Name: Hazura, aka "Jue"

Email:

Yahoo IM:

Jabber:

Bio: Sudah 6 tahun berkecimpung dalam bisnes ini.. SAYA ADALAH SEORANG PAKAR DALAM PENJAGAAN KESIHATAN SERTA KECANTIKAN. Boleh membantu siapa sahaja yang mempunyai masalah untuk mendapat berat idaman selepas mencuba bermacam-macam produk tapi masih gagal.. Saya akan memberi khidmat nasihat berdiet dengan selamat jika anda ingin memiliki berat idaman dan turun 5-10kg dalam masa sebulan.. Boleh hubungi saya untuk mereka yang nak jadi wakil pengedar, dan boleh hubungi wakil-wakil pengedar yang berdekatan (KLIK MENU CONTACT) dengan anda untuk dapat khidmat nasihat percuma nak turun slim di samping menjana wang sampingan... JOM ORDER SEKARANG!!! :) call/sms : Puan Hazura: 0193197976 [KOS EFEKTIF & MENJIMATKAN - TANPA PERLU BERBELANJA LEBIH] Bank In RMxx.xx Ke Maybank 564146211439 Nama: HAZURA HASHIM BANI 3rd Party Email: hazurahb@gmail.com Paypal / Credit Card : slimdiet2.org@gmail.com

Posts by Jue:

    Apa Beza Alpha Lipid Dengan Produk Susu Yang Lain?

    December 10th, 2017

    Apa itu Alpha Lipid LifeLine ???

     

    Alpha Lipid Lifeline™ diimport terus dari syarikat New Image International, New Zealand, pengeluar kolostrum terbesar di dunia dan Pemenang Anugerah Eksport New Zealand 3 tahun berturut-turut. Alpha Lipid Lifeline™ dapat Meningkatkan daya tahan badan melawan penyakit dandijamin HALAL. Susu Alpha Lipid Lifeline™ adalah kolustrum kualiti tinggi (grade10) dengan formula unit lebih mudah diserap cepat dan berkesan 100% ke dalam system penghadaman berbanding kolostrum jenama lain.

     

    Alpha Lipid Lifeline™ Produk Kesihatan yang unggul selamat, tidak bertoksik dan tidak berallergik. Ia kaya dengan bahan pemulih penyakit. Mengandungi Probiotikbakteria normal di saluran usus.Lactobacilli & Acidophilus menghalang cirit birit dan masalah usus. Selain itu ia juga mengandungi Vitamins & Minerals yang pentinguntuk penjanaan tenaga & kesihatan membantu proses penghadaman. Memperbaiki tisu dan sel badan serta mengekalkan kesihatan. Mengandungi kalsium tambahan untuk tulang dan gigi dan juga kolostrum antibodi tambahan dari punca semulajadi. Ia adalahpemakanan semulajadi yang selamat sesuai untuk semua peringkat umur.

     

    Apa Beza Ubat Dengan Makanan Semulajadi

     

    Ramai yang salah sangka bahawa produk Alpha Lipid Lifeline atau makanan kesihatan yang lain bersifat seperti UBAT! Sebenarnya jauh perbezaannya!!

    Menurut Ahli Farmasi professional iaitu En.Wan Hamidi yang menuntut ilmu selama 4 tahun di universiti dan kemudian bekerja di bidang farmasi komuniti ingin memberikan sedikit pendapat berdasarkan sedikit ilmu yang beliau ada berkenaan ubat-ubatan moden.

     

    MAKANAN SEMULAJADI:

    1. Makanan semulajadi seperti nasi, roti, daging,ikan dll adalah MAKANAN dan TIADA kesan sampingan atau risiko bahaya kepada badan anda.
    2. Ia bukan sekadar untuk menghilangkan lapar dan dahaga (air) tetapi membantu membina tubuh badan yang sihat secara semulajadi
    3. Makanan Semulajadi boleh diperoleh di mana-mana tanpa kebenaran doktor

     

    UBAT-UBATAN:

    1. Drug/ubat adalah bahan asing dan sebenarnya ada RISIKO side effects ke atas badan anda.
    2. Drug memberikan kesan langsung ke atas sistem badan anda dan ia perlu digunakan atas nasihat secara professional dari doktor/ahli farmasi.
    3. Sesetengah ubat yang berdaftar didapati merbahaya malah boleh mengakibatkan kematian kepada pengguna.

     

    KESIMPULAN

    Kesimpulan yang NYATA antara UBAT vs MAKANAN SEMULAJADIialah pengambilan UBAT memang ada RISIKOnya! Manakala pengambilan makanan semulajadi tiada langsung ancaman bahaya!

    “Saya pelik apabila sesetengah doktor yang tidak memahami pemakanan semulajadi menolak produk semulajadi seperti ALPHA LIPID sedangkan kita ketahui bahawa penjagaan kesihatan melalui pemakanan berfungsi (functional food) adalah penting juga untuk menstabilkan kesihatan pesakit.

    Saya kasihan apabila melihat sesetangah orang pesakit yang ‘terpaksa’ memakan pelbagai jenis ubat untuk ‘maintain’ kesihatan mereka,dan mereka ‘terpaksa’ makan ubat-ubatan tersebut seumur hidup mereka!! Not a good strategy to maintain health or wellness!” kata En.Wan Hamidi.

    Dunia sudah berubah, zaman ini kita bukan lagi hanya bergantung kepada ubat semata-mata untuk mengubati penyakit dan manusia bukan lagi makan dan minum untuk sekadar hilang lapar dan dahaga, mereka perlukan makanan berfungsi (functional food) yang boleh membantu merawat penyakit yang ada di dalam badan mereka secara semulajadi dan selamat!

    Alpha Lipid Lifeline adalah produk makanan kesihatan semulajadi bebas dari BAHAYA dan ianya BUKAN UBAT! Makanan semulajadi sebenarnya berada dalam kategoriWELLNESS PRODUCT– pencegahan dan ‘maintenance’ kesihatan, manakala UBAT pula berada dalam kategori “SICKNESS product” -yang digunakan oleh orang apabila jatuh sakit. Jauh bezanya tu!

    So anda jangan takut nak amalkan minum Alpha Lipid Lifeline ini kerana ia merupakan pemakanan semulajadi yang SELAMAT dan AMAT BERFAEDAH untuk kesihatan kita semua.

    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    No Comments "

    Kesan Sampingan Alpha Lipid SD 2

    November 21st, 2017

    Ketahui bagaimana Alpha Lipid Slim Diet 2 membantu anda mencapai BERAT BADAN Ideal anda dengan Jimat, Selamat & 100% Berkesan!

    Kesan Sampingan Atau Kebaikan Alpha Lipid SD2

    Apa Itu Alpha Lipid SD2?

    Alpha Lipid SD2 tercipta daripada hasil kajian sekumpulan ahli perubatan dari Harvard Medical University iaitu Dr. George Cahill dan Dr. George Blackburn.
    Produk ini merupakan campuran berkualiti tinggi yang komprehensif, terdiri daripada:
    Formula Alpha Lipid SD2
    Alpha Lipid SD2 juga tidak mengandungi pemanis tiruan, dan ia membantu untuk memastikan tubuh anda mempunyai nutrien penting termasuk protein. Ini penting untuk mengekalkan jisim otot dan ketegangan kulit anda walaupun lemak anda sedang dibakar dengan optimum!

    Program Diet Alpha Lipid SD2 adalah program pengurusan badan pertama yang mengamalkan teknik diet tanpa perlu berlapar, di mana anda WAJIB makan tanpa perlu meninggalkan rutin pemakanan harian anda. Oleh itu, anda tidak akan merasa letih dan lesu sebaliknya anda lebih bertenaga walaupun proses pembakaran lemak berlaku.

     

    Bagaimanakah Alpha Lipid SD2 Membantu Anda Munurunkan Berat Badan?

    Pertama sekali, anda perlu kurangkan karbohidrat dan makanan/ minuman manis

    Badan anda ada 2 sumber tenaga iaitu:
    Makanan yang anda makan
    Lemak yang tersimpan dalam badan

    Apabila karbohidrat tiada, badan akan membakar lemak dalam badan anda sebagai sumber tenaga

    Alpha Lipid SD2 pula akan berfungsi sebagai ‘booster’ (pemangkin) untuk meningkatkan tahap metabolisma anda
    Jadi, kadar pembakaran lemak oleh badan anda akan turut meningkat secara intensif!
    Secara mudahnya…
    Alpha Lipid SD2
    Metabolisma Badan , Pembakaran Lemak
    Berat BadanDengan Secara Langsung!

    Formula kandungan Alpha Lipid SD2 seperti Ekstrak Daun Teh Hijau, Serat, Alpha Lipid dan Protein inilah yang menjadi rahsia kepada peningkatan tahap metabolisma dan kesan penurunan berat badan anda

    Malahan, lemak anda dibakar secara SEMULAJADI dan bukan secara paksaan!
    *Disclaimer: Kadar penurunan berat badan adalah berbeza bagi setiap individu kerana tahap metabolisma badan setiap individu adalah berbeza mengikut jantina, umur dan kecekapan sistem badan.

    Alpha Lipid SD2 100% BERKESAN!

    Tidak dapat dinafikan lagi keberkesanan Alpha Lipid SD2 untuk menurunkan berat badan dengan berkesan dan efektif. Anda boleh menilai sendiri pada testimoni pengguna ALSD2 yang semakin banyak tersebar di laman Facebook dan media massa.
    Jangan tunggu lagi kerana anda juga mungkin menjadi testimoni Alpha Lipid SD2 yang seterusnya

     

    Alpha Lipid SDII

    Bertindaklah sekarang kerana kami akan menarik semula tawaran kami pada bila-bila masa sahaja! Kami tidak akan teragak-agak kerana permintaan terhadap Alpha Lipid SD2 yang terlalu tinggi sekarang menyebabkan kami menjadi terlalu sibuk.

    Jadilah seorang pengguna yang bijak membuat keputusan untuk kecantikan dan penampilan diri anda. Tempah di sini!

    p/s – Anda mungkin sudah bosan dengan produk/ program pengurusan badan yang pernah anda ikuti sebelum ini kerana semuanya menghampakan.

    p/p/s – Dengan Alpha Lipid SD2, ia mampu membantu anda untuk memiliki berat badan seperti yang anda idamkan selama ini tanpa ragu-ragu.

    p/p/p/s – Cepat bertindak kerana nilai produk tersebut bakal dinaikkan. Lambat anda beli, dan jika kami kehabisan stok, anda mungkin terpaksa tunggu sehingga 2 minggu lagi untuk dapatkan produk killer ini! Minta maaf, demand terlalu tinggi ketika ini..!
    Cepat anda beli, Cepat anda bermula, Cepat anda dapat hasilnya!

    Hubungi Kak Zura 012-2777396 / 0193197976

    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    No Comments "

    Alpha Lipid Lifeline – Dapatkan Susu Colostrum Terbaik di Dunia

    March 14th, 2017

    APAKAH ALPHA LIPID DAN KEBAIKANNYA

    Alpha LipidTM
    – the ultimate colostrum delivery system.

    Doktor dan saintis telah lama mengiktiraf tentang kepentingan colostrum sebagai makanan utama untuk mamalia yang baru lahir. Semasa beberapa dekad, mereka telah memulakan kajian tentang bahan-bahan bioaktif yang lain di dalam susu, seperti Lipid.

    Alpha LipidTM Colostrum adalah colostrum gred tahap tertinggi dan paling banyak mengandungi imunoglobulin dan faktor-faktor pertumbuhan, berkubu dengan kompleks lipid dalam bentuk gangliosida dan fosfolipid.

    Kesemua fosfolipid and gangliosida adalah penting dalam penggunaan akal fikiran dan pembangunan.

    Gangliosida juga membantu melindungi perut daripada jangkitan dan penyakit. Gangliosida adalah komponen utama membran plasma pada semua sel manusia dan terutamanya dalam sistem saraf. Ia memainkan peranan penting dalam sel kepada pengiktirafan sel, pengisyaratan sel dan pertumbuhan sel.

    Dalam Alpha LipidTM Colostrum, gangliosida adalah GD3. GD3 adalah mempengaruhi gangliosida dalam colostrum manusia. Gangliosids adalah kepentingan khas dalam perkembangan otak manusia sehingga mencapai umur lima tahun.

