam walaupun hanya dengan buah kurma. Namun untuk yang nak kurus, sekadar cukup 1 biji kurma.

     

    1. Makanan rendah kalori

    Semasa sahur pilihlah makanan yang tidak tinggi kalori, tinggi garam dan kurangkan makanan berlemak. (Elak lauk bersahur dengan ikan masin, telur masin, mee segera atau sardin dan seumpamanya) Makanan masin semasa sahur boleh menjadikan kita cepat haus nanti.

     

    1. Pengambilan nasi / bihun / mee

    Tidak ada masalah untuk ambil nasi/ bihun/ mee/ kuetiow semasa sahur. Asal jumlah segenggam. Namun untuk jimatkan lagi kalori, boleh ambil karbo kompleks yang lain. Sama ada roti wholemeal atau pun oat. Boleh buat buat smoothy oat fruit..

     

    1. Minuman manis

    Tinggalkan segala minuman manis atau berkafien sepanjang ramadhan. Minumlah air kosong banyak-banyak. Kau kena tahu air kosong selamanya kosong kalori.

    Dicadangkan mencukupi 8 gelas air sehari adalah seperti ini:

    • 1 gelas selepas bangun sahur
    • 1 gelas selepas bersahur
    • 1 gelas selepas azan Maghrib
    • 1 gelas selepas solat Maghrib
    • 1 gelas selepas berbuka
    • 1 gelas selepas solat Isyak
    • 1 gelas selepas solat Terawih
    • 1 gelas sebelum tidur

     

    1. Kuantiti makanan semasa berbuka

    Semasa berbuka puasa, tidak ada masalah untuk ambil makanan yang lebih banyak berbanding semasa sahur. Namun pastikan makanan itu makanan yang berkualiti. Kalau nak turun berat dan boleh makan cepat boleh minum alpha lipid sd2 dulu segelas sebelum makan..

     

    1. Kekal aktif

    Berpuasa bukanlah alasan untuk kita tidur dan bermalasan sepanjang hari. Walaupun tidak bersenam, cuba sedaya upaya untuk mengekalkan aktiviti harian dengan melakukan kerja rumah, bergotong-royong, membantu ibu ayah, dan sebagainya. Jangan tangguhkan semua kerja ini untuk dilakukan selepas berbuka supaya anda boleh fokus pada ibadah lain pada waktu malam.

     

     

    1. Lauk pauk jenis rebus

    Untuk lauk berbuka kalau kau tanya, Kak Zura suka pilih yang rebus-rebus atau pun bakar-bakar. Ikan masak asam pedas, ayam golek, ayam sambal ini semua kegemaran. Jangan ambil yang bergoreng atau yang banyak guna sos atau kicap. (Charkuetiow, KFC, etc) Lebihkan yang bakar dan rebus.

     

    1. Sayur dan buah-buahan

    Sayur dan buah-buahan adalah menu yang wajib. Ia penting sebagai tambahan serat dan vitamin dalam badan serta mudah untuk buang air besar.  Barulah makanan itu jadi seimbang dan kita akan nampak lebih bertenaga dan tidaklah kurus dalam keadaan yang nampak letih.

     

    Ini semua apa yang Kak Zura cuba amalkan semasa berdiet dibulan puasa. Jujur kalau kau boleh konsisten dengan garis panduan yang diberikan kita tak perlu pun nak habis ribuaan ringgit untuk kurus.

    Mudah-mudahan, matlamat kita untuk kuruskan badan semasa bulan puasa bukan sekadar dicapai untuk cantik. Tetapi turut meninggalkan kesan positif dalam mengelakkan pembaziran wang dan makanan di samping berusaha meningkatkan kesihatan diri

     

    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Testimoni Produk Pelansingan Badan Terkenal SDII

    January 26th, 2018

    SDII dan TESTIMONI Produk Pelangsingan Badan Terkenal di NEW ZEALAND kini di MALAYSIA…

     

    Slim Diet II atau SD 2 membantu anda mendapatkan berat badan yang ideal dengan mengamalkan konsep diet yang sihat TANPA BERLAPAR dan sekaligus menghilangkan lemak badan berlebihan pada tubuh anda. SD II juga membantu anda untuk mengekalkan bentuk tubuh badan yang menarik dan menawan. Penurunan berat badan menjadi lebih mudah. Nak kurus tanpa perlu berlapar ???? Ayam Daging Udang (Semua Seafood) Sayuran Telur Ya anda boleh makan semua makanan diatas!! Bunyinya seperti anda tak percaya.. tapi itulah hakikatnya apabila anda mengikuti program diet secara sihat bersama slim diet 2 (SD2).

     

    Program yang berdasarkan kepada penyimpanan protein dan diet ketogenik (Protein Sparing Modified Fast – PSMF) ini adalah hasil kajian sekumpulan ahli perubatan dari Harvard Medical University (Dr.George Cahill and Dr. George Blackburn). Hasil dari kajian ini, syarikat New Image International yang juga pengeluar produk Colostrum Alpha Lipid Lifeline telah menghasilkan produk Slim Diet 2 yang mampu menggegarkan pasaran di Malaysia. Jangan terkejut jika dikatakan di New Zealand, rekod tertinggi penurunan berat badan adalah 64 kg dalam tempoh sebulan.

     

    Ciri ciri KEISTIMEWAAN dari program pelangsingan SDII?

    *Penurunan berat badan ideal pada kadar 250gm—500gm setiap hari.

    *Tidak memerlukan belanja yg tinggi serta menjimatkan wang anda. JIMATKAN WANG ANDA

    *Penambahan tenaga pd setiap 500g lemak yg dibakar dan menjadikan tenaga kpd 3000 kalori.

    *Pembuangan lemak pada tubuh badan secara KEKAL Dibuktikan melalui rekod dunia dengan penurunan berat badan sebanyak 64kg dalam masa 1 bulan.

    *TIDAK PERLU BERLAPAR. Amalkan aturan pemakanan biasa seperti sarapan pagi, makan tengahari & makan malam. DENGAN PROGRAM SLIMMING DIET II ATAU SD2, ANDA BOLEH MAKAN, TIDAK PERLU BERLAPAR DAN TAK PERLU MENGHABISKAN BERIBU-RIBU RINGGIT DI PUSAT SLIMMING. MALAH DAPAT MEGURANGKAN 10KG DALAM MASA SEBULAN HANYA DENGAN MENGAMALKAN SD2.

    *Kandungan Protein yang tinggi dengan multi-vitamin, mineral dan elemen-elemen kesihatan yang lain serta seimbang.

    *Membantu memulihkan masalah kesihatan yang lain seperti diabetes, darah tinggi & juga mengurangkan paras kolestrol pada tubuh badan.

    *Membantu membaiki sel-sel tubuh ke arah sel yg lebih sihat & kuat utk sistem tubuh badan manusia. Memberi tenaga dan membantu pemulihan tenaga agar kita sentiasa segar dan berdaya menjalankan kegiatan harian.

    * MUDAH dan sungguh MUDAH Cara penggunaannya : minum 2 scoop 4x sehari sebelum makan dan pastikan anda jangan berlapar.. Lebihkan makan protein iaitu ayam, ikan, daging, telur, seafood dan sayur… Harus kurangkan karbohidrat (makanan yang ada kanji, gandum, beras) jika inginkan kesan yang optima.. Perlu minum air 2-3 liter sehari supaya lemak-lemak yand dah dibakar dalam badan tu dapat keluar melalui air kencing atau berpeluh..

