Salam buat semua, kak zura asyik sibuk dengan produk baru yang meletup iaitu “SLEEP TIME”, kak zura mendapat banyak panggilan, sms dan email daripada mereka yang berminat untuk cuba produk baru ini serta ramai juga yang nak minta tips untuk dapat extra income… seronok rasanya.. hampir terlupa untuk memberi tip-tips yang nak kuruskan badan..

 

Tak lama lagi cuti sekolah.. pasti ramai yang akan melansungkan perkahwinan.. Ramai jugalah yang mendapat undangan untuk menghadiri majlis perkahwinan.. berhati-hati dengan apa yang anda makan.. JANGAN LUPA MINUM SLIM DIET 2… Kurangkan karbohidrat, makan lauk-lauk je.. insyallah berat anda tak akan naik..

 

Bagi bakal pengantin memeningkan kepala jika alat timbangan anda tidak berganjak dari angka yang anda harapkan. Sebaliknya, mungkin jarum penimbang akan meningkat naik. Lagi-lagi pula, hari bahagia yang bakal menjelma hanya tinggal beberapa bulan sahaja lagi. Jangan bimbang, anda masih belum terlambat untuk mengurangkan berat badan. Ikuti cara mengawal berat badan melalui pengambilan makanan yang sihat dan senaman yang teratur seperti yang disyorkan di bawah.

 

8 Tip Mengambil Pemakanan

1.Memilih makanan dari protein seperti ikan, ayam, daging, telur dan sayur-sayuran.

2.Kurangkan makanan yang berlemak dan berkalori tinggi. Sebolehnya, elakkan daripada makanan yang digoreng dan kurang berlemak.

3.Tambahkan makanan yang berserat.

4.Mengurangkan pengambilan gula dalam makanan anda.

5.Elakkan daripada minuman berkarbonat, kek, biskut, dan jem.

6.Jangan berlapar dan makan 4 hidangan sihat sehari termasuklah sarapan. Makan secara perlahan-lahan, jangan langkau hidangan anda kerana ia akan membuatkan anda menjadi bertambah lapar.

7.Elakkan mengambil makanan kudapan atau snek di waktu malam.

8.Yang paling utama sekali pastikan anda mengambil SLIM DIET II  sebanyak 2 scoop 4x sehari sebelum makan…

 

 

5 Tip Cara Bersenam Pengantin

1.Digalakkan bersenam sekurang-kurangnya 3x seminggu seperti berjalan, berjoging, bersenam atau bermain badminton.

2.Sekiranya anda mempunyai masalah sesak nafas semasa bersenam, bermakna anda melakukan senaman dengan melebihi had keupayaan anda. Jadi, mulakan senaman dengan perlahan-lahan mengikut keupayaan diri anda.

3.Luangkan masa untuk melakukan aktiviti seperti ini paling kurang 30 minit 3-5x seminggu.

4.Penurunan berat badan antara 2 – 3kg seminggu adalah lebih baik. Ini bermakna anda perlu mengurangkan 500-1000 kalori setiap hari. Jadi, dalam tempoh sebulan, anda bole kehilangan 6-12kg.

5.Pastikan anda include senaman pemberat atau rintangan untuk pastikan badan anda kental!

 

2 Tip Kurangkan Tekanan dan Kerisauan

Biasanya, kerisauan dan tekanan boleh mempengaruhi pola pemakanan anda. Sesetengah bakal pengantin yang mengalami kerisauan apabila persiapan tidak dapat diselesaikan dalam tempoh tertentu akan cepat merasa lapar. Secara tidak langsung, anda ingin menikmati segala jenis makanan yang ada. Tentu akan menambahkan berat badan.

Sebaliknya, ia menjadi satu kelebihan buat bakal pengantin jika kerisauan dan tekanan persiapan perkahwinan tergendala membuatkan anda kurang berselera untuk menyentuh makanan.

Di sini Kak zura ingin mengambil kesempatan nak ucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU kepada pembaca blog kak zura yang akan melansungkan perkahwinan mereka di musim cuti sekolah mulai minggu depan.. Nanti boleh lah cuba ‘SLEEP TIME”  kepada mereka yang tak lena tidur pasal teringat hari yang bakal menjelang.. kalau tak cukup tidur, memang akan membuatkan wajah kita menjadi suram.. kalau nak muka berseri dan cantik kenalah dapatkan tidur yang cukup..

 

Kak zura ingin berkongsi produk yang luar biasa.. SLIM DIET 2 untuk yang nak turunkan berat badan mereka… dan ALPHA LIPID SLEEP TIME untuk mereka yang inginkan tidur yang nyenyak dan bangun pagi rasa segar.. CUBALAH!!!!!

 

HUBUNGI KAK ZURA SEKARANG JUGA UNTUK MENDAPATKAN KHIDMAT NASIHAT… yang nak buat bisnes dan dapatkan extra income pun kak zura boleh bantu..

call 019-3197976 (hazurahb@gmail.com)

http://slimdiet2.org