    Kajian baru-baru ini mencadangkan gangliosida boleh terlibat dalam pengaktifan T-cells yang memainkan satu peranan utama dalam pertahanan badan pada pencerobohan pathogen. Fosfolipid membantu fungsi dalam otak bertambah, dan telah dikaitkan dengan ingatan yang kuat. Mereka telah juga telah menunjukkan peningkatan angin dan mengurangkan tanda-tanda tekanan.

    Alpha Lipid Lifeline juga membantu mengurniakan dispersability tambahan dan perlindungan IgG (imunoglobulin) molekul. Alpha Lipid Lifeline adalah pelindungan berkesan dan pembawa yang penting kepada semua (dan rapuh) nutrien dalam colostrum. Ia jelas sekali meningkatkan keterbiosediaan untuk badan dalam perjalanan melalui saluran penghadaman dan asimilasi melalui lapisan berlendir.

    ALPHA LIPID LIFELINE NEW IMAGE

    Kolostrum Alpha Lipid Lifeline adalah kolostrum gred yang terbaik yang mengandungi kandungan immunoglobulin yang tinggi and faktor pertumbuhan, dikuatkan dengan lipid kompleks didalam bentuk gangliosides dan phospholipis untuk serapan kedalam tubuh yang cepat dan bekesan. Rumusan serbuk apabila dicampur dengan air akan menjadi minuman sarapan pagi keluarga unggul yang sihat.

    Alpha Lipid Lifeline yang ditawarkan oleh pihak kami mempunyai maklumat permakanan seperti berikut;

    • Berat Bersih: 450g
    • Hidangan: 28 kali
    • Penggunaan: 1.5/2 skup di dalam 200/250 ml air

    Produk ini amat sesuai untuk ibu mengandung dan juga wanita hamil. Ketahui juga tips pemakanan untuk wanita hamil dengan membaca artikel ini.

    Nota: Hubungi Kak Zura atau WhatsApps pembelian di talian 019-3197976 untuk konsultasi percuma dan menempah produk Alpha Lipid SD2

     

    SENARAI HARGA HARGA ALPHA LIPID LIFELINE

    • HARGA PASARAN 1 TIN: RM202 (SM) RM212 (SS)
    • HARGA AHLI 1 TIN : RM170 (SM) RM180(SS)
    • KOS PENGHANTARAN SETIN : RM10
    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    No Comments "

    Apa Kelebihan Alpha Lipid Shape Up?

    May 11th, 2015

    Kelebihan Shape Up Alpha Lipid New Image Malaysia yang perlu anda ketahui. Jom baca dulu.

    1. Green Tea
    2. L- Carnitine
    3. Choline
    4. Inositol

    Keempat-empat kandungan ini adalah FAT BURNER yang mana tugasnya adalah untuk menghancurkan (Fat Oxidation) lemak-lemak yang degil di dalam badan kita dan dibawa keluar (Fat Mobilisation) secara sekata untuk digunakan sebagai tenaga.

    FUNGSI & KEBAIKAN 4 PEMBAKAR LEMAK UTAMA Shape Up Alpha Lipid New Image Malaysia

    GREEN TEA
    -Antioksidan yang kuat
    -Awet muda
    -Merangsang pembakaran lemak / membakar lemak
    -Melindungi fungsi ginjal
    -Mencegah diabetes
    -Mencegah keracunan
    -Mencegah bau mulut
    -Mengurangkan bau mulut
    -Mengurangkan risiko strok
    -Kaya vitamin & mineral
    -Membantu mencegah penyakit
    -Mencegah kerosakkan gigi
    -Melancarkan sistem pencernaan
    -Mencegah Hepatitis
    -Melindungi paru – paru diracuni asap rokok
    -Mengawal darah tinggi
    -Mempertingkatkan sistem immun -Mencegah penyakit tulang ( osteoporosis)
    -Mengurangi kadar kolestrol jahat
    -Mencegah kanser
    -Menurunkan gula dalam badan .

    L-CARNITINE
    -Merangsang pembakaran lemak oleh tubuh .
    -Pembakaran secara semula jadi
    untuk menurunkan berat badan , kerana “L-carnitine bertindak memindahkan & mengankut lemak ke bahagian sel yang membakarnya tanpa kesan .
    -Membantu mempertingkatkan kadar metabolisme
    -Menyekat selera makan
    -Meningkatkan stamina.