 

 

TESTIMONI-TESTIMONI ALPHA LIPID SDII

 

TESTIMONIAL 1: DR Zatil dah berhenti minum pun berat tak naik.

Alhamdulilah.. seronok semalam dengan bengkel slim diet 2 dengan en kamarul.. seramai 58 orang yang hadir untuk belajar bagaimana fungsi slim diet 2 dapat membantu kita turun berat tanpa berlapar.. rugi sapa yang tak dapat hadir…

Kali ni kak zura nak cerita pada anda semua testimoni terbaru daripada Dr Zatil Ismail daripada Trengganu..kita ikuti kisah beliau..

“Bulan 9 tahun lepas, saya minum SLIM DIET 2 selama 2 minggu, saya turun 7kg.. tapi masih gemuk sebab saya sangat gemuk.. then, saya berhenti minum SLIM DIET 2 selama 5 bulan, konon nak buat eksperimen. Ternyata, berat saya tak naik dah, tapi turun lagi 1 kg.. akhirnya, pada bulan lepas, saya mula minum lagi.. dan turun 6.5kg.. saya akan teruskan sehingga mencapai berat badan ideal, iaitu perlu turun 7-8kg lagi.. thanks SLIM DIET 2.. sebelum ni, macam-macam dah saya guna, semuanya tak jadi, buat saya muntah, dan end up dengan berat badan makin naik.. saya ambil masa sebulan lebih mengkaji mekanisme kerja SLIM DIET 2, dan saya amat berpuas hati kerana ianya amat selamat, meggunakan teknik protein sparing untuk bakar lemak, dicipta oleh pakar perubatan dari Harvard Medical School, dan yang paling penting, saya tak perlu berlapar.. alhamdulillah dengan izin-Nya juga..

Selain merasa lebih sihat, langsing, sesuai dengan tuntutan kerja saya yang perlu menasihati pesakit untuk menjaga kesihatan, saya juga dapat menjana pendapatan sampingan 4 angka sebulan.. insya Allah akan mencecah 5 angka tidak lama lagi..

berfikirlah dengan bijak, itu pesanan saya. – Dr Zatil”

 

TESTIMONIAL 2: JELES TAKK??? LAGI TESTIMONIAL YG BERJAYA TURUN BERAT BADAN 12 KG DALAM MASA 6 MINGGU SAHAJA

Salam ceria.. lamanya tak update blog.. ramai yang tanya kak zura, kenapa lama tak update blog.. katanya suka baca blog kak zura.. hehehee… tq tq tq… tak sangka pulak, ada jugak peminat walaupun tak glamor..

Kali ni kak zura nak bagi you all jelesss… Macam tak percaya, tapi terpaksa percaya.. cuba tengok gambar testimoni terbaru ini?? Kalau tengok gambar sebelum tu memang nampak tua, macam makcik-makcik kan?? tapi bila dah kurus slim dan cantik… macam anak dara.. cheewaah… memang meletup laaaa… Inilah testimoni Puan Siti Hajar yang berjaya turunkan berat badannya sebanyak 12kg dalam masa 6 minggu sahaja… memang tak percaya.. tapi itulah hakikat dan itulah juga ajaibnya PRODUK SLIM DIET II yang dapat turunkan berat badan tanpa berlapar… harga pun kira paling murah berbanding dengan produk-produk lain di pasaran…

JELES TAK?? SAPA YANG JELESSSS…???? haaaa.. tulaaa.. peluang dah ada kak zura kongsikan kepada anda.. so, bila lagi nak berubah?? Bila lagi nak cuba?? Cuba untuk pakej sebulan dulu tengok hasilnya macam mana, hanya RM482 (4tin) sahaja.. nak jimat lagi, ambil untuk 6 minggu, hanya RM698 (6tin) dan anda akan dapat lagi bonus RM16 daripada pihak syarikat..

Dah ramai yang telah jadi bukti dengan keberkesanan produk ini.. kak zura sendiri kadang-kadang terpaksa abaikan permintaan orang nak beli slim diet 2 bila tak sempat nak hantar.. kasihan sungguh pada mereka.. ada juga yang merajuk.. apa nak buat kalau permintaan banyak tapi kak zura seorang je yang terkejar-kejar untuk hantar stok pada customer.. ada juga kak zura bagi option untuk courier je.. tapi kebanyakan customer nak jumpa kita, nak tanya dan consult bila nak mula diet dengan slim diet 2.. Itulah sebab kak zura masih lagi tercari-cari wakil-wakil pengedar seluruh Malaysia.. YANG BETUL-BETUL BERMINAT UNTUK BUAT BISNES HUBUNGI KAK ZURA HARI INI JUGA..

 

TESTIMONIAL 3: SD11: MAZ AFN DAPAT TURUNKAN BERAT BADAN 21KG DALAM MASA 2 BULAN

Hari ini kak zura nak kongsi kepada anda lagi satu testimoni hebat daripada pengguna SLIM DIET 2 yang dapat turunkan berat badan sebanyak 21kg dalam masa 2 bulan sahaja.. ikuti kisah beliau..

TESTIMONI MAZ AFN: Slim Diet II (SD2) menjadikan impian saya untuk menurunkan berat badan sebagai kenyataan… Ramai yg telah berjaya walaupun mula-mula rasa ragu-ragu… bila dah cuba.. ramai yang rasa rugi sebab lambat membuat keputusan yang tepat..!! Ramai juga yang akhirnya menjadikan product NZ NEW IMAGE ini sebagai bisnes dihujung jari!!! Seperti saya !!!

Alhamdulillah.. rata-rata pengguna SD2 sangat berpuas hati dengan hasil dan keberkesanan SD2 dalam membantu mereka menurunkan berat badan dengan cara yang paling senang, mudah, tidak perlu berlapar, murah dan yang paling penting, tanpa kesan sampingan..

Saya sendiri telah berjaya menurunkan berat badan sehingga 21 kg dalam masa 2 bulan.. Berat dulu 96kg… PALING PENTING..berat badan tak naik walaupun dah stop mengambil SD2 selama 9bulan…Saya kini mengambil ALPHALIPID LIFELINE untuk kesihatan & maintain kan berat badan… So siapa-siapa yg masih lagi tercari-cari produk pelansingan yang betul-betul berkesan dan tanpa kesan sampingan, Slim Diet 2 adalah jawapannya!!!

Untuk mereka yang ingin mencuba produk slim diet 2 boleh lah hubungi kak zura hari ini.. insyaallah kak zura akan memberi bimbingan sehingga anda berjaya menurunkan berat badan idaman anda.. yang paling penting, kena lah disiplin ya, baru berjaya…

 

TESTIMONIAL 4: PUAN SUE DAPAT TURUNKAN BERAT BADAN SEBANYAK 20KG DALAM MASA 7 MINGGU

Salam ceria untuk teman-teman serta pembaca setia blog kak zura ini…

Kita sudah hampir ke penghujung 2011.. skali lagi kak zura nak ingatkan kepada anda semua.. jagalah kesihatan anda dan keluarga anda.. sebagai surirumah, kita yang siapkan makan minum untuk anak-anak dan suami.. dengan itu kita yang boleh membuat keluarga kita sihat atau pun tidak.. Pemakanan yang sihat dan seimbang adalah perlu..

Oleh itu, untuk mereka yang betul-betul nekad dan nak turunkan berat badan, boleh lah hubungi kak zura.. kak zura akan cuba bantu, dan kita diskus cara diet yang selamat dan tanpa perlu berlapar.

