Name: Hazura, aka "Jue"

Email:

Yahoo IM:

Jabber:

Bio: Sudah 6 tahun berkecimpung dalam bisnes ini.. SAYA ADALAH SEORANG PAKAR DALAM PENJAGAAN KESIHATAN SERTA KECANTIKAN. Boleh membantu siapa sahaja yang mempunyai masalah untuk mendapat berat idaman selepas mencuba bermacam-macam produk tapi masih gagal.. Saya akan memberi khidmat nasihat berdiet dengan selamat jika anda ingin memiliki berat idaman dan turun 5-10kg dalam masa sebulan.. Boleh hubungi saya untuk mereka yang nak jadi wakil pengedar, dan boleh hubungi wakil-wakil pengedar yang berdekatan (KLIK MENU CONTACT) dengan anda untuk dapat khidmat nasihat percuma nak turun slim di samping menjana wang sampingan... JOM ORDER SEKARANG!!! :) call/sms : Puan Hazura: 0193197976 [KOS EFEKTIF & MENJIMATKAN - TANPA PERLU BERBELANJA LEBIH] Bank In RMxx.xx Ke Maybank 564146211439 Nama: HAZURA HASHIM BANI 3rd Party Email: hazurahb@gmail.com Paypal / Credit Card : slimdiet2.org@gmail.com

Posts by Jue:

    Apa Kandungan Dan Kebaikan Alpha Lipid Lifeline?

    January 22nd, 2018

    Apa Hebatnya Alpha Lipid Lifeline?

    Kolostrum Alpha Lipid Lifeline adalah berbeza dengan kolostrum-kolostrum yang lain kerana ia adalah yang terbaik di dunia (Gred 10), mempunyai kadar IgG 41% (Immunoglobulin) berbanding kolostrum yang lain, kandungan probiotik, kandungan Complex Lipid, dan mempunyai semua vitamin serta mineral yang diperlukan oleh tubuh.

    ALPHA LIPID LIFELINE adalah produk Kolostrum yang terbaik di dunia telah mendapat pengiktirafan Export Winner yg dianugerahkan oleh Kerajaan New Zealandsebanyak 3 kali.
    Tidak semua kolostrum sama….Alpha Lipid Lifeline merupakan Kolostrum Berkualiti Tinggi, sebab itu ramai yang mengambilnya mendapat manfaat kesihatan yang amat memberangsangkan.

     

    Kelebihan Alpha Lipid Lifeline:

    -Produk Kesihatan yg Unggul
    -Selamat dan Tidak Toksik
    -Tidak Allergik-Kaya dengan Bahan Pemulih Penyakit
    -Mengandungi Probiotik-Bakteria Normal di saluran usus
    -Lactobacilli & Acidophilus
    -Menghalang Cirit Birit dan Masalah Usus

    Kandungan Vitamins & Mineral:

    -Penting untuk Penjanaan Tenaga & Kesihatan
    -Membantu Proses Penghadaman
    -Memperbaiki tisu dan sel badan
    -Mengekalkan Kesihatan
    -Kalsium Tambahan untuk Tulang dan Gigi

     

    KANDUNGAN ISTIMEWA ALPHA LIPID LIFELINE

    Kandungan Vitamin

    Vitamin A Untuk kesihatan mata.

    Vitamin B12 Menambah darah, sesuai untuk perempuan mengandung.

    Vitamin B6 Untuk urat saraf, kebas kaki tangan.

    Vitamin B1 Membantu fungsi-fungsi B12 dan B6 jadi lebih hebat.

    Vitamin B2 Membantu fungsi-fungsi B12 dan B6 jadi lebih hebat.

    Vitamin B3 Membantu fungsi-fungsi B12 dan B6 jadi lebih hebat.

    Vitamin C Untuk kesihatan kulit, sesuai untuk mereka yang punyai masalah kulit.

    Vitamin D Penyerapan calcium lebih banyak, tanpa Vitamin D calcium yang dimakan akan keluar sebagai najis.

    Vitamin E Antioksidan yang penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular. Ia memperbaiki peredaran darah, yang mana perlu untuk memperbaiki tisu. Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, mengurangkan parut.

     

    Kandungan Mineral

    Asid Folic – Pembentukan sel darah (merah) baru.

    Zat Besi – Berperanan penting dalam fungsi normal imuniti. Kekurangan iron akan menyebabkan badan kita mudah mendapat jangkitan.

    Kalsium – Kurangkan osteoporosis (Tulang kurang padat) yang bermula pada umur 35 tahun. Termasuk perempuan yang putus haid “monopous” akan mengalami osteoporosis. Dapat kurangkan tekanan.

    Magnesium – Membantu fungsi saraf dan merehatkan otot, termasuk mengatur degupan jantung agar tetap normal. Dapat kurangkan tekanan.

    Sodium – Membantu menormalkan tekanan darah dan fungsi normal otot dan urat saraf.

    Potassium – Berfungsi bersama sodium, meningkatkan pertumbuhan sel dan otot

     

    Kandungan Tambahan

    Complex Lipid – (Dipatent – Unik) Mengikut kajian tanpa Complex Lipid, penyerapan kolostrum yang diambil hanya sebanyak 20% sahaja, manakala 80% lagi akan dikeluarkan. Dengannya 80% akan diserap dan hanya 20% akan dikumuhkan.

    Probiotix – Khasiat probiotix adalah seperti yang terdapat di dalam Yakult.

    Prebiotix – Pemangkin kepada probiotix.

    Kandungan Total Immunoglobulin

    IgA – Juga dikenali sebagai mukos antibodi, mencegah serangan kuman bakteria daripada melekat pada dinding organ. Juga membantu menghasilkan protein yang mencukupi untuk badan manusia.

    IgE – Fungsi sebagai bahan peroksida, melindungi sel-sel membran, menghalang sebarang tumbesaran sel penyakit, menguatkan tulang, sistem saraf & bahagian otak manusia.

    IgD – Membekalkan haba, membantu penyerapan kalsium & pengagihan kalsium pada tulang.

    IgM – Antibodi ini dihasilkan oleh sel-B & dijumpai pada tulang, usus makan, paru-paru & kelenjar limpa. Ianya dapat mengaktifkan penghasilan sel darah merah, membekalkan oksigen serta mempercepatkan proses meneutralisasi sebarang racun kuman bakteria yang dijumpai dalam badan manusia.

    IgG – Merupakan komposisi tertinggi dalam antibodi, mengaktifkan sel darah putih untuk menentang serangan kuman bakteria, terutama E-coli, kuman bakteria yang kerap dijumpai dalam usus pesakit.

    IgFI & IgFII – IgF merangsang pertumbuhan kulit baru. Mengekalkan ketegangan kulit dan melawan fungus, bacteria, virus dan pathogen.

     

    Mengapa anda perlu minