Name: Hazura, aka "Jue"

Email:

Yahoo IM:

Jabber:

Bio: Sudah 6 tahun berkecimpung dalam bisnes ini.. SAYA ADALAH SEORANG PAKAR DALAM PENJAGAAN KESIHATAN SERTA KECANTIKAN. Boleh membantu siapa sahaja yang mempunyai masalah untuk mendapat berat idaman selepas mencuba bermacam-macam produk tapi masih gagal.. Saya akan memberi khidmat nasihat berdiet dengan selamat jika anda ingin memiliki berat idaman dan turun 5-10kg dalam masa sebulan.. Boleh hubungi saya untuk mereka yang nak jadi wakil pengedar, dan boleh hubungi wakil-wakil pengedar yang berdekatan (KLIK MENU CONTACT) dengan anda untuk dapat khidmat nasihat percuma nak turun slim di samping menjana wang sampingan... JOM ORDER SEKARANG!!! :) call/sms : Puan Hazura: 0193197976 [KOS EFEKTIF & MENJIMATKAN - TANPA PERLU BERBELANJA LEBIH] Bank In RMxx.xx Ke Maybank 564146211439 Nama: HAZURA HASHIM BANI 3rd Party Email: hazurahb@gmail.com Paypal / Credit Card : slimdiet2.org@gmail.com

Posts by Jue:

    Alpha Lipid Lifeline – Dapatkan Susu Colostrum Terbaik di Dunia

    March 14th, 2017

    APAKAH ALPHA LIPID DAN KEBAIKANNYA

    Alpha LipidTM
    – the ultimate colostrum delivery system.

    Doktor dan saintis telah lama mengiktiraf tentang kepentingan colostrum sebagai makanan utama untuk mamalia yang baru lahir. Semasa beberapa dekad, mereka telah memulakan kajian tentang bahan-bahan bioaktif yang lain di dalam susu, seperti Lipid.

    Alpha LipidTM Colostrum adalah colostrum gred tahap tertinggi dan paling banyak mengandungi imunoglobulin dan faktor-faktor pertumbuhan, berkubu dengan kompleks lipid dalam bentuk gangliosida dan fosfolipid.

    Kesemua fosfolipid and gangliosida adalah penting dalam penggunaan akal fikiran dan pembangunan.

    Gangliosida juga membantu melindungi perut daripada jangkitan dan penyakit. Gangliosida adalah komponen utama membran plasma pada semua sel manusia dan terutamanya dalam sistem saraf. Ia memainkan peranan penting dalam sel kepada pengiktirafan sel, pengisyaratan sel dan pertumbuhan sel.

    Dalam Alpha LipidTM Colostrum, gangliosida adalah GD3. GD3 adalah mempengaruhi gangliosida dalam colostrum manusia. Gangliosids adalah kepentingan khas dalam perkembangan otak manusia sehingga mencapai umur lima tahun.

    Kajian baru-baru ini mencadangkan gangliosida boleh terlibat dalam pengaktifan T-cells yang memainkan satu peranan utama dalam pertahanan badan pada pencerobohan pathogen. Fosfolipid membantu fungsi dalam otak bertambah, dan telah dikaitkan dengan ingatan yang kuat. Mereka telah juga telah menunjukkan peningkatan angin dan mengurangkan tanda-tanda tekanan.

    Alpha Lipid Lifeline juga membantu mengurniakan dispersability tambahan dan perlindungan IgG (imunoglobulin) molekul. Alpha Lipid Lifeline adalah pelindungan berkesan dan pembawa yang penting kepada semua (dan rapuh) nutrien dalam colostrum. Ia jelas sekali meningkatkan keterbiosediaan untuk badan dalam perjalanan melalui saluran penghadaman dan asimilasi melalui lapisan berlendir.

    ALPHA LIPID LIFELINE NEW IMAGE

    Kolostrum Alpha Lipid Lifeline adalah kolostrum gred yang terbaik yang mengandungi kandungan immunoglobulin yang tinggi and faktor pertumbuhan, dikuatkan dengan lipid kompleks didalam bentuk gangliosides dan phospholipis untuk serapan kedalam tubuh yang cepat dan bekesan. Rumusan serbuk apabila dicampur dengan air akan menjadi minuman sarapan pagi keluarga unggul yang sihat.

    Alpha Lipid Lifeline yang ditawarkan oleh pihak kami mempunyai maklumat permakanan seperti berikut;

    • Berat Bersih: 450g
    • Hidangan: 28 kali
    • Penggunaan: 1.5/2 skup di dalam 200/250 ml air

    Produk ini amat sesuai untuk ibu mengandung dan juga wanita hamil. Ketahui juga tips pemakanan untuk wanita hamil dengan membaca artikel ini.

    Nota: Hubungi Kak Zura atau WhatsApps pembelian di talian 019-3197976 untuk konsultasi percuma dan menempah produk Alpha Lipid SD2

    SENARAI HARGA HARGA ALPHA LIPID LIFELINE

    • HARGA PASARAN 1 TIN: RM202 (SM) RM212 (SS)
    • HARGA AHLI 1 TIN : RM170 (SM) RM180(SS)
    • KOS PENGHANTARAN SETIN : RM10
    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    No Comments "

    Apa Kelebihan Alpha Lipid Shape Up?

    May 11th, 2015

    Kelebihan Shape Up Alpha Lipid New Image Malaysia yang perlu anda ketahui. Jom baca dulu.

    1. Green Tea
    2. L- Carnitine
    3. Choline
    4. Inositol

    Keempat-empat kandungan ini adalah FAT BURNER yang mana tugasnya adalah untuk menghancurkan (Fat Oxidation) lemak-lemak yang degil di dalam badan kita dan dibawa keluar (Fat Mobilisation) secara sekata untuk digunakan sebagai tenaga.

    FUNGSI & KEBAIKAN 4 PEMBAKAR LEMAK UTAMA Shape Up Alpha Lipid New Image Malaysia

    GREEN TEA
    -Antioksidan yang kuat
    -Awet muda
    -Merangsang pembakaran lemak / membakar lemak
    -Melindungi fungsi ginjal
    -Mencegah diabetes
    -Mencegah keracunan
    -Mencegah bau mulut
    -Mengurangkan bau mulut
    -Mengurangkan risiko strok
    -Kaya vitamin & mineral
    -Membantu mencegah penyakit
    -Mencegah kerosakkan gigi
    -Melancarkan sistem pencernaan
    -Mencegah Hepatitis
    -Melindungi paru – paru diracuni asap rokok
    -Mengawal darah tinggi
    -Mempertingkatkan sistem immun -Mencegah penyakit tulang ( osteoporosis)
    -Mengurangi kadar kolestrol jahat
    -Mencegah kanser
    -Menurunkan gula dalam badan .

    L-CARNITINE
    -Merangsang pembakaran lemak oleh tubuh .
    -Pembakaran secara semula jadi
    untuk menurunkan berat badan , kerana “L-carnitine bertindak memindahkan & mengankut lemak ke bahagian sel yang membakarnya tanpa kesan .
    -Membantu mempertingkatkan kadar metabolisme
    -Menyekat selera makan
    -Meningkatkan stamina.

    INOSITOL
    -Mengeluarkan lemak dalam hati
    -Fungsi dalam pancaran saraf
    -Sebagai agen anti kebimbangan
    -Melindungi daripada peripheral neuropathy yang bwrgabung dengan diabetes.
    -Mengawal tahap kolestrol darah
    -Sesuai untuk masalah sembelit
    -Membantu tidur yang lebih baik.

