Kak Zura sebelum nih sejak remaja lagi memang selalu kena gastrik.. ini di sebabkan konon-konon dengan tak makan boleh kuruskan badan.. pernah juga cuba perah limau nipis tanpa gula or tanpa tambah air, minum gitu je.. mungkin ini punca daripada terkena gastrik..  Pernah dulu sampai terpaksa ke klinik untuk minta doktor bagi injection pasal tak tahan sangat gastrik yang teruk.. Uissshhh… sakit sangat-sangat kalau dah terkena gastrik.. nak berjalan pun kena merangkak..

 

SESEORANG yang menghidap penyakit GASTRIK atau dalam istilah perubatan disebut ‘Penyakit Peptik Ulser’, sering mengalami pedih ulu hati.Ia kerap berlaku dalam keadaan perut yang kosong, terutama pada waktu lewat malam atau awal pagi.

Kepedihan yang dialami oleh penghidap penyakit peptik ulser ini berbeza, tetapi berada dalam lingkungan sakit sedikit hingga kepada sakit yang teruk berdasarkan tahap penyakit yang dihidapi. Biasanya, apabila rasa pedih ulu hati menyerang, kebanyakan pesakit akan segera makan atau meminum sesuatu seperti susu atau makanan lain untuk melegakan kepedihan ini.

 

Seperti yang dikatakan, apabila muntah kita akan berasa lega. Sebenarnya, muntah juga membantu untuk melegakan rasa kepedihan.

 

Selain pedih ulu hati, kadangkala pesakit gastrik berasa sebu pada bahagian atas perut. Mereka juga sering mengalami jeluak dan sedawa. Ada juga kes yang dikategorikan sebagai teruk, pesakit akan buang air besar cair.

 

Penyakit peptik ulser adalah sekumpulan penyakit yang disebabkan oleh asid di dalam sistem penghadaman perut. Ia merangkumi penyakit ‘Duodenal ulser’, ‘Gastric ulser’ dan ‘Refluks Oesophagitis’.

 

Ia berpunca daripada asid yang merosakkan dinding perut. Sebahagian daripada pesakit gastrik ini mempunyai kuman ‘Helicobacter pylori’ dalam perut mereka, yang bertindak melemahkan ketahanan dinding perut daripada ancaman asid.

 

Komplikasi yang mungkin berlaku kepada pesakit peptik ulser atau gastrik termasuklah pendarahan, kebocoran dinding perut dan stenosis iaitu perut sumbat. Semua komplikasi ini dikategorikan sebagai teruk dan boleh mengancam nyawa.


  

Selepas mengamalkan Alpha lipid nih, gastik kak zura dah bertambah baik.. sejak mengamalkan Alpha lipid kak zura juga dah tak perlu lagi berjumpa doktor.. kadang-kadang ada juga time terkena gastrik kalau tersilap makan benda-benda masam atau pun terlewat makan. Bila sakit je, Kak zura akan cepat-cepat masukkan 3-4 scoop Alpha lipid dalam air sejuk, shake dan terus minum.. Alhamdulillah, dalam 5 minit lepas tuh, gastrik pun hilang.. Yang seronoknya Alpha lipid nih tak overdose, jadi nak ambil 5-10 scoop pun tak memudaratkan atau tak membahayakan.. kalau ambil ubat memang tak boleh banyak.. silap2 boleh bawa maut kalau overdose ubat. Sekarang nih kak zura rasa senang hati kerana telah jumpa penawar untuk penyakit gastirk. Sekiranya seseorang itu mempunyai tanda penyakit gastrik boleh lah mencuba produk Alpha Lipid untuk mengurang pedih perut anda.

 

Ada juga yang tak kenal lagi dengan produk ALPHA LIPID, jadi banyak info-info yang terkini akan dikongsikan nanti dari masa ke semasa.. Yang paling best skali semua golongan boleh minum dari wanita mengandung, bayi hingga lah ke orang tua. SIHAT sepanjang masa. InsyaALLAH… CUBALAH…