    INOSITOL
    -Mengeluarkan lemak dalam hati
    -Fungsi dalam pancaran saraf
    -Sebagai agen anti kebimbangan
    -Melindungi daripada peripheral neuropathy yang bwrgabung dengan diabetes.
    -Mengawal tahap kolestrol darah
    -Sesuai untuk masalah sembelit
    -Membantu tidur yang lebih baik.

    CHOLINE
    -Daya ingatan & kecerdasan otak
    -Mengeluarkan lemak dari hati
    -Rawatan untuk beberapa jenis kanser,mengurangkan sakit & demam.
    -Wanita hamil digalakkan mengambil “choline” tujuan pertumbuhan otak bayi di dalam kandungan .
    -“Choline ” juga boleh boleh didapati di dalam sumber makanan lain :
    *susu
    *telur
    *kekacang
    *hati lembu
    *daging
    *salmon
    *udang
    *brokoli
    *mentega kacang
    *susu coklat.

    Dalam Shape Up Alpha Lipid New Image Malaysia ada juga dimasukkan Rumusan istimewa Oxi-Fend ini didapati daripada buah-buahan yang terpilih dari New Zealand yang amat tinggi kadar anti oxida (awet muda) iaitu:
    1. Grape seeds
    2. Boysenberries
    3. Blackcurrants
    4. Buah Kiwi

    Kesemua ini mempunyai 4 kali aktiviti anti oksida vitamin C (6895 ORAC units/gram)

    Yang bestnya walaupun harganya sama dengan Alpha Lipid SD2, kandungannya lebih dari Alpha Lipid SD2 iaitu 490 gram dan untuk penggunaan 2 minggu. Yang lagi best Shape Up ni mempunyai 2 perisa yang sedap iaitu Berries & Cream dan Chocolate Fudge. Kelebihan Shape Up ialah ia dapat reshape body kita. Best kan? Apa tunggu lagi, jom reshape body.

    Memandangkan Shape Up Alpha Lipid New Image Malaysia masih baru di pasaran mesti ramai lagi yang belum tahu cara minum Shape Up kan ?

    Sebenarnya cara minum Shape Up Alpha Lipid New Image Malaysia mudah je.

    Cara pengambilan Shape Up Ambil 2 skup masukkan ke dalam 150ml air biasa/air sejuk dan shake.

    Peraturan Contohnya macam ni:

    1. Untuk turunkan berat badan:

    Ambil 2 skup 2 kali sehari. Gantikan 2 meal harian kita dengan Shape Up samada sarapan pagi/makan tengahari/makan malam.

    2. Untuk nak dapatkan berat ideal dan nak maintain berat:

    Ambil 2 skup 1 kali sehari samada sarapan pagi/makan tengahari/makan malam. Untuk mereka yang selalu skip makan atau takda masa nak makan boleh amik Shape Up untuk gantikan meal anda kerana Shape Up dah lengkap dengan segala nutrisi yang diperlukan oleh badan.

    Amalkan pengambilan air kosong 8 gelas sehari. Had pengambilan karbohidrat sehari ialah 150gram sehari.

    Shape Up adalah meal replacement, biasanya lepas amik Shape Up kita dah rasa kenyang so tak perlu fikir sangat bape banyak kita nak amik karbohidrat. Untuk makluman pada yang belum tahu, Shape Up didatangkan dengan 2 perisa iaitu Berries & Cream dan Chocolat Fudge. So pilihlah yang mana anda suka. Apa yang pasti rasa kedua-duanya memang sedap sangat. Apa tunggu lagi jom cuba.

    SMS/Whatsapp MSV ke 012-2777396 utk maklumat lanjut tentang Shape Up

    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    No Comments "

    Cara Senaman – Enjoy Dan Turun Berat Badan

    December 31st, 2014

    Teks: Hazura Hashim Bani

    Foto: Google

    Salam sejahtera buat pembaca blog slimdiet2.org… waaah!! lama sungguh kak zura tak update blog..  kak zura sebenarnya teramat bz dengan bisnes baru.. ada produk baru yang kak zura cuba.. yang boleh lagi cepat turun berat badan selain daripada alphalipid sd2 dan shape up.. nanti kak zura cerita ya..