    CHOLINE
    -Daya ingatan & kecerdasan otak
    -Mengeluarkan lemak dari hati
    -Rawatan untuk beberapa jenis kanser,mengurangkan sakit & demam.
    -Wanita hamil digalakkan mengambil “choline” tujuan pertumbuhan otak bayi di dalam kandungan .
    -“Choline ” juga boleh boleh didapati di dalam sumber makanan lain :
    *susu
    *telur
    *kekacang
    *hati lembu
    *daging
    *salmon
    *udang
    *brokoli
    *mentega kacang
    *susu coklat.

    Dalam Shape Up Alpha Lipid New Image Malaysia ada juga dimasukkan Rumusan istimewa Oxi-Fend ini didapati daripada buah-buahan yang terpilih dari New Zealand yang amat tinggi kadar anti oxida (awet muda) iaitu:
    1. Grape seeds
    2. Boysenberries
    3. Blackcurrants
    4. Buah Kiwi

    Kesemua ini mempunyai 4 kali aktiviti anti oksida vitamin C (6895 ORAC units/gram)

    Yang bestnya walaupun harganya sama dengan Alpha Lipid SD2, kandungannya lebih dari Alpha Lipid SD2 iaitu 490 gram dan untuk penggunaan 2 minggu. Yang lagi best Shape Up ni mempunyai 2 perisa yang sedap iaitu Berries & Cream dan Chocolate Fudge. Kelebihan Shape Up ialah ia dapat reshape body kita. Best kan? Apa tunggu lagi, jom reshape body.

    Memandangkan Shape Up Alpha Lipid New Image Malaysia masih baru di pasaran mesti ramai lagi yang belum tahu cara minum Shape Up kan ?

    Sebenarnya cara minum Shape Up Alpha Lipid New Image Malaysia mudah je.

    Cara pengambilan Shape Up Ambil 2 skup masukkan ke dalam 150ml air biasa/air sejuk dan shake.

    Peraturan Contohnya macam ni:

    1. Untuk turunkan berat badan:

    Ambil 2 skup 2 kali sehari. Gantikan 2 meal harian kita dengan Shape Up samada sarapan pagi/makan tengahari/makan malam.

    2. Untuk nak dapatkan berat ideal dan nak maintain berat:

    Ambil 2 skup 1 kali sehari samada sarapan pagi/makan tengahari/makan malam. Untuk mereka yang selalu skip makan atau takda masa nak makan boleh amik Shape Up untuk gantikan meal anda kerana Shape Up dah lengkap dengan segala nutrisi yang diperlukan oleh badan.

    Amalkan pengambilan air kosong 8 gelas sehari. Had pengambilan karbohidrat sehari ialah 150gram sehari.

    Shape Up adalah meal replacement, biasanya lepas amik Shape Up kita dah rasa kenyang so tak perlu fikir sangat bape banyak kita nak amik karbohidrat. Untuk makluman pada yang belum tahu, Shape Up didatangkan dengan 2 perisa iaitu Berries & Cream dan Chocolat Fudge. So pilihlah yang mana anda suka. Apa yang pasti rasa kedua-duanya memang sedap sangat. Apa tunggu lagi jom cuba.

    SMS/Whatsapp MSV ke 012-2777396 utk maklumat lanjut tentang Shape Up

    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    No Comments "

    Rahsia Kejayaan Sepanjang Hayat Untuk Kekal Pada Berat Ideal (Part 1)

    December 26th, 2012

    Ramai yang bertanya dengan Kak Zura, “Adakah berat badan kita akan naik semula setelah berhenti minum Alpha Lipid SD2?“. Kak Zura juga dengan jujurnya menjawab bahawa sudah tentu berat kita akan naik semula jika kita berhenti berdiet dan memulakan semula cara makan serta tabiat buruk makan kita yang lama. Namun begitu berat kita akan naik secara perlahan dan kita tidak menghadapi sindrom berat naik mendadak seperti selepas kita berhenti memakan ubat diet.