TESTIMONI TERBARU: Puan Sue, dulu berat 68kg.. dalam masa 7 minggu sahaja dapat turunkan berat badan sebanyak 20kg.. sekarang berat maintain 48kg.. best kan?? walaupun beliau dah berhenti minum slim diet 2 selama 6 bulan.. berat masih lagih 48kg hingga sekarang.. tapi beliau amalkan cara pemakanan yang sihat seperti masa berdiet dgn sd2..

Anda boleh bandingkan gambar sebelum dan selepas.. kalau sebelum tuh, macam makcik-makcik kan?? nampak berumur sangat.. tapi bila dah kurus, yang pasti nampak lagi muda, dan macam anak dara gitu.. pheweettt!!…

AGEN SELURUH NEGERI DIPERLUKAN SEGERA…!!!!!!

Peluang yang ada janganlah dilepaskan.. KAK ZURA AKAN PASTIKAN ANDA BERJAYA JADI CANTIK, LANSING DAN KAYA… mana tahu dah slim ramai yang tegur.. tiba-tiba terpaksa buat bisnes dan dapat duit yang banyak pulak.. tu yang paling best kan?? tak yah sibuk-sibuk nak tunggu duit daripada suami.. kita dah ada income sendiri walaupun duduk kat rumah..

 

TESTIMONIAL 5: DAPAT TURUN 30KG DALAM MASA 3 BULAN

Testimoni terbaru slim diet 2 daripada Puan Kartini Hasan…

“sape dok area klang mesit tahu Klinik Shujakan.. 3 hari lepas dia order susu alpha lipid untuk ibunya…dia yakin kerana perubahan yang amat ketare pada diri dan kesihatan aku!!! Sejak aku minum susu itu, hampir 3 bulan aku tak ke klinik, kalau tidak 1 bulan 2-3 kali gerenti ke klinik. Tiap bulan pasti ambil ubat kencing manis dan darah tinggi.. paling terkejut bila doktor tengok aku dah slim (dulu bereat 93kg, sekarang 63kg).. memang terkejut dia.. tak berhenti dia kata o.mg.!!! o.m.g.o.m.g…. tak yah crita banyak, aku terus story produk sd2[diet] dan alpha lipid kat doktor…macam aku pulak yang jadi doktor dan dia pesakit!!! Moga tuhan bukakn hati mereka di luar sana utk percaya bagusnye produk ini…aminnnn….”

CALL KAK ZURA YA UNTUK MEREKA YANG BERMINAT NAK TURUN BERAT BADAN DENGAN CEPAT DAN SELAMAT BOLEH LAH MENCUBA SLIM DIET 2…

 

TESTIMONIAL 6: TURUN BERAT BADAN 12KG DALAM MASA 6 MINGGU

Testimoni terbaru daripada Iza Irdina:

“Mak ai…Gemukkan saya sebelum ni??Sampai adik beradik kata saya gemuk sgt..Dulu berat saya hampir 80kg,pastu diet sendiri 6 bulan dapat lah turun 2 kilo..last bulan 6 ni saya di suruh cuba oleh nurse Syarifah dalilah SD2.Amik gak 1 tin SD2. Mula2 jual mahal sebab dah mcm2 produk guna yg terkenal pun tak berhasil…Lastly tak sampai 3 hari lepas minum SD2 timbang punya timbang terkejut dpt turun 3 kilo..Trus Oder 3 tin untuk sebulan..Alhamdulilah berhasil juga turun berat badan 12 kilo dalam masa 1 bulan stgh”

Untuk teman-teman pembaca blog kak zura nih, yang masih belum mencuba SD2, boleh lah cuba sekarang.. anda pasti tak akan kecewa..

 

TESTIMONIAL 7: SIS HAZURA, BADAN LANGSING DAN TIDAK MENGGELEBER…

Salam satu malaysia.. juga rakan-rakan di Brunei, Singapore, Indonesia serta di mana saja anda berada…

Petang tadi temankan anak kak zura ke birthday party kawan dia, sajalah nak ambil gambar.. terkejut jugak bila tengok gambar semakin lansing.. Kak zura ada jugak jumpa kawan-kawan sebelum ni, ramai yang tegur kata kak zura semakin kurus, padahal berat tak nak turun dah.. kak zura pun dah malas nak timbang berat pasal berat dah maintain gitu je.. tapi yang herannya, kenapa baju lama semakin longgar.. badan juga tak menggeleber masa diet dengan slim diet 2.. syok je rasa bila badan semakin kurus dan lansing…

Malaysia sekarang nih musim “sale”.. jualan murah selama sebulan.. rasanya berlanjutan sampai ke Hari Raya.. Mentang-mentanglah semalam dah dapat bonus hasil jualan slim diet 2.. alhamdulillah… banyaklah dapat.. so, petang tadi terus gi shopping kat Jaya Jusco.. Konon-konon nak beli perfume favourite kak zura yang dah habis.. skali bila tengok jualan murah, terus tak tahan nak bershopping.. adusss… tak pasal-pasal beli baju 2 helai.. alasan reward myself lah pasal bekerja keras dalam bisnes nih..

Untuk mereka yang teringin nak bergaya sakan raya ni, nak pakai baju kebaya nyonya ke bestkan?..tapi kadang-kadang bentuk badan kita yang menghalang kita untuk bergaya.. dengan lemak terbonjol sana sini..ish, menyesakkan pemandangan.. tapi dengan diet SD2, anda semua sempat lagi hapuskan lemak-lemak tu sekarang dan pada bulan puasa ni. Kita masih ada masa 1 bulan setengah lagi menjelang hari raya.. Percayalah dengan syarat, kurangkan karbo dan gula, lebihkan makan lauk dan minum slim diet 2 sebanyak 2 scoop 4x sehari…. insyallahtercapai cita-cita anda semua untuk pakai kebaya nyonya..

 

TESTIMONIAL 8: DAPAT TURUNKAN BERAT BADAN 15KG DALAM AMSA 3 BULAN

Macam tak percaya, tapi itulah yg terjadi kepada saya apabila berat badan saya telah turun dari 75kg kepada 60kg selepas minum SD2 dalam masa 3 bulan sahaja. Yang paling best, saya menjalani program diet SD2 tanpa perlu berlapar. Jeans yang dulunya saiz 34 juga telah menurun kpd saiz 28. Selain itu, kulit saya juga menjadi semakin cerah dan halus kerana SD2 merupakan produk 100% berasaskan soya yg memang terbukti berkesan untuk kecantikan kulit. Terima kasih SD2. Disamping dapat menguruskan badan,saya juga dapat mencantikkan kulit..

Baru-baru ini saya balik Jb selama seminggu, pergi jumpa kawan-kawan dan saudara mara.. the best part is, semua orang terperanjat dengan penampilan terbaru saya yang jauh lebih kurus dari sebelum ni. Masing-masing sibuk bertanyakan rahsia macam mana aku boleh kurus. Hasilnya, 20 tin SD2 telah terjual kerana SD2 lah saya dapat bentuk badan saya macam zaman jadi stewardess dulu.. I love u sd2.. mmmuahhhh!!!

 

TESTIMONIAL 9: TURUN 12KG DALAM MASA 1MINGGU TANPA BERLAPAR

Salam buat semua pengguna Slim Diet 2 dan untuk mereka yang baru nak mencuba dan tercari-cari produk untuk menguruskan badan…

Kak zura baru pulang dari BP malam ni di Wisma Getah Asli, Jln Ampang KL.

Di sini kak zura ingin berkongsi kisah testimoni seorang pengguna SD2 (Slim Diet 2) yang tampil ke depan pentas menceritakan pengalaman beliau.

Puan Roslina menyatakan berat badan beliau sebelum menggunakan SD2 ialah 82kg.

Selepas menggunakan SD2 selama seminggu, beliau berjaya turun 12kg!

Pada mulanya rakan beliau datang ke rumah beliau ingin membantu beliau turunkan berat badan beliau. Oleh itu rakan beliau telah “memaksa” beliau ambil 6tin SD2.

Oleh kerana kawan, maka Puan Roslina ambillah juga SD2 tu, tapi beliau sendiri belum minum SD2 tu, sebab belum yakin lagi.

Anak perempuan Puan Roslina yang agak obese, telah mencuba produk SD2 tersebut dan dalam masa 3hari. Nampak perubahan yang nyata terutama di tengkuknya dan nampak lebih kecil.

Maka dengan itu Puan Roslina rasa teruja untuk memulakan diet SD2. Tanpa ragu-ragu lagi beliau berjaya turunkan berat badan sebanyak 12kg dalam masa seminggu!

Sebenarnya sebelum ini suami Puan Roslina memang mahukan beliau kelihatan ramping dan slim sebab suaminya sanggup berbelanja lebih rm10,000 dengan memasuki program pelangsingan badan yang terkemuka, tapi malangnya hanya turun 2kg sahaja.

Sejak Puan Roslina mengalami badan obese beliau sering mengalami banyak masalah kesihatan seperti sakit lutut, migraine, dan lain-lain lagi.

Alhamdulillah sekarang ini selepas hilang 12kg, badan beliau bertambah sihat, migraine sudah tidak ada, sakit lutut dah takde malah beliau kini boleh memakai sepatu tumit tinggi semula, Jika dulu sewaktu berat badan 82kg, beliau tak boleh pakai sepatu kasut tumit tinggi sebab badannya terlalu berat, tapi kini dah BOLEH!

Alangkahnya nikmatnya kesihatan ini.

Saya menyeru kepada rakan-rakan yang masih lagi ragu-ragu untuk mencuba Sd2, maka anda perlu buat keputusan yang simple- just try it! JANGAN TUNGGU LAMA-LAMA…

 

TESTIMONIAL 10: BERAT ASAL 139KG DAPAT TURUNKAN BERAT BADAN DALAM AMASA 10 MINGGU MENJADI 75KG

Puan vimala seorang suri rumah.. dulu berat beliau 55kg masa awal-awal berkahwin. Disebabkan susah untuk mendapat zuriat beliau diberi oleh Doktor ubat-ubat hormon untuk subur. Dengan penggunaan ubat-ubat tersebut, berat beliau mencecah kepada 98kg dan semasa melahirkan anak beratnya 139kg.. beliau malu untuk keluar rumah kerana gemuk, dan hanya terperap di rumah sahaja. Berbagai usaha untuk menguruskan badan telah beliau cuba. Dia dah habiskan duit dia hampir RM100ribu utk kurus.. semua produk dia dah cuba, tapi bila berhenti naik balik 2x ganda.. semua pembedahan dia dah buat tapi tak berhasil jgk.. Disebabkan beliau gemuk, suaminya telah meninggalkan dia dengan anak-anak… memang sedih kan bila suami kita ceraikan kita kerana kita gemuk…

AKHIRNYA… beliau telah diperkenalkan oleh seorang kawan dengan satu produk untuk mengurukan badan… hanya mengeluarkan wang yang sedikit beliau dapat mengurukan badan 5kg dlm masa 1 minggu… JAWAPAN UTK KURUS DENGAN SELAMAT IALAH SLIM DIET II… sekarang dlm masa 10 minggu sahaja dengan menggunakan produk Slim diet 2 beratnya sekarang tinggal 75kg (hilang 64kg!!!!).. Sekarang beliau tidak lagi malu untuk keluar rumah..

Cayalah SD2 (SlimDiet2) bantu Puan Vimala turun kepada 75kg from 139kg dalam masa 10minggu (Lost 64kg!!), she gets back her LIFE, get NEW IMAGE, NEW FRIENDS, NEW HOPE and NEW INCOME!!

 

TESTIMONIAL 11: HILANG 10KG DAN DAGU BERLAPIS PUN HILANG

Guano kito?? mentang-mentang Kelate menang perlawanan separuh akhir Piala FA lawan Kedah malam tadi, tiba-tiba kecek kelate lah pulok… 1hb Mei hari buruh, jadi harini kak zura releks sikit kat umah. tu pun masih ada yang call minta hantar stok sd2.. nak cepat kurus katanya tak boleh nak tunggu esok.. jadi terpaksalah juga kak zura hantar walaupun hati berat ingat nak rehat je time2 cuti nih..

Harini kak zura nak kongsi sesuatu yang cukup menarik dengan anda semua.. peluang untuk yang nak buat bisnes dan untuk jadi wakil-wakil pengedar SLIM DIET 2 seluruh Malaysia.. Semalam company dah sign kontrak untuk iklankan produk slim diet 2 dan alpha lipid dalam iklan tv3.. jadi you all imagine lah nanti bahawa produk ni akan meletup bila dah masuk tv3.. memang tak akan menang tangan lah dibuatnya.. macam kak zura sekarang ni pun, belum masuk tv jualan sehari mencecah 80 tin sehari.. kalau dah masuk tv insyallah kak zura jangkakan dalam 200tin sehari.. jadi untuk anda yang ingin dapat extra income dalam bisnes nih kak zura amat alu-alukan.. kak zura akan bantu anda semua sampai berjaya.. jangan risau.. kita buat sama-sama..

Testimoni kali ini kak zura nak kongsi dengan anda semua adalah idola kak zura.. teman rapat masa sekolah menengah dulu, Puan Moharina Mohamed.. beliau banyak bantu kak zura sehingga kak zura dapat mencapai income hampir RM50,000 sebulan.. jadi sekarang apa salahnya kak zura kongsi ilmu yang kak zura ada untuk bantu anda pula.. Kami menggelar Kak rina ni 1st lady.. dulu kami sama-sama gemuk.. dia pun kuat makan.. kalau time kita orang keluar sama-sama memang tak ingat dunia lah makan.. ehehee.. tapi sekarang makan pun banyak tapi kami pandai memilih makanan.. kalau pergi umah dia memang penuh meja lah dia jamu kita orang makan.. income beliau dalam bisnes ini adalah RM230,000 sebulan. walaupun duit banyak beliau seorang yang pemurah dan peramah.. tak pernah ada perasaan riak dan sombong dalam dirinya, sebab tu lah Allah berikan rezeki kepada beliau dan suami pendapatan yang cukup banyak skali..

Apa yang paling ketara bila kita cuba SD2 ini adalah badan menjadi semakin fit dan kecik, serta dagu berlapis pun dah takde.. Berat Kak rina sebelum adalah 74kg dan sekarang berat dah mencapai 64kg.. walaupun belum mendapat ideal weight, tapi badan kak rina semakin kecik dan baju-baju yang 10thn yang lalu dah boleh pakai.. Oleh kerana SD2 diperbuat daripada soya, kulit muka pun semakin cantik.. anda cuba sendiri dan rasailah kehebatan produk slim diet 2 ini sendiri… untuk yang berminat boleh pilih pakej-pakej yang ditawarkan..

 

PAKEJ KURUS (sebulan)

4tin sd2 + 1 ketostik + free shaker + keahlian = RM502

PAKEJ CEPAT KURUS (sebulan)

4tin sd2 + 1 fibermax + 1 ketostik + free shaker + keahlian = RM612

PM/ SMS/ CALL: 019-3197976 (Kak Zura)

 

VN:F [1.8.5_1061]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.8.5_1061]
Rating: 0 (from 0 votes)

Bagaimana Nak Atasi Faktor Obesiti?

January 24th, 2018

Salam sejahtera sahabat..

Ada yang dah berjaya turun berat badan?

 

Hari ini kak zura nak menceritakan sedikit mengenai faktor-faktor yang boleh menyebabkan seseorang itu gemuk atau obesiti. Seseorang dikatakan gemuk atau obesiti apabila berat badannya melebihi berat badan ideal yang diukur dalam Body Mass Index (BMI) iaitu ukuran BMI berdasarkan ketinggian.

 

FAKTOR OBESITI

Banyak faktor yang menyebabkan seseorang itu menjadi gemuk. Antaranya ialah:

Hormon Tidak Seimbang
Ramai yang tidak tahu bahawa hormon yang tidak seimbang dalam badan juga adalah punca gemuk. Jika hormon sebagai punca kegemukan, ia sukar dikawal. Jika ingin kurus, masalah hormon perlu distabilkan terlebih dahulu sebelum mengamalkan sebarang diet.

Pemakanan Tidak Sihat
Kecenderungan masyarakat pada masa sekarang yang suka mengambil makanan segera dan ringan serta tidak mengutamakan pemakanan seimbang dalam diet seharian serta makan mengikut selera.

Persekitaran
Bagi mereka yang bekerja di bahagian dapur atau industri pemakanan, peluang untuk mendapatkan obesiti lebih tinggi berbanding mereka yang bekerja di persekitaran lain. Hal ini terjadi kerana mereka akan sentiasa mencuba makanan dan mendapatkan zat daripada aroma atau bau makanan.

Gen atau Baka
Mereka yang mempunyai sejarah keluarga yang berbadan gemuk dan mempunyai rangka besar adalah lebih berisiko menjadi gemuk bila dewasa.

Emosi Tidak Stabil
Biasanya bila emosi tidak stabil seseorang itu mudah mendapat tekanan. Untuk mengatasi masalah ini, sesetengah orang lebih suka mengambil makanan secara berlebihan untuk mengatasi tekanan berkenaan.

Gaya Hidup Tidak Sihat
Ramai orang memberi alasan sibuk menyebabkan mereka tiada masa untuk bersenam mahupun beriadah, ditambah pula kebanyakannya melakukan kerja-kerja yang tidak mengeluarkan peluh seperti sepanjang masa duduk dikerusi, dan didalam bilik berhawa dingin.

Pengambilan Ubat-ubatan 
Pengambilan ubat-ubatan seperti pil perancang keluarga, hormon dan ubat penenang juga menggalakkan kegemukan.

 

Kak zura mempunyai jalan penyelesaiannya.. Untuk mereka yang masih belum mencuba SLIM DIE 2, cubalah produk hebat daripada New Zealand ini.. Sudah ramai yang berjaya menurunkan berat badan dengan selamat, tanpa perlu berlapar.. Insyaallah untuk mereka yang betul-betul berminat untuk menurunkan berat badan, SD2 dapat kikis lemak-lemak dalam badan sebanyak 5-10kg dalam masa sebulan…

kak zura ingin menawarkan pakej yang cukup menarik kepada anda

1) 1 tin ALSD2 = RM200 / RM210 (Sabah & Sarawak)

2) 4tin ALSD2 + free shaker = RM800 / RM820 (Sabah & Sarawak)

3) 4tin ALSD2 + 1tin Fibermax + free shaker + free shopping bag NEW IMAGE = RM940 / RM1040 (Sabah & Sarawak)

4) 6tin ALSD2 + free shaker + free ketostik + bonus RM28 = RM1200 / RM1300 (Sabah & Sarawak)

5) 12tin ALSD2 + free shaker + free ketostik + free website (untuk bisnes online) + free shopping bag NEW IMAGE + bonus RM94 = RM2,400 / RM2,600 (Sabah & Sarawak)

 

Ada sebarang pertanyaan? boleh contact Kak Zura 0193197976

AGEN SELURUH NEGERI DIPERLUKAN SEGERA…!!!!!!

 

VN:F [1.8.5_1061]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.8.5_1061]
Rating: 0 (from 0 votes)

Apa Kandungan Dan Kebaikan Alpha Lipid Lifeline?

January 22nd, 2018

Apa Hebatnya Alpha Lipid Lifeline?

Kolostrum Alpha Lipid Lifeline adalah berbeza dengan kolostrum-kolostrum yang lain kerana ia adalah yang terbaik di dunia (Gred 10), mempunyai kadar IgG 41% (Immunoglobulin) berbanding kolostrum yang lain, kandungan probiotik, kandungan Complex Lipid, dan mempunyai semua vitamin serta mineral yang diperlukan oleh tubuh.

ALPHA LIPID LIFELINE adalah produk Kolostrum yang terbaik di dunia telah mendapat pengiktirafan Export Winner yg dianugerahkan oleh Kerajaan New Zealandsebanyak 3 kali.
Tidak semua kolostrum sama….Alpha Lipid Lifeline merupakan Kolostrum Berkualiti Tinggi, sebab itu ramai yang mengambilnya mendapat manfaat kesihatan yang amat memberangsangkan.

 

Kelebihan Alpha Lipid Lifeline:

-Produk Kesihatan yg Unggul
-Selamat dan Tidak Toksik
-Tidak Allergik-Kaya dengan Bahan Pemulih Penyakit
-Mengandungi Probiotik-Bakteria Normal di saluran usus
-Lactobacilli & Acidophilus
-Menghalang Cirit Birit dan Masalah Usus

Kandungan Vitamins & Mineral:

-Penting untuk Penjanaan Tenaga & Kesihatan
-Membantu Proses Penghadaman
-Memperbaiki tisu dan sel badan
-Mengekalkan Kesihatan
-Kalsium Tambahan untuk Tulang dan Gigi

 

KANDUNGAN ISTIMEWA ALPHA LIPID LIFELINE

Kandungan Vitamin

Vitamin A Untuk kesihatan mata.

Vitamin B12 Menambah darah, sesuai untuk perempuan mengandung.

Vitamin B6 Untuk urat saraf, kebas kaki tangan.

Vitamin B1 Membantu fungsi-fungsi B12 dan B6 jadi lebih hebat.

Vitamin B2 Membantu fungsi-fungsi B12 dan B6 jadi lebih hebat.

Vitamin B3 Membantu fungsi-fungsi B12 dan B6 jadi lebih hebat.

Vitamin C Untuk kesihatan kulit, sesuai untuk mereka yang punyai masalah kulit.

Vitamin D Penyerapan calcium lebih banyak, tanpa Vitamin D calcium yang dimakan akan keluar sebagai najis.

Vitamin E Antioksidan yang penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular. Ia memperbaiki peredaran darah, yang mana perlu untuk memperbaiki tisu. Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, mengurangkan parut.

 

Kandungan Mineral

Asid Folic – Pembentukan sel darah (merah) baru.

Zat Besi – Berperanan penting dalam fungsi normal imuniti. Kekurangan iron akan menyebabkan badan kita mudah mendapat jangkitan.