    Harini ini kak zura nak cerita cara yang paling seronok untuk turunkan badan dengan mudah dan tak perlu berlapar.. nak tau tak??

    Haaaa.. boleh try nih.. KITA BERZUMBA!!! Memang best tau..

    pm_zumba_day_1

    Bila dah start berzumba nih memang seronok.. pasang lagu kegemaran anda.. ikut rentak musik dan menari je.. sure berpeluh dan basah lencun.. memang boleh bakar lemak.. yang bestnya bila berzumba ni, dia gelek semua pinggang kita bagi lagi kecik pinggang.. banyak dalam youtube ada video2 zumba yang best-best.. boleh tiru je..

    Cuba dalam masa seminggu dan tengok hasilnya.. memang boleh slim tau..

    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    No Comments "

    Kurus Dengan Alpha Lipid Slim Diet 2

    July 15th, 2014

    Hari ni adalah hari yang sangat busy buat Kak Zura kerana terlalu banyak order yang masuk. Nak kena pos produk untuk customer yang dah order juga. Sejak awal puasa lagi, order Alpha Lipid Slim Diet 2 mencurah-curah kali ini kerana ramai yang nak ambil peluang untuk turun berat badan sebelum raya. Tapi persoalannya, masih sempat ke??

    Kak Zura nak beritahu berita baik kepada anda. Memang anda boleh kurus tau! Terlalu ramai yang dah berjaya turunkan berat badan dengan program diet ni (ketogenik diet). Yang gemuk jadi kurus, yang tembam jadi cun, yang mak orang jadi macam anak dara!

    Kak Zura tahu ramai yang pernah dengar tentang produk Slim Diet 2 ni tapi belum berani mencuba. Ada customer Kak Zura, Puan Marina, yang dah tahu tentang produk ni sejak awal tahun tapi baru tergerak hati nak cuba sekarang. Alhamdulillah, Puan Marina call Kak Zura semula selepas 2 minggu dan bukan main seronok lagi dengan penurunan berat badannya. Beliau benar-benar tak sangka dapat turunkan berat badan walaupun sudah berusia!

     

    Untuk lihat testimonial pengguna ALSD2, sila baca di halaman ini: Testimoni Alpha Lipid SD2 2012

    Jadi, anda masih ada 3 minggu lagi sebelum raya menjelang tiba.. Cubalah hari ni dan jangan tunggu lagi.. Jujur Kak Zura nak cerita, stok produk ALSD2 sangat-sangat laris macam goreng pisang panas. Baru sampai rumah Kak Zura, lebih separuh Kak Zura dah kena hantar kepada customers yang order. Kalau anda terlambat, maaf Kak Zura katakan, mungkin anda kena tunggu sehingga 1 minggu sehinggalah stok baru sampai di HQ kami. Inilah penangan Alpha Lipid SD2 ni. Produk diet yang sangat hebat!

     

    Silakan order di sini dan pilih pakej yang anda rasa terbaik untuk diri anda. Kak Zura dah pun sediakan beberapa pakej dengan pelbagai tawaran yang menarik!

     

    Untuk sebarang masalah atau pertanyaan, sila hubungi saya: 019-3197976  (Kak Zura)

    Saya sediakan consulatation secara PERCUMA! 🙂

    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    No Comments "

    Hilangkan Ketagih Nak Makan Waktu Malam

    April 10th, 2014

    Adakah anda asyik hadapi masalah nak makan je.. asyik nak mengunyah je.. asyik teringat nak makan coklat je walaupun sebenarnya perut dah kenyang.. lebih-lebih waktu malam kalau lambat tidur.. perut mulalah rasa nak makan.. bila otak dok teringat pada makanan..

    Bukannya tak boleh makan.. boleh.. tapi bila dah lewat malam, tak elok sebenarnya makan.. di post yang lepas pun kak zura ada kongsikan apa yang anda boleh makan jika lapar tengah malam.. boleh baca di link http://slimdiet2.org/2014/04/07/makan-lewat-malam-boleh-gemuk-ke/

    Kak zura ada berita baik untuk mereka yang nak hilangkan ketagih makan malam.. Anda boleh cuba Attain CraveBlocker Bar.. sedap rasa dia.. ada 3 jenis yang anda boleh pilih..