    Oleh itu kita kena betul-betul faham akan fasa diet ALSD2 yang terakhir iaitu fasa pengekalan sepanjang hayat atau  lifetime maintenance‘ sebagai fasa terakhir untuk berjaya mengekalkan berat ideal selepas berdiet SD2. Nama fasa ini sahaja sudah menunjukkan bahawa ia adalah satu proses yang harus kita lakukan seumur hidup. Bagi Kak Zura, ini adalah fasa yang paling penting dan juga yang paling susah jika dibandingkan dengan fasa penurunan berat badan sebelum ini.

    Pada fasa ini sebenarnya anda tidak perlu lagi mengambil suplemen SD2 tetapi perlu faham bagaimana untuk mengekalkan berat idaman yang telah anda capai untuk sepanjang hayat. Ia bukan sahaja dapat mengekalkan berat ideal yang telah anda capai tetapi juga mengurangkan risiko anda untuk mendapat penyakit.

    Ini adalah bentuk tubuh badan yang telah anda capai maka kekalkanlah dengan rasa dan penampakan yang baik.

    Sayangnya, kebanyakan orang yang telah berjaya menurunkan berat badan akan kembali semula kepada berat yang lama atau mendapat kembali lemak yang telah bersusah payah menurunkannya paling lama dalam tempoh lima tahun sahaja. Kebanyakan mereka juga ada yang naik lebih dari itu. Ini mesti akan terjadi jika anda tidak faham bagaimana hendak menjalani fasa ini dan kembali semula dengan corak pemakanan cara yang lama.

    Janganlah anda menjadi salah seorang dari mereka ini. Apabila anda merubah secara total cara pemakanan anda kepada cara makan yang baru dan tidak membenarkan diri anda naik melebihi 2.5 kg pada satu masa, maka sudah tentu akan berjaya mengalahkan peperangan kenaikan berat badan ini.

     

    Nanti Kak Zura akan menceritakan lebih terperinci tentang peraturan-peraturan  penting untuk melakukan fasa terakhir didalam berdiet ini.

     Jadikan Alpha Lipid SD2 atau Alpha Lipid Shape Up sebagai program diet anda yang terakhir. Tidak perlu berlapar untuk menurunkan berat badan.
    jom slimdiet2.org
    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    No Comments "

    Formula Penurunan Dengan Alpha Lipid SDII

    December 12th, 2012

    Di sinilah rahsia kepada pengurusan badan anda!

    Produk Alpha Lipid SD2 merupakan pakej lengkap yang mempunyai kandungan yang tubuh badan anda perlukan untuk mempercepatkan dan membantu proses penurunan berat badan anda. Ianya efektif sekiranya diamalkan secara teratur dan mengikut program penurunan berat badan yang telah disyorkan.

    Berdasarkan testimoni pengguna, ramai yang telah pun berjaya menurunkan berat badan dan mendapat bentuk tubuh badan yang mereka idamkan. Dengan hanya mengamalkan produk Alpha Lipid Slimdiet SD II.

    Tiba masanya untuk melupakan diet lama anda dan menyertai beribu-ribu orang lain yang sedang menikmati penurunan berat badan yang sihat dengan produk hebat dari New Image iaitu Alpha Lipid Slim Diet.

     

    KANDUNGAN ALPHA LIPID SD2

    Kandungan semulajadi Alpha Lipid SD2 adalah lengkap untuk menggalakkan proses penurunan berat badan dan memberi pengekalan dalam jangkamasa panjang.

