CARA BERPUASA SAMBIL BERDIET DENGAN ALPHA LIPID SD2

Jul 19, 12 CARA BERPUASA SAMBIL BERDIET DENGAN ALPHA LIPID SD2

Salam ramadhan untuk teman-teman sekelian.. lagi 2 hari kita dah nak masuk bulan puasa.. IKLAN KAK ZURA PROMOTE ALPHA LIPID LIFELINE PUN DAH MASUK DALAM TV3.. HARAP YOU ALL JANGAN LEPASKAN PELUANG UNTUK JADI WAKIL PENGEDAR BAWAH KAK ZURA.. memang ramai sangat permintaan daripada mereka yang nak turun berat badan sebelum raya.. Yang suka bisnes online kat umah atau yang ada facebook atau blog boleh lah sertai kak zura.. Insyallah, boleh dapat rezeki yang banyak sempena bulan puasa ini.. dapatlah bagi extra duit raya bagi mak, ayah dan mertua.. bila last sekali anda bagi duit pada mertua???.. haaaa…. peluang nak ambik hati mak mertua tu.. lepas nih, kitalah menantu tersayang…

Sejak kebelakangan ini ramai yang sms, email dan call kak zura untuk tanya macam mana nak berdiet alpha lipid sd2 masa puasa.. Walaupun belum masuk bulan Ramadhan, maka telah ramai memulakan kewajipan berpuasa samada berpuasa sunat, puasa ganti atau puasa Rejab, Syaaban dan terus puasa Ramadhan.

Apabila kita berpuasa, maka ada beberapa pantang semasa berdiet ALSD2 yang perlu kita perhatikan. Pantang pertama adalah jangan berlapar atau tidak mengambil apa-apa makanan lebih dari 6 jam sewaktu kita jaga. Namun begitu kita masih boleh berdiet dan mengambil  ALPHA LIPID SD2 sambil berpuasa kerana kewajipan berpuasa adalah lebih penting cumanya metabolisma kita menjadi perlahan sedikit dari biasa tetapi berat kita masih boleh turun. Apabila kita sudah berbuka nanti makanlah dengan kenyang tetapi tetap tidak mengambil karbohidrat dan gula serta minumlah air yang banyak untuk menggantikan air yang hilang sewaktu siang.

Perkara atau syarat yang lebih penting untuk kita perhatikan sewaktu berpuasa adalah kita mestilah memakan cukup protien semasa berdiet. Cukup protien disini bermaksud kita masih perlu memakan 2 skup sebanyak 4 kali sehari apabila kita telah berbuka. Maka bolehlah buat penyesuaian pada waktu malam tentang jarak memakan SD2 sebanyak 4 kali itu mengikut jadual masing-masing.

Contohnya:

2 scoop sahur + 2 scoop buka puasa + 2 scoop lepas teraweh + 2 scoop nak tido..

atau

3 scoop sahur + 3 scoop buka puasa + 2 scoop nak tido..

 

Kak zura sangat menekankan perkara ini kerana sekiranya anda berdiet dan berat badan anda masih turun tetapi anda tidak memakan cukup protien maka ini akan meninggalkan kesan yang tidak elok pada badan anda. Kesan yang pertama adalah apabila turun berat badan nanti maka kulit tidak cukup tegang, kendur dan nampak cengkung. Sekiranya cukup memakan protien maka kulit akan nampak lebih tegang, tidak kendur, sihat serta warna kulit nampak lebih cantik dan berseri… Kesan kedua adalah apabila tidak cukup memakan protien maka apabila anda turun berat badan, tisu badan atau lean mass anda tidak dilindungi dan jika anda berhenti berdiet nanti maka lemak akan lebih cepat terkumpul dan anda akan mengalami kesan berat naik mendadak seperti program diet yang memakan ubat-ubat diet yang ada dipasaran. Sekiranya tisu badan atau lean mass anda dilindungi dengan memakan protien yang cukup maka anda tidak akan mengalami masalah berat naik mendadak ini.

Itu sebabnya kak zura tidak menggalakkan samada alasan anda berpuasa atau malas atau akal terlalu bijak hendak menjimatkan duit maka anda tidak mengambil ALSD2 seperti yang sepatutnya iaitu 2 skup 4 kali sehari. Sekiranya anda hanya ingin menjalani fasa pengekalan atau maintenance, maka tidak perlu mengambil ALSD2 tetapi cuma menjaga kadar karbohidrat yang anda boleh ambil atau dipanggil Critical Carbohydrate Level of Maintainence (CCLM) yang selalunya lebihkurang 100g sehari. Tetapi apabila anda masih mengambil ALPHA LIPID SD2, maka makanlah cara yang betul supaya anda tidak mengalami kesan sampingan yang tidak baik yang kak zura ceritakan tadi..

Semoga puasa anda diberkati disamping beribadah dengan cara yang sihat… Insyallah.. SELAMAT BERPUASA SEMUA.. SAYANG YOU ALL… :)

PELUANG NAK BUAT BIZ ATAU NAK CUBA PRODUK ALPHA LIPID SD2 DAN ALPHA LIPID LIFELINE MASA BERPUASA.. CEPAT-CEPAT CALL KAK ZURA YA.. 012-2777396 / 019-3197976

EMAIL: hazurahb@gmail.com / hazurahb@yahoo.com
FACEBOOK: HAZURA HASHIM BANI
FACEBOOK GROUP: SLIMDIET2.ORG

Related Posts with Thumbnails
1 Bintang2 Bintang3 Bintang4 Bintang5 Bintang (8 undian, purata: 4.38 daripada 5)
Loading ... Loading ...

3 Comments

  1. syira /

    Just nk tnye apa beza antra alpha lipit dgn herbalife ea?

  2. Kak zura tak kurus pun…

  3. Masa berpuasa & diet sd2. Boleh ke kita mkn kurma?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

:-[ (B) (^) (P) (@) (O) :-S ;-( (C) (&) :-$ (E) (~) (K) (I) (L) (8) :-O (T) (G) (F) :-( (H) :-) (*) :-D (N) (Y) :-P (U) (W) ;-) (D)