Kalsium – Kurangkan osteoporosis (Tulang kurang padat) yang bermula pada umur 35 tahun. Termasuk perempuan yang putus haid “monopous” akan mengalami osteoporosis. Dapat kurangkan tekanan.

Magnesium – Membantu fungsi saraf dan merehatkan otot, termasuk mengatur degupan jantung agar tetap normal. Dapat kurangkan tekanan.

Sodium – Membantu menormalkan tekanan darah dan fungsi normal otot dan urat saraf.

Potassium – Berfungsi bersama sodium, meningkatkan pertumbuhan sel dan otot

 

Kandungan Tambahan

Complex Lipid – (Dipatent – Unik) Mengikut kajian tanpa Complex Lipid, penyerapan kolostrum yang diambil hanya sebanyak 20% sahaja, manakala 80% lagi akan dikeluarkan. Dengannya 80% akan diserap dan hanya 20% akan dikumuhkan.

Probiotix – Khasiat probiotix adalah seperti yang terdapat di dalam Yakult.

Prebiotix – Pemangkin kepada probiotix.

Kandungan Total Immunoglobulin

IgA – Juga dikenali sebagai mukos antibodi, mencegah serangan kuman bakteria daripada melekat pada dinding organ. Juga membantu menghasilkan protein yang mencukupi untuk badan manusia.

IgE – Fungsi sebagai bahan peroksida, melindungi sel-sel membran, menghalang sebarang tumbesaran sel penyakit, menguatkan tulang, sistem saraf & bahagian otak manusia.

IgD – Membekalkan haba, membantu penyerapan kalsium & pengagihan kalsium pada tulang.

IgM – Antibodi ini dihasilkan oleh sel-B & dijumpai pada tulang, usus makan, paru-paru & kelenjar limpa. Ianya dapat mengaktifkan penghasilan sel darah merah, membekalkan oksigen serta mempercepatkan proses meneutralisasi sebarang racun kuman bakteria yang dijumpai dalam badan manusia.

IgG – Merupakan komposisi tertinggi dalam antibodi, mengaktifkan sel darah putih untuk menentang serangan kuman bakteria, terutama E-coli, kuman bakteria yang kerap dijumpai dalam usus pesakit.

IgFI & IgFII – IgF merangsang pertumbuhan kulit baru. Mengekalkan ketegangan kulit dan melawan fungus, bacteria, virus dan pathogen.

 

 

Mengapa anda perlu minum ALPHA LIPID COLOSTRUM?

-Antibodi Tambahan dari Punca Semulajadi
-Ia adalah Pemakanan Semulajadi yg Selamat
-Sesuai untuk Semua Peringkat Umur

 

Apa Kesan ALPHA LIPID COLOSTRUM?

· Mempertingkat Penyerapan Usus
· Meningkatkan Fungsi Pertahanan Badan
· Meneutralkan Jangkitan Virus/Bakteria/Kulat
· Mempercepatkan Pemulihan Luka Tisu
· Membunuh Parasit dalam Badan
· Meningkatkan Tenaga dan Kekuatan
· Memperbaiki Masalah Sembelit
· Meningkatkan Ton Kulit dan Elastik
· Menstabilkan Emosi dan Tekanan
· Menstabilkan Paras Gula Dalam Darah
· Meningkatkan Keupayaan Minda
· Mengurangkan Risiko Sakit Jantung
· Meningkatkan Prestasi Fizikal
· Mengandungi Bahan Awet Muda
· Mengandungi Bahan Anti-Inflamasi(AntiRadang)
· Meningkatkan Kesihatan Gigi dan Tulang

 

Dari Mana Datangnya ALPHA LIPID COLOSTRUM ini?

-Lembu-Lembu New Zealand
-Susu Awal Lembu (susu yg mula-mula keluar)
-Dikilangkan oleh pengeluar kolostrum terbesar di dunia, New Image International, Auckland, New Zealand

 

Kenapa New Zealand?

-Lembu yang Tiada Penyakit Merbahaya
-Dipasturkan-Dikumpul Segar dari Ladang-Diproses Segar
-Dipasturkan secara “Flash low temperature”
-Dikilangkan secara Suhu Rendah / Tekanan Rendah
-Pengilangan Menurut Spesifikasi GMP menurut Piawai Antarabangsa

 

Bagaimana ALPHA LIPID COLOSTRUM ini bertindak?

-Bertindak di Saluran Pemakanan USUS
-Menyuci-Menyembuhkan
-Mempertahankan

 

Cara Pengambilan ALPHA LIPID LIFELINE:
Ia disediakan dalam bentuk serbuk atau kapsul.

Susu Serbuk:

– 1 1/2 scoop dicampurkan dengan 150ml air sejuk dan goncang menggunakan “shaker”. Sebaiknya diminum sebagai sarapan pertama ketika perut masih kosong.

Kapsul:

– Minggu Pertama: Ambil 1 biji sehari (sebelum sarapan pagi).

– Minggu Kedua: Ambil 2 biji sehari (sebelum sarapan pagi).

PESANAN : Diambil sebelum sarapan pagi (perut kosong)

PERINGATAN : Elakkan penggunaan air panas dan suam, boleh guna air sejuk.

 

TINDAKBALAS SELEPAS MINUM ALPHA LIPID LIFELINE

Kolostrum Alpha Lipid merupakan makanan kesihatan bebas toksik, bebas alergik, bebas pengawet dan tidak bertindak balas dengan makanan tambahan atau ubatan lain. Namun sesetengah orang akan mengalami reaksi semasa proses pemulihan berlaku seperti mengantuk, pening, loya, demam, keletihan, kerap buang air, gatal-gatal atau denyutan jantung yang laju. Semua reaksi inin bersifat sementara sahaja.

 

KEBERKESANAN ALPHA LIPID:

· Mengurangkan Risiko Sakit Jantung
· Memantapkan Prestasi Fizikal
· Mengandungi Bahan Awet Muda
· Mengandungi Bahan Anti-Inflamasi(AntiRadang)
· Meningkatkan Kesihatan Gigi dan Tulang
· Meneutralkan Jangkitan Virus/Bakteria/Kulat
· Mempertingkat Penyerapan Usus
· Meningkatkan Fungsi Pertahanan Badan
· Menstabilkan Emosi dan Tekanan
· Menstabilkan Paras Gula Dalam Darah
· Meningkatkan Keupayaan Minda
· Mempercepatkan Pemulihan Luka Tisu
· Membunuh Parasit dalam Badan
· Menambahkan Tenaga dan Kekuatan
· Memperbaiki Masalah Sembelit

 

Berminat untuk dapatkan produk hebat ini boleh hubungi Kak Zura di sms/whatsapp 019-3197976

 

VN:F [1.8.5_1061]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.8.5_1061]
Rating: 0 (from 0 votes)

Testimoni Alpha Lipid Lifeline Baik Untuk Kesihatan

January 20th, 2018

Penyakit Virus Kulat Kuku

 

UMI KALTHOM (60 tahun), Damansara Height

Selama 3 tahun saya menghadapi penyakit virus (kulat) di ibu jari tangan. Ini menyebabkan kuku jari menjadi rosak, dan tidak boleh menyentuh sabun langsung. Malahan selama 3 tahun saya terpaksa makan menggunakan sudu. Berbagai ikhtiar telah dilakukan seperti meletakkan inai mekah dan berbagai ubat makan dan sapu yang diberi oleh doctor. Namun tiada kesanmalah ianya telah berjangkit di jari-jari yang lain. Pada Jun 2008 saya telah diperkenalkan ALPHA LIPID oleh adik saya. Hanya dengan minum 2 tin,kulit di bahagian jari yang sakit mengelupas, air bisa keluar danakhirnya ia tidak lagi membengkak, kering dan tidak sakit. Amat menakjubkan..dan itulah hakikatnya saya kini boleh makan tanpa menggunakan sudu..Alhamdulillah…