    1)  Mengandungi Ekstrak Green Tea (Daun Teh Hijau)

    •  Membantu menigkatkan metabolisma
    •  Meningkatkan penggunaan tenaga
    •  Bahan antioksida yang kuat
    •  Pemeliharaan Jantung
    •  Antibacterial & Antiviral

     
    2)  Mengandungi Formula Tinggi Protein

    •  Memperbaiki jisim otot
    •  Meningkatkan metabolisma

     
    3)  Mempunyai Tambahan Serat

    •  Membantu sistem penghadaman (melawaskan)
    •  Memberi rasa kenyang lebih lama (elak Gastritis)

     
    4)  Mengandungi Formula Alpha Lipid

    • Untuk penyerapan nutrien dan vitamin yang lebih baik dan berkesan

     
    SEMUA INI BERFUNGSI UNTUK MENJADIKAN:

    •  Tiada kesan kelaparan terlampau
    •  Tiada ketagihan kepada makanan berkarbohidrat dan manis
    •  Kawalan gula darah lebih baik
    •  Merangsang tindakbalas insulin yang lebih berkesan
    •  Lebih bertenaga (Tiada keletihan ketika berdiet)
    •  Memelihara jisim otot dan ton kulit (Tidak mengendur)

     

    DI MANA HENDAK MENDAPATKAN ALPHA LIPID SD2

    Kak Zura  merupakan antara pengedar aktif sejak 2007 lagi. Kak Zura juga yang bergerak aktif dalam memberi panduan kepada wanita yang memerlukan khidmat penurunan berat badan secara sihat dengan produk Alpha Lipid SD2 atau Slim Diet. Untuk maklumat lanjut, boleh hubungi melalui:

    019 3197976 / 012 2777396 (SMS/WHATSAPP/CALL)

    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    No Comments "

    Cara Penggunaan

    September 7th, 2012

    Mudah, ringkas dan cepat – hanya 3 minit sahaja!

    Kak Zura sangat suka minum produk ini terutama sekali untuk bantu turunkan berat badan. Sudah ramai yang mencuba produk Alpha Lipid SDII ini dan mereka juga telah berjaya turun berat badan 3-6kg dalam masa seminggu sahaja.

    Alpha Lipid SD2 amat mudah diamalkan apatah lagi bagi anda yang senantiasa sibuk dengan urusan harian. Kesibukan itu jugalah yang membuatkan anda tidak berkesempatan untuk menjaga kecantikan diri. Kak Zura kongsikan cara menggunakan produk ini dengan betul untuk pastikan anda betul-betul berkesan bila minum ALSD2 ini. Baca ya?

     

    Cara Penggunaan Alpha Lipid SD2

     

     

    Tiada sebarang peraturan rumit yang perlu anda ikuti dan anda akan mendapat bentuk badan yang diidam- idamkan selama ini. Berikut adalah beberapa perkara yang mesti anda lakukan untuk mencapai hasil yang optima:

    1. Lebihkan pengambilan protein seperti ikan, ayam, daging, seafood, dan sayuran.
    2. Kurangkan makanan berlemak dan bergula seperti coklat.
    3. Penting untuk anda minum 2-3 liter (8 gelas) air sehari

     

     

    Pengambilan Alpha Lipid SDII sememangnya terbukti untuk menurunkan berat badan. Disiplin diri dan kesetiaan terhadap program diet adalah kunci utama kejayaan anda. Selamat Mencuba!

     

    Untuk sebarang pertanyaan/ pembelian, sila hubungi saya dengan segera:  019-3197976 (Kak Zura)

     

    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    No Comments "

    Kurus Dengan Alpha Lipid Slim Diet II (SD)

    July 27th, 2012

    Hari ni antara hari busy bagi saya kerana terlalu banyak order untuk diselesaikan. Saya terkejut bila ada customer yang telahpun membeli Alpha Lipid SD2 terus dari shopping cart yang saya baru pasang di blog saya semalam. Syukur, sejak mula berpuasa ni, order yang datang mencurah-curah sampai saya tak cukup tangan! Saya tahu, memang ramai yang nak kurus sebelum hari raya ni… Tapi persoalannya, masih sempat ke??

