Kenapa Berat Tak Turun Walaupun Dah Penat Diet….????

Sep 15, 11 Kenapa Berat Tak Turun Walaupun Dah Penat Diet….????

salam.. salam.. salam… buat semua.. hehehehe… lama sungguh kak zura tak update blog.. lepas balik raya aritu busy lah pulok.. anak start masuk sekolah lah, order slim diet 2 pun bertambah.. satu hari dalam 20tin SD2 terjual… syukur alhamdulillah.. rezeki tu.. seronok kak zura dapat bantu mereka yang nak turunkan berat badan… ramai juga yang berpuas hati dan terus repeat order..

 

sejak bulan puasa aritu lagi, kak zura dok ketagih tengok crita drama bersiri tagalog “MAGING SINO KA MAN…” dalam youtube.. yang seronoknya pasal ada subtitlle, kalau tidak tak faham.. masa bulan puasa aritu selalu tido kul 3-4pagi semata-mata dok layan crita tuh.. best sungguh.. hero dan heroin pun lawa-lawa.. banyak pengajaran jugak cerita dia.. semalam adalah hari terakhir last episode..

 

baiklah.. kali ini kak zura nak cerita pasal kenapa berat  tak turun… Kak zura ada juga terima soalan-soalan ini.. bukan produk slim diet 2 yang tak jadi, tapi sebenarnya kesalahan yang kita tak sedari yang menyebabkan berat kita tak turun..

 

Berat Tak Turun?

Pertama

air…air memainkan peranan yg penting untuk memastikan kita sentiasa segar dan amat membantu dalam penurunan berat badan kerana air boleh membantu untuk meningkatkan metabolisma tanpa sebarang nutrisi… maksudnya , air ni kosong nutrisi , tak ada carbs , atau lain-llain… jadi , rugi lah kalau kita minum air kurang.. belum lagi kira untuk buah pinggang… sebab tu jangan sesekali kurang air.. 4-5 gelas sebelum makan sudah mesti..

 

Kedua

Tidak cukup makan.. ish, mane boleh macam ni,  makan mesti cukup. Berapa kali nak cakap, jangan skip makan.. jangan berlapar… ada yang sampai sakit2 kepala pasal tak makan, ni dah salah… makanan yg cukup juga dapat memastikan badan kita tak masuk satu mode yg amat dikenali dalam diet, iaitu mode lapar.  Kalau makanan yg kita makan mencukupi, ini dapat memastikan kadar metabolisma kita sentiasa tinggi… tambah lagi dengan exercise, lagi la tinggi…

Ketiga

Karbohidrat tersembunyi… Ini biasanya datang daripada kuah yang kita tak perasan ada carbs yang tinggi.. sila check bab kuah ye…plus, kita mesti baca label betul-betul…teliti betul-betul kandungan karbohidrat tu.. yang pasti kita tak boleh ambil karbo lebih drp 35gm sehari kalau betul-betul nak kurus..

 

Keempat

Yang pasti SLIM DIET 2  wajib di ambil 2 scoop 4x sehari.. pasal ada yang nak jimat dengan mengambil 3x sehari sahaj.. so macam mana nak turun cepat kalau dos kurang.. tak yah jimat lah.. nak turun berat cepat ke lambat..?? lepas tu complain kata SD2 tak berkesan..

 

sooo.. mulai harini.. pastikan keempat-empat tips tuh buat betul-betul.. barulah dapat bentuk badan idaman.. kat KL nih, raya sebulan.. jadi pastikan anda semua berhati-hati masa memilih makanan ya.. jangan pulak dah turun berat masa bulan puasa hari tu, dah cun melecun.. lepas tuh naik balik badan pasal open house sampai 4-5 buah rumah sehari.. INGAT MATLAMAT ANDA KENAPA NAK TURUNKAN BERAT BADAN….

 

Untuk yang nak cuba slim diet 2 boleh lah hubungi kak zura (hazurahb@gmail.com / hazurahb@unifi.com) 019-3197976 / 012-2777396

kalau ada kelapangan cuba surf macam-macam tips yang dah kak zura share dalam website kak zura tuh http://hazurahashimbani.com

 

selamat mencuba… 🙂

VN:F [1.8.5_1061]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.8.5_1061]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.