 

 

Penyakit Kulit/Gatal

 

AMIRUL (14 tahun), Taman Melati

Telah mengalami penyakit kulit dan gatal gatal sejak 6 tahun yang lepas. Mula-mula resdung di hidung dan telah berjangkit di seluruh badan. Ini menyebabkan saya merasa malu dan tersisih semasa di sekolah. Akibat penyakit gatal yang teruk,saya banyak meninggalkan pelajaran dan terpaksa mengambil cuti. Berbagai ikhtiar telah dibuat. Selain ubat doktor, bapa saya juga telah mendapatkan ubatan tradisional Cina dan minuman air akar kayu yang begitu pahit. Selepas minum ALPHA LIPID pada bulan Julai 2008,perubahan begitu ketra, walaupun masih tidak sembuh sepenuhnya. Saya tidak lagi mengalami gatal-gatal, muka semakin merah. Dan kini saya akan terus minum ALPHA LIPID untuk memastikan bekas-bekas parut dan gatal ini akan hilang sepenuhnya. Bapa saya berazam untuk membuat kenduri kesyukuran jika saya sembuh. Harapan saya ianya akan menjadi kenyataan tidak lama lagi..Insya’Allah.

 

 

Kencing Manis

 

MOHAMED NORAWI (50tahun), Kota Bharu, Kelantan.

Menghidap kencing manis sejak 19 tahun dulu, selalu penat dan letih sehinggakan saya susah untuk bekerj. Saya bergantung pada ubat-ubatan dan suntikan insulin. Setelah mengambil ALPH LIPID (kolosrum) selama 2 bulan, saya tidak perlu lagi injeksi insulin. Saya telah menggunakan ALPHA LIPID LIFE LINE (KOLOSTRUM) selama 5 bulan. Pada saya amat susah untuk gambarkan keberkesanan ALPHA LIPID pada diri saya. Tapi yang pastinya ALPHA LIPID lah yang membantu saya menjadi sihat. Hanya mereka yang pernah mengalami sakit sahaja tahu betapa kesihatan begitu penting dalam kehidupan dan tidak tenilai dengan wang ringgit. Kini saya membantu orang lain menjadi sihat dengan memperkenalkan ALPHA LIPID LIFE LINE (KOLOSTRUM) ini kepada mereka yang mementingkan kesihatan dan juga masyarakat diseluruh Kelantan.

 

 

 

 

WHEN YOUR HEALTH IS GOOD, YOUR WEALTH WILL BE GOOD TOO..

 

SO TAKE THIS CHANCE TO LIVE A BETTER LIFE..

VN:F [1.8.5_1061]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.8.5_1061]
Rating: 0 (from 0 votes)

Nak Kurus Cepat Dan Sihat Dalam Masa 3 Minggu?

January 14th, 2018

Memang seksa badan gemuk ni.. Dah lah cepat letih.. Nak pilih baju cantik-cantik pun susah, kaki dan tumit selalu sakit, paling teruk.. Rasa rendah diri sebab gemuk. Setiap hari ada je yang sms or whatsapp Kak Zura bertanyakan pasal cara nak turun berat badan. Nak kurus cepat katanya.. Kak Zura ada berita baik kerana ramai yang telah cari semula produk Alpha Lipid SD2 bila dah lama stop dan tak jaga makan, berat naik balik. Apa lagi, hanya ALSD2 sahaja yang boleh bantu mereka betul-betul turun berat badan dengan cepat dan selamat.

 

Nak Kurus Cepat Dan Sihat?

Mencari pakaian TERBAIK untuk musim perayaan? Bagaimana pula dengan mendapatkan yang terbaik untuk anda?
Hari ini Kak Zura akan kongsikan PAKEJ PROMOSI JIMAT BANYAK…. 7 Save the Day Metabolic Makeover – khusus untuk tahun anda yang makmur.

Sudah tiba masanya untuk memulakan bermula tahun with dengan imej badan yang sihat! Nak tengok testimoni boleh klik ni ini LIHAT TESTIMONI

 

Beli 2 tin Alpha Lipid SD2 FREE 28 sachet (bersamaan FREE 1 tin ALSD2)

Kenapa tunggu? Dapatkan pakej LIMITED anda sekarang dan nikmati! Yang paling best ada perisa terbaru Vanilla tau.. sedap sangat rasanya… DAPAT FREE!!!

Hanya terdapat di New Image ™ Malaysia. Call Kak Zura 019-3197976 untuk dapatkannya..

T & C Apply-
* Tidak berkenaan untuk pesanan lot banyak
* Tidak sah dengan sebarang promosi yang berterusan.
* Tidak boleh dikembalikan dan boleh ditukar.
* Terhad untuk 1000 set sahaja.
* Satu keahlian layak mendapat DUA (2) pakej sahaja.
* Tempoh promosi bermula dari 11 Januari 2018. (Semasa stok masih ada)

VN:F [1.8.5_1061]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.8.5_1061]
Rating: 0 (from 0 votes)

Apa Beza Alpha Lipid Dengan Produk Susu Yang Lain?

December 10th, 2017

Apa itu Alpha Lipid LifeLine ???

 

Alpha Lipid Lifeline™ diimport terus dari syarikat New Image International, New Zealand, pengeluar kolostrum terbesar di dunia dan Pemenang Anugerah Eksport New Zealand 3 tahun berturut-turut. Alpha Lipid Lifeline™ dapat Meningkatkan daya tahan badan melawan penyakit dandijamin HALAL. Susu Alpha Lipid Lifeline™ adalah kolustrum kualiti tinggi (grade10) dengan formula unit lebih mudah diserap cepat dan berkesan 100% ke dalam system penghadaman berbanding kolostrum jenama lain.

 

Alpha Lipid Lifeline™ Produk Kesihatan yang unggul selamat, tidak bertoksik dan tidak berallergik. Ia kaya dengan bahan pemulih penyakit. Mengandungi Probiotikbakteria normal di saluran usus.Lactobacilli & Acidophilus menghalang cirit birit dan masalah usus. Selain itu ia juga mengandungi Vitamins & Minerals yang pentinguntuk penjanaan tenaga & kesihatan membantu proses penghadaman. Memperbaiki tisu dan sel badan serta mengekalkan kesihatan. Mengandungi kalsium tambahan untuk tulang dan gigi dan juga kolostrum antibodi tambahan dari punca semulajadi. Ia adalahpemakanan semulajadi yang selamat sesuai untuk semua peringkat umur.

 

Apa Beza Ubat Dengan Makanan Semulajadi

 

Ramai yang salah sangka bahawa produk Alpha Lipid Lifeline atau makanan kesihatan yang lain bersifat seperti UBAT! Sebenarnya jauh perbezaannya!!

Menurut Ahli Farmasi professional iaitu En.Wan Hamidi yang menuntut ilmu selama 4 tahun di universiti dan kemudian bekerja di bidang farmasi komuniti ingin memberikan sedikit pendapat berdasarkan sedikit ilmu yang beliau ada berkenaan ubat-ubatan moden.