    Saya nak beritahu berita baik kepada anda. Memang anda boleh kurus! Terlalu ramai yang dah berjaya kurus dengan program diet ni. Yang gemuk jadi kurus, yang tembam jadi cun, yang mak orang jadi macam anak dara!

    Saya tahu ramai yang pernah dengar tentang produk Slim Diet 2 ni tapi belum berani mencuba. Ada customer saya, Puan Marina, yang dah tahu tentang produk ni sejak awal tahun tapi baru tergerak hati nak cuba sekarang. Alhamdulillah, Puan Marina call saya semula selepas 2 minggu dan bukan main seronok lagi dengan penurunan berat badannya. Beliau benar-benar tak sangka dapat turunkan berat badan walaupun sudah berusia!

    Untuk lihat testimonial pengguna ALSD2, sila baca di halaman ini: Testimoni Alpha Lipid SD2 2012

    Jadi, anda masih ada 3 minggu lagi sebelum raya menjelang tiba.. Cubalah hari ni dan jangan tunggu lagi.. Saya cakap jujur, stok saya bergerak laju macam air deras.. Baru sampai rumah saya, lebih separuh saya dah kena hantar kepada customers yang order. Kalau anda terlambat, maaf saya katakan, mungkin anda kena tunggu sehingga 1 minggu sehinggalah stok baru sampai di HQ kami. Inilah penangan Alpha Lipid SD2 ni. Produk diet yang sangat hebat!

    Silakan order di sini dan pilih pakej yang anda rasa terbaik untuk diri anda. Saya dah pun sediakan beberapa pakej dengan pelbagai tawaran yang menarik!

    Untuk sebarang masalah atau pertanyaan, sila hubungi saya: 019-3197976  (Kak Zura) 
    Saya sediakan consulatation secara PERCUMA! 🙂

    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    No Comments "

    Kurus Dengan Alpha Lipid Slim Diet 2

    July 15th, 2012

    Hari ni adalah hari yang sangat busy buat Kak Zura kerana terlalu banyak order yang masuk. Nak kena pos produk untuk customer yang dah order juga. Sejak awal puasa lagi, order Alpha Lipid Slim Diet 2 mencurah-curah kali ini kerana ramai yang nak ambil peluang untuk turun berat badan sebelum raya. Tapi persoalannya, masih sempat ke??

    Kak Zura nak beritahu berita baik kepada anda. Memang anda boleh kurus tau! Terlalu ramai yang dah berjaya turunkan berat badan dengan program diet ni (ketogenik diet). Yang gemuk jadi kurus, yang tembam jadi cun, yang mak orang jadi macam anak dara!

    Kak Zura tahu ramai yang pernah dengar tentang produk Slim Diet 2 ni tapi belum berani mencuba. Ada customer Kak Zura, Puan Marina, yang dah tahu tentang produk ni sejak awal tahun tapi baru tergerak hati nak cuba sekarang. Alhamdulillah, Puan Marina call Kak Zura semula selepas 2 minggu dan bukan main seronok lagi dengan penurunan berat badannya. Beliau benar-benar tak sangka dapat turunkan berat badan walaupun sudah berusia!

     

    Untuk lihat testimonial pengguna ALSD2, sila baca di halaman ini: Testimoni Alpha Lipid SD2 2012

    Jadi, anda masih ada 3 minggu lagi sebelum raya menjelang tiba.. Cubalah hari ni dan jangan tunggu lagi.. Jujur Kak Zura nak cerita, stok produk ALSD2 sangat-sangat laris macam goreng pisang panas. Baru sampai rumah Kak Zura, lebih separuh Kak Zura dah kena hantar kepada customers yang order. Kalau anda terlambat, maaf Kak Zura katakan, mungkin anda kena tunggu sehingga 1 minggu sehinggalah stok baru sampai di HQ kami. Inilah penangan Alpha Lipid SD2 ni. Produk diet yang sangat hebat!

