Cara Untuk Mendapat Berat Ideal Dengan Plan Diet Slim Diet 2

Aug 20, 11 Cara Untuk Mendapat Berat Ideal Dengan Plan Diet Slim Diet 2

Salam buat semua..

Kita sudah hampir ke penghujung bulan puasa.. lagi 9 hari kita nak menyambut Hari Raya Aidilfitri.. sedih pulak rasanya.. yang best bulan puasa kali ni kak zura releks.. tak busy macam selalu.. bisnes biskut dah stop, hanya beli dan tolong jualkan je.. dulu memang tiap-tiap tahun sibuk dengan buat biskut yang ditempah oleh rakan-rakan.. masa untuk beribadat pun tak de.. kadang-kadang ponteng solat teraweh.. Puasa kali ini banyak masa terluang dan rezeki daripada hasil jualan SLIM DIET II bertambah.. dah ramai yang mencuba PLAN DIET SLIM DIET 2 YANG CUKUP MUDAH DAN BERKESAN..

Testimoni terbaru SD2: FRIDLY BIN BANDAL, drp LAWAS, SARAWAK. sejak guna SD2 4 tin hari tu turun berat sebanyak 9 kg. Drpd 85 skrg 76kg.. Dah ramai berjaya turunkan berat dengan produk hebat tanpa berlapar Slim Diet 2.. Tahniah!!..

 

Hari ini kak zura nak ceritakan:

1) Bagaimana untuk dapatkan berat ideal

BERAT IDEAL = Tinggi x Tinggi x 22

 

2) Bagaimana Mengira BMI??

BMI = Berat (kg)
Tinggi (m) x Tinggi (m)

Jika BMI anda =
< 19 = anda terlalu kurus atau kurang berat badan (underweight)

20-24 = anda memiliki berat ideal (normal)

25-29 = anda kelebihan berat (overweight)

> 30 = anda dalam tahap kegemukan yang bahaya (obese)

 

 

PLAN DIET UNTUK MENDAPAT BERAT IDEAL

 

1. Jangan skip meals. Ramai ingat bahawa anda perlu skip meals seperti elakkan sarapan pagi dan melaparkan diri untuk kurang berat badan. Ini salah. Dengan cara ini anda hanya berjaya menurunkan metabolisma badan. Panduan Terbaik? Makan 5-7 hidangan sederhana sehari dan kurang makan/minum 2-3 jam sebelum tidur.

 

2. Kawal nafsu makan….bila nafsu makan dah datang, memang susah untuk membuat pilihan makanan yang baik. Sebab itulah anda perlu makan 5-7 kali sehari untuk mengawal nafsu makan karbohidrat seperti gula, nasi, mee, roti. Pastikan apa yang anda makan adalah protin seperti ayam, ikan, daging, telur, kambing dan sayur… Makanlah sebanyak mana pun tak pe.. Janji bukan karbohidrat.. Kebaikan protin adalah dapat bantu anda kenyang lebih lama dan akan membentuk otot untuk meningkatkan kadar metabolisma dalam badan..

 

3. Tingkatkan tahap keaktifan anda…tak semestinya dengan jogging atau bersenam di gym. Yang penting anda tingkatkan aktiviti physical untuk bakar lebih calorie, seperti

Park kereta anda lebih jauh daripada destinasi anda
Jangan guna lif… use the stairs
Bersihkan rumah anda

 

4. Ketahui keperluan kalori anda. Ini penting dan jika anda rajin, bandingkan keperluan kalorie dengan pemakanan kalorie seharian anda.

 

5. Eliminate makanan yang tidak elok dan tidak perlu. Kekadang kita ambil makan/minuman yang actually kita tak perlukan sangat pun….hanya kerana ada keropok atau junk food atau biskut kat dapur, kita rasa macam nak mengunyah..

 

6. Diet pills? Yes they work tetapi tidak berjaya jika anda tidak gabungkan penggunaannya dengan makanan yang terkawal…..

 

7. Tak pandai kawal nafsu makan? Belilah protein shakes seperti SLIM DIET 2 dan minumnya 4 kali sehari sebelum waktu makan..(waktu sarapan, tengahari, makan malam dan sebelum tidur). Slim Diet 2 juga dapat membantu membakar lemak-lemak lama kita semasa kita tidur…

 

ADAKAH ANDA BOSAN DENGAN DIET YOYO?? TAK DAPAT MENAHAN RASA NAK MAKAN?? SUDAH MENCUBA SEGALA USAHA TAPI TAK BERHASIL?? SUSAH UNTUK MEMBELI BAJU IDAMAN..?? WANNA LOOK GOOD AND FEEL GOOD??

 

SEGALA JAWAPAN ADA DITANGAN ANDA… BERTINDAK SEKARANG DAN CUBALAH PRODUK SLIM DIET 2 HARI INI..

HUBUNGI: KAK ZURA 012-2777396 / 019-3197976 (hazurahb@gmail.com)
http://slimdiet2.org

 

VN:F [1.8.5_1061]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.8.5_1061]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.