 

MAKANAN SEMULAJADI:

1. Makanan semulajadi seperti nasi, roti, daging,ikan dll adalah MAKANAN dan TIADA kesan sampingan atau risiko bahaya kepada badan anda.
2. Ia bukan sekadar untuk menghilangkan lapar dan dahaga (air) tetapi membantu membina tubuh badan yang sihat secara semulajadi
3. Makanan Semulajadi boleh diperoleh di mana-mana tanpa kebenaran doktor

 

UBAT-UBATAN:

1. Drug/ubat adalah bahan asing dan sebenarnya ada RISIKO side effects ke atas badan anda.
2. Drug memberikan kesan langsung ke atas sistem badan anda dan ia perlu digunakan atas nasihat secara professional dari doktor/ahli farmasi.
3. Sesetengah ubat yang berdaftar didapati merbahaya malah boleh mengakibatkan kematian kepada pengguna.

 

KESIMPULAN

Kesimpulan yang NYATA antara UBAT vs MAKANAN SEMULAJADIialah pengambilan UBAT memang ada RISIKOnya! Manakala pengambilan makanan semulajadi tiada langsung ancaman bahaya!

“Saya pelik apabila sesetengah doktor yang tidak memahami pemakanan semulajadi menolak produk semulajadi seperti ALPHA LIPID sedangkan kita ketahui bahawa penjagaan kesihatan melalui pemakanan berfungsi (functional food) adalah penting juga untuk menstabilkan kesihatan pesakit.

Saya kasihan apabila melihat sesetangah orang pesakit yang ‘terpaksa’ memakan pelbagai jenis ubat untuk ‘maintain’ kesihatan mereka,dan mereka ‘terpaksa’ makan ubat-ubatan tersebut seumur hidup mereka!! Not a good strategy to maintain health or wellness!” kata En.Wan Hamidi.

Dunia sudah berubah, zaman ini kita bukan lagi hanya bergantung kepada ubat semata-mata untuk mengubati penyakit dan manusia bukan lagi makan dan minum untuk sekadar hilang lapar dan dahaga, mereka perlukan makanan berfungsi (functional food) yang boleh membantu merawat penyakit yang ada di dalam badan mereka secara semulajadi dan selamat!

Alpha Lipid Lifeline adalah produk makanan kesihatan semulajadi bebas dari BAHAYA dan ianya BUKAN UBAT! Makanan semulajadi sebenarnya berada dalam kategoriWELLNESS PRODUCT– pencegahan dan ‘maintenance’ kesihatan, manakala UBAT pula berada dalam kategori “SICKNESS product” -yang digunakan oleh orang apabila jatuh sakit. Jauh bezanya tu!

So anda jangan takut nak amalkan minum Alpha Lipid Lifeline ini kerana ia merupakan pemakanan semulajadi yang SELAMAT dan AMAT BERFAEDAH untuk kesihatan kita semua.

VN:F [1.8.5_1061]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.8.5_1061]
Rating: 0 (from 0 votes)

Kesan Sampingan Alpha Lipid SD 2

November 21st, 2017

Ketahui bagaimana Alpha Lipid Slim Diet 2 membantu anda mencapai BERAT BADAN Ideal anda dengan Jimat, Selamat & 100% Berkesan!

Kesan Sampingan Atau Kebaikan Alpha Lipid SD2

Apa Itu Alpha Lipid SD2?

Alpha Lipid SD2 tercipta daripada hasil kajian sekumpulan ahli perubatan dari Harvard Medical University iaitu Dr. George Cahill dan Dr. George Blackburn.
Produk ini merupakan campuran berkualiti tinggi yang komprehensif, terdiri daripada:
Formula Alpha Lipid SD2
Alpha Lipid SD2 juga tidak mengandungi pemanis tiruan, dan ia membantu untuk memastikan tubuh anda mempunyai nutrien penting termasuk protein. Ini penting untuk mengekalkan jisim otot dan ketegangan kulit anda walaupun lemak anda sedang dibakar dengan optimum!

Program Diet Alpha Lipid SD2 adalah program pengurusan badan pertama yang mengamalkan teknik diet tanpa perlu berlapar, di mana anda WAJIB makan tanpa perlu meninggalkan rutin pemakanan harian anda. Oleh itu, anda tidak akan merasa letih dan lesu sebaliknya anda lebih bertenaga walaupun proses pembakaran lemak berlaku.

 

Bagaimanakah Alpha Lipid SD2 Membantu Anda Munurunkan Berat Badan?

Pertama sekali, anda perlu kurangkan karbohidrat dan makanan/ minuman manis

Badan anda ada 2 sumber tenaga iaitu:
Makanan yang anda makan
Lemak yang tersimpan dalam badan

Apabila karbohidrat tiada, badan akan membakar lemak dalam badan anda sebagai sumber tenaga

Alpha Lipid SD2 pula akan berfungsi sebagai ‘booster’ (pemangkin) untuk meningkatkan tahap metabolisma anda
Jadi, kadar pembakaran lemak oleh badan anda akan turut meningkat secara intensif!
Secara mudahnya…
Alpha Lipid SD2
Metabolisma Badan , Pembakaran Lemak
Berat BadanDengan Secara Langsung!

Formula kandungan Alpha Lipid SD2 seperti Ekstrak Daun Teh Hijau, Serat, Alpha Lipid dan Protein inilah yang menjadi rahsia kepada peningkatan tahap metabolisma dan kesan penurunan berat badan anda

Malahan, lemak anda dibakar secara SEMULAJADI dan bukan secara paksaan!
*Disclaimer: Kadar penurunan berat badan adalah berbeza bagi setiap individu kerana tahap metabolisma badan setiap individu adalah berbeza mengikut jantina, umur dan kecekapan sistem badan.

Alpha Lipid SD2 100% BERKESAN!

Tidak dapat dinafikan lagi keberkesanan Alpha Lipid SD2 untuk menurunkan berat badan dengan berkesan dan efektif. Anda boleh menilai sendiri pada testimoni pengguna ALSD2 yang semakin banyak tersebar di laman Facebook dan media massa.
Jangan tunggu lagi kerana anda juga mungkin menjadi testimoni Alpha Lipid SD2 yang seterusnya

 

Alpha Lipid SDII

Bertindaklah sekarang kerana kami akan menarik semula tawaran kami pada bila-bila masa sahaja! Kami tidak akan teragak-agak kerana permintaan terhadap Alpha Lipid SD2 yang terlalu tinggi sekarang menyebabkan kami menjadi terlalu sibuk.

Jadilah seorang pengguna yang bijak membuat keputusan untuk kecantikan dan penampilan diri anda. Tempah di sini!

p/s – Anda mungkin sudah bosan dengan produk/ program pengurusan badan yang pernah anda ikuti sebelum ini kerana semuanya menghampakan.

p/p/s – Dengan Alpha Lipid SD2, ia mampu membantu anda untuk memiliki berat badan seperti yang anda idamkan selama ini tanpa ragu-ragu.

p/p/p/s – Cepat bertindak kerana nilai produk tersebut bakal dinaikkan. Lambat anda beli, dan jika kami kehabisan stok, anda mungkin terpaksa tunggu sehingga 2 minggu lagi untuk dapatkan produk killer ini! Minta maaf, demand terlalu tinggi ketika ini..!
Cepat anda beli, Cepat anda bermula, Cepat anda dapat hasilnya!

Hubungi Kak Zura 012-2777396 / 0193197976

VN:F [1.8.5_1061]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.8.5_1061]
Rating: 0 (from 0 votes)