     

    Silakan order di sini dan pilih pakej yang anda rasa terbaik untuk diri anda. Kak Zura dah pun sediakan beberapa pakej dengan pelbagai tawaran yang menarik!

     

    Untuk sebarang masalah atau pertanyaan, sila hubungi saya: 019-3197976  (Kak Zura)

    Saya sediakan consulatation secara PERCUMA! 🙂

    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    No Comments "

    BOLEHKAN IBU YANG MENYUSUKAN ANAK MENJALANI DIET ALPHA LIPID SDII?

    April 11th, 2012

    Soalan yang selalu Kak Zura ditanya oleh ibu yang menyusukan anak adalah seperti berikut:

    Kak Zura ada testimoni yang menyusukan bayi dan pada masa yang sama beliau juga ingin menurunkan berat badan. Adakah diet yang rendah karbohidrat seperti Alpha Lipid SD2 selamat untuk ibu yang menyusukan ?

    Kebanyakan ibu yang sudah melahirkan anak merasa terlalu teruja untuk menguruskan berat badan secepat mungkin selepas bersalin. Kita harus ingat bahawa berat masa mengandung bukanlah naik secara mendadak dan oleh itu penurunan beratnya juga haruslah dengan kaedah yang beransur-ansur. Selalunya pilihan pertama sekali yang Kak Zura berikan adalah dengan menganjurkan supaya ibu yang menyusukan memilih kaedah yang semulajadi untuk menurunkan berat badan. Memang semasa menyusukan anak kita akan membakar kalori yang lebih dari biasa.

     

    Badan kita akan membakar tenaga berlebihan pada lemak yang disimpan untuk mendapatkan susu dan ini sudah cukup untuk menurunkan berat badan dengan lebih cepat ditambah dengan makanan yang seimbang serta senaman yang sederhana. Banyak ibu-ibu yang menjaga pemakanan yang betul semasa menyusukan telah berjaya menurunkan berat badan secara beransur-ansur tanpa mengambil apa-apa program diet. Inilah pilihan terbaik untuk ibu-ibu yang menyusukan anak untuk menurunkan berat badan.

    Sekiranya anda tidak sabar dan masih terpaksa untuk berdiet, adalah satu langkah yang bijak jika anda menunggu sekurang-kurangnya 2 bulan selepas bersalin dan tempoh pantang telah selesai. Sekurang-kurangnya badan anda sudah pulih dari kesan melahirkan anak dan susu yang dibekalkan sudah lancar dan mencukupi untuk bayi anda. Anda juga haruslah mendapat nasihat doktor untuk memastikan anda sudah memang cukup sihat untuk melakukan apa-apa jenis program diet sekalipun. Tiga perkara yang paling penting untuk anda pastikan semasa menyusukan bayi anda adalah meminum banyak air, perlu rehat yang cukup dan makan makanan yang sihat serta seimbang.

    Ibu yang tidak cukup makanan yang seimbang mungkin akan mengalami risiko kekurangan zat makanan dan juga akan membahayakan kesihatan anda dan juga kesihatan bayi tersebut. Ini akan mengurangkan zat simpanan yang penting didalam badan serta mengurangkan kadar vitamin A, D, B6 dan B12 didalam susu ibu tersebut dan juga jumlah susu bayi juga mungkin akan berkurangan. Apabila keadaan ini terjadi, maka janganlah teruskan program diet anda dan berhentilah serta merta.

    Kenapa ALSDII dikatakan selamat untuk Ibu Yang Menyusukan Bayi ?

    Sekiranya anda sudah mendapat nasihat doktor untuk berdiet dan memilih untuk mengambil SD2 sebagai program diet anda, maka anda perlu mengubah suai program pemakanan rendah karbohidrat seperti pada fasa pengekalan berat badan atau maintenance level; yang mana anda boleh mengambil karbohidrat yang lebih tinggi dari fasa penurunan biasa iaitu lebih kurang 100g karbohidrat sehari.

