Alpha Lipid SDII: Mengapa Penurunan Berat Anda Perlahan?

Nov 02, 18 Alpha Lipid SDII: Mengapa Penurunan Berat Anda Perlahan?

Salam sejahtera,

Kali ini saya ingin berkongsi berkenaan persoalan yang kadangkala diajukan kepada saya iaitu, “Apakah yang boleh memperlahankan kesan penurunan berat badan semasa pengambilan ?”. Ya, jika anda mengamalkan diet Alpha Lipid SDII, potensi penurunan mingguan anda adalah antara 2-5kg. Namun, harus diingat bahawa ianya mestilah dilakukan dengan cara yang betul.

 

Kenapa Penurunan Berat Badan Perlahan?

Jika anda tersalah secara sedar mahupun tidak sedar, ia akan mempengaruhi keputusan yang bakal anda dapat sepanjang pengambilan  SD2 ini. Antara ‘gangguan’ yang boleh memperlahankan penurunan berat badan anda adalah:

  1. Mengambil makanan yang mengandungi karbohidrat. Mungkin anda terambil secara tidak sengaja atau secara sengaja makanan yang mengandungi karbohidrat tersembunyi.
  2. Pengambilan ubat-ubatan yang mengganggu penurunan berat dan hormon anda seperti AntidepressantsEstrogen dan HRTs (termasuk ubat perancang kehamilan) serta steroids.
  3. Mengalami haid (menstruation) atau pra putus haid (premenopause) bagi golongan wanita.
  4. Perut anda berlapar kerana anda tidak makan secukupnya. Ini menyebabkan badan anda menyimpan lemak untuk tempoh yang lebih. Oleh itu, makan sekurang-kurangnya 3 kali sehari.

 

Jika anda ada membuat perkara-perkara di atas, ia sememangnya akan menganggu penurunan berat badan anda ketika pengambilan Alpha Lipid SD2. Oleh itu, pastikan anda lebih berhati-hati di masa hadapan untuk mengelakkan kerugian masa dan wang anda. Tidak berbaloi jika anda membeli produk pengurusan badan ini tetapi tidak mengikut cara yang sebenar dan tidak mendapat kesan seperti yang sepatutnya.

Ada persoalan? Hubungi saya di talian Kak Zura (019-3197976)

 

Nak Cepatkan Turun Berat Badan?

Extra Tips:  Ambil 1 sudu minyak zaitun (Olive Oil) dan 1 sudu cuka epal (Apple Cider Vinegar) dalam bancuhan  sekali sehari untuk mempercepatkan lagi pembakaran lemak. Di mana nak beli? Anda boleh jumpa di pasaraya berdekatan dengan anda. Selamat mencuba! 😉

 

VN:F [1.8.5_1061]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.8.5_1061]
Rating: 0 (from 0 votes)
Alpha Lipid SDII: Mengapa Penurunan Berat Anda Perlahan?10.0101

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.