TERKINI: SHAPE UP MEMANG MENGANCAM!!

Salam sejahtera buat semua pembaca blog slimdiet2.org ini.. kak zura meminta maaf sangat-sangat kerana dah lama tak update blog.. kak zura busy yang amat sangat sejak lunchingnya produk terbaru SHAPE UP ini.. memang sambutan yang cukup luar biasa dan havoc havoc orang kata.. tak menang tangan di buatnya.. alhamdulilah.. rezeki Allah...


read more

Hilangkan Ketagih Nak Makan Waktu Malam

Apr 10, 14 Hilangkan Ketagih Nak Makan Waktu Malam

Posted by in Tips & Panduan

Adakah anda asyik hadapi masalah nak makan je.. asyik nak mengunyah je.. asyik teringat nak makan coklat je walaupun sebenarnya perut dah kenyang.. lebih-lebih waktu malam kalau lambat tidur.. perut mulalah rasa nak makan.. bila otak dok teringat pada makanan.. Bukannya tak boleh makan.. boleh.. tapi bila dah lewat malam, tak elok...


read more

Makan Lewat Malam Boleh Gemuk Ke?

Apr 07, 14 Makan Lewat Malam Boleh Gemuk Ke?

Posted by in Tips & Panduan

Ramai yang takut untuk makan lewat malam kerana TAKUT GEMUK!! Sebenarnya ia bergantung kepada jenis makanan yang anda pilih. Pengambilan makanan malam juga mampu memberikan khasiat kepada tubuh. Jom ketahuinya. Apabila bercakap tentang snek sihat, burger dan ayam goreng tidak termasuk dalam senarai ini ya. Makanan ringan yang...


read more

Rumah Sexy Hasil Alphalipid SD2

Jan 07, 14 Rumah Sexy Hasil Alphalipid SD2

Posted by in Alphalipid SDII

Hehehehee.. saja terasa nak tulis tajuk yang seksi sikit.. entahlaaa.. sejak dua menjak nih asyik rasa sexy je.. maybe kerana BENGKEL MAKE ME GORGEOUS “POWER UP YOUR ENERGY POWER UP YOUR SEX” dah tak lama lagi, 8hb Feb 2014.. nak kena menjiwai watak untuk kongsikan dan bantu selesaikan masalah obesiti dikalangan wanita yang mana...


read more

5 Tips Kurus Mudah Tanpa Keluarkan Wang

Jan 03, 14 5 Tips Kurus Mudah Tanpa Keluarkan Wang

Posted by in Alphalipid SDII, Tips & Panduan

Awal-awal tahun nih ramai je yang nak turun berat badan.. azam baru lah katakan.. semangat bukan main lagi nak kurus.. siap beli kasut baru.. baju sukan baru.. anda bagaimana?? kak zura pun sebenarnya bersemangat sangat-sangat nak turunkan berat lagi dalam 10kg.. azam baru jugak nih… hehehee.. nak lebih sihat dan nampak lebih muda...


read more

6 Cara Mudah Untuk Kurus Sepanjang Ramadhan

Jul 09, 13 6 Cara Mudah Untuk Kurus Sepanjang Ramadhan

Posted by in Alphalipid SDII

Salam sejahtera — esok kita dah masuk bulan Ramadhan.. sebulan kita akan berpuasa.. tak sabar rasanya kak zura nak lagi slim.. Acara kemuncak PROGRAM CABARAN BERANI SLIM HARITU kami adakan aktiviti jungle tracking di Hutan Lipur Sg Pisang.. memang best sangat-sangat.. udara nyaman dan air terjun yang sejuk menggigil.. cukup nyaman...


read more

5 Tips Untuk Kelihatan 10 Tahun Lebih Muda..

Jul 04, 13 5 Tips Untuk Kelihatan 10 Tahun Lebih Muda..

Posted by in Tips & Panduan

Rata-rata setiap wanita nak cantik.. setiap wanita nak kurus.. tapi tidak semua yang Allah kurniakan kita itu sempurna.. Jadi, yang berduit tu mulalah buat macam-macam untuk mencantikkan diri dan tubuh badan.. Buat plastik surgeri, buat liposuction, buat injektion vitamin C, laser, botoks dan macam-macam lagi.. Untuk mereka yang...


read more

Risau Tak Dengan Masalah Kegemukan??

Jun 20, 13 Risau Tak Dengan Masalah Kegemukan??

Posted by in Alphalipid SDII

Dengan pembangunan ekonomi dan gaya hidup dan diet yang semakin berubah, berat badan yang berlebihan dan obesiti (kegemukan)semakin meningkat di benua Asia. Hampir 20 juta rakyat Malaysia mengalami masalah obeseti.. takutnyaaa kan??   Ini mengakibatkan peningkatan kadar penyakit-penyakit yang berkaitan dengan berat badan...


read more