12 Tips Kurus Bulan Ramadhan

Jul 08, 14 12 Tips Kurus Bulan Ramadhan

Posted by in Alphalipid SDII

Dah 10 hari kita berpuasa.. macam mana?? ada perubahan?? Baju ada loggar ke sikit?? Time puasa ni laaa ramai yang nak ambil peluang nak turun berat badan.. Ramai yang call kak zura nak cuba SHAPE UP.. ada juga yang minta tips macam mana nak cepat kurus.. So harini kak zura nak share untuk pembaca-pembaca blog slimdiet2.org ini tips...


read more

Cara Diet Dengan Shape Up

Jun 24, 14 Cara Diet Dengan Shape Up

Posted by in Cadangan Makanan, Produk Info Shapeup

Rakan-rakan berdiet sekelian.. Ramai sungguh yang bertanya pasal shape up.. dan ramai sungguh yang pm dan mesej kak zura… ada juga yang tak sempat nak balas.. kalau boleh anda call je, kita bercakap lebih mudah..  kalau mesej kadang time meeting atau appointment terlupa nak balas mesej bila dah balik rumah.. boleh boleh?? nanti...


read more

TERKINI: SHAPE UP MEMANG MENGANCAM!!

Salam sejahtera buat semua pembaca blog slimdiet2.org ini.. kak zura meminta maaf sangat-sangat kerana dah lama tak update blog.. kak zura busy yang amat sangat sejak lunchingnya produk terbaru SHAPE UP ini.. memang sambutan yang cukup luar biasa dan havoc havoc orang kata.. tak menang tangan di buatnya.. alhamdulilah.. rezeki Allah...


read more

Rumah Sexy Hasil Alphalipid SD2

Jan 07, 14 Rumah Sexy Hasil Alphalipid SD2

Posted by in Alphalipid SDII

Hehehehee.. saja terasa nak tulis tajuk yang seksi sikit.. entahlaaa.. sejak dua menjak nih asyik rasa sexy je.. maybe kerana BENGKEL MAKE ME GORGEOUS “POWER UP YOUR ENERGY POWER UP YOUR SEX” dah tak lama lagi, 8hb Feb 2014.. nak kena menjiwai watak untuk kongsikan dan bantu selesaikan masalah obesiti dikalangan wanita yang mana...


read more

5 Tips Kurus Mudah Tanpa Keluarkan Wang

Jan 03, 14 5 Tips Kurus Mudah Tanpa Keluarkan Wang

Posted by in Alphalipid SDII, Tips & Panduan

Awal-awal tahun nih ramai je yang nak turun berat badan.. azam baru lah katakan.. semangat bukan main lagi nak kurus.. siap beli kasut baru.. baju sukan baru.. anda bagaimana?? kak zura pun sebenarnya bersemangat sangat-sangat nak turunkan berat lagi dalam 10kg.. azam baru jugak nih… hehehee.. nak lebih sihat dan nampak lebih muda...


read more

6 Cara Mudah Untuk Kurus Sepanjang Ramadhan

Jul 09, 13 6 Cara Mudah Untuk Kurus Sepanjang Ramadhan

Posted by in Alphalipid SDII

Salam sejahtera — esok kita dah masuk bulan Ramadhan.. sebulan kita akan berpuasa.. tak sabar rasanya kak zura nak lagi slim.. Acara kemuncak PROGRAM CABARAN BERANI SLIM HARITU kami adakan aktiviti jungle tracking di Hutan Lipur Sg Pisang.. memang best sangat-sangat.. udara nyaman dan air terjun yang sejuk menggigil.. cukup nyaman...


read more

Risau Tak Dengan Masalah Kegemukan??

Jun 20, 13 Risau Tak Dengan Masalah Kegemukan??

Posted by in Alphalipid SDII

Dengan pembangunan ekonomi dan gaya hidup dan diet yang semakin berubah, berat badan yang berlebihan dan obesiti (kegemukan)semakin meningkat di benua Asia. Hampir 20 juta rakyat Malaysia mengalami masalah obeseti.. takutnyaaa kan??   Ini mengakibatkan peningkatan kadar penyakit-penyakit yang berkaitan dengan berat badan...


read more

Ingat Masih Dara Rupanya Anak Dah Berderet

May 20, 13 Ingat Masih Dara Rupanya Anak Dah Berderet

Posted by in Event, Produk Info

Salam semua.. dah 2 minggu kak zura tak update blog.. bz sangat-sangat dengan AGENDA TERBARU YANG NAK SHARE DENGAN ANDA SEMUA.. Kak zura bakal menggabungkan 4 orang PAKAR KECANTIKAN DAN PELANSINGAN yang hebat-hebat belaka untuk membantu anda yang mempunyai masalah berat badan.. Rasanya ramai yang dah tertipu dengan Slimming-slimming...


read more