     

    Dengan menggantikan kudapan semasa anda atau menambah Attain Bar  ke dalam hidangan munasabah yang kecil, anda boleh membantu mengurangkan nafsu makan dan membuat pilihan pemakanan yang lebih bijak. Digabungkan dengan diet berkhasiat, ia menghasilkan pengambilan kalori rendah yang lebih ketara sepanjang hari dan seterusnya membawa kepada penurunan berat secara pintar, sihat dan tanpa perlu berlapar. Attain CraveBlocker Bar membantu mengawal kelaparan dan nafsu makan dengan lebih baik dengan mengambil kira dua sumber iaitu perut dan otak anda. Suatu pendekatan holistik yang diabaikan oleh diet yang terkenal. Rahsia Attain ialah menggunakan adunan bahan-bahan semulajadi yang sedang menunggu paten yang berfungsi dengan tubuh anda dalam mengawal kedua-dua sumber nafsu makan tersebut..

    Untuk maklumat lanjut boleh hubungi kak zura 019-3197976

    ikhlas,

    Dragon Lady Hazura

    Body Engineer

    fanpage : https://www.facebook.com/HazuraHashimBani

    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    No Comments "

    Makan Lewat Malam Boleh Gemuk Ke?

    April 7th, 2014

    Ramai yang takut untuk makan lewat malam kerana TAKUT GEMUK!! Sebenarnya ia bergantung kepada jenis makanan yang anda pilih. Pengambilan makanan malam juga mampu memberikan khasiat kepada tubuh. Jom ketahuinya.

    Apabila bercakap tentang snek sihat, burger dan ayam goreng tidak termasuk dalam senarai ini ya. Makanan ringan yang mengandungi karbohidrat berkanji dan lemak tinggi harus dielakkan kerana ia hanya akan memberikan kesan negatif kepada anda.. Juga badan akan mudah bertambah gemuk bila makan lewat malam..

     

    Makanan Sesuai Untuk Lewat Malam

    Berikut adalah beberapa jenis makanan ringan yang sihat, sesuai dijadikan snek pada waktu malam. Ia bukan sahaja dapat mengurangkan rasa lapar, malah juga dapat membantu anda mendapatkan tidur yang lebih lena.

    1. Yogurt

    Sesuai bagi anda yang mengalami insomnia ataupun kesukaran tidur pada waktu malam, yogurt dikatakan mampu membantu anda untuk tidur  dengan lebih lena dan berkualiti. Yogurt mengandungi protein yang tinggi dan kandungan karbohidrat yang rendah.anda juga boleh campurkan buah-buahan seperti strawberi dan blueberi untuk proses antioksidan selain mendapatkan rasa yang lebih sedap.

     

    2. Pisang

    Kalau anda nak tahu, kandungan karbohidrat kompleks yang menghasilkan melatonin pada pisang juga mampu membuatkan anda mudah untuk tidur lena. Selain meningkatkan kadar insulin yang dihasilkan bagi membantu tubuh badan mendapat rehat yang mencukupi, kandungan potassium dan magnesium yang tinggi dalam pisang juga boleh membantu otot kita untuk berehat.

    3. Roti gandum

    Banyak khasiat yang boleh kita dapati daripada roti gandum antaranya, vitamin B kompleks, serat, Vitamin E, zink, zat besi, asam folat dan antioksida. Hanya makan sepotong sandwich bersama salad segar  dan daging tanpa lemak mmapu memberikan kesan kenyang dalam tempoh yang lama.

    4. Pelbagai buah-buahan segar

    Tidak dapat dinafikan, buah-buahan segar seperti epal, strawberi, oren dan banyak lagi merupakan sumber vitamin C terbaik buat tubuh. Buah-buahan ini sesuai dijadikan sebagai snek pada waktu malam. Untuk mempelbagaikan cara memakannya, anda boleh mengisar beberapa jenis buah untuk dijadikan jus. Selain dapat menghilangkan rasa lapar, anda juga dapat melakukan proses detoks yang dapat melancarkan proses penghadaman ketika tidur.

    Amalkan snek sihat ini jika berasa lapar pada waktu malam. Elakkan dari mengambil makanan tidak berkhasiat yang akhirnya akan membawa kesan buruk kepada tubuh badan.

    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    No Comments "