     

     

    Selain dari itu anda juga pastikan perkara-perkara berikut:-

    a.  Jangan berlapar dan minum air yang cukup. Ada juga tidak boleh berlapar semasa menyusukan bayi. Ini akan menyebabkan anda merasa lemah dan letih. Apabila anda didalam keadaan seperti ini, maka anda akan kurang fokus untuk menjaga kesihatan bayi dan keadaan ini juga akan menyebabkan kekurangan susu anda dan menyekat rangsangan pengeluaran susu.

    b.  Kadar penurunan berat yang lebih sederhana. Kadar penurunan yang sederhana tidak akan mengganggu jumlah pengeluaran susu ibu atau kesihatan bayi. Namun begitu ada beberapa analisa yang menunjukkan penurunan berat badan yang pantas (iaitu lebih 0.45 kg dalam seminggu) perlu diperhatikan. Racun, dari keadaan persekitaran seperti PCBs dan racun serangga boleh tersimpan didalam lemak badan. Apabila ibu yang menyusukan turun berat badan dengan cepat, racun ini mungkin akan terlepas didalam salur darah dan kandungan racun didalam susu akan meningkat. Penurunan berat badan yang cepat juga ada dikaitkan dengan kekurangan bekalan susu badan.

    c. Sekiranya anda tidak cukup minum air maka ketone yang terdiri dari 3 jenis kumuhan badan iaitu acetone, acetoacetate dan beta-hydroxybutyrate juga mungkin terkumpul didalam saluran darah anda. Namun begitu, masih tidak dapat dibuktikan bahawa ketone yang berlebihan didalam salur darah dan air kencing anda, juga terdapat pada susu ibu dan berapakah kadar yang akan membahayakan kepada bayi yang sedang menyusu.

    d.  Sekiranya berat anda turun terlalu cepat apabila memakan Alpha lipid SD2, maka olah jenis makanan anda supaya menambah makan buah-buahan serta sayuran berkanji yang akan memperlahankan kembali penurunan berat anda.

    e. Suatu lagi perkara yang selalu ditimbulkan adalah apabila anda mengambil diet ALSD2, anda akan memakan kadar protien yang terlalu tinggi dan ini adalah membahayakan kepada bayi yang sedang menyusu. Sebaliknya perkara ini adalah cukup baik untuk penyusuan bayi. Ibu yang menyusukan akan mengeluarkan lebih kurang 6 ke 11 gram protien didalam susunya setiap hari. Bayi yang sedang membesar memang memerlukan protien yang cukup iaitu bahan asas pertumbuhan badan. Protien, bukan seperti zat makanan yang lain, tidak boleh disimpan didalam badan ibu. Jabatan Agriculture, USA menyarankan ibu yang menyusukan memakan sekurang-kurangnya 65 grams protien setiap hari. Ini sebabnya kita lihat kebanyakan ibu yang menyusukan apabila mengambil SD2 akan mengeluarkan susu yang lebih dari biasa untuk bayi mereka.

     

    FASA MAINTENANCE BILA DIET ALPHA LIPID SD2

    Sebenarnya, tidak semua jenis diet sesuai untuk semua orang untuk setiap masa. Tambah-tambah lagi untuk ibu yang menyusukan. Jika anda faham betul-betul cara diet SD2, maka anda perlu mengubah suai program diet anda seperti fasa “maintenance” dengan memakan lebih karbohidrat seperti buah-buahan dan sayuran berkanji, minum lebih banyak air, jangan sekali-kali berlapar dan kawal penurunan berat badan anda supaya lebih perlahan. Yang paling penting bayi anda tetap sihat dan mendapat susu serta zat makan yang cukup. Sekiranya ada perkara-perkara diatas yang menjejaskan kesihatan anda dan bayi anda maka berhentilah berdiet buat sementara dan perlu diolah kembali cara diet anda supaya lebih sesuai.

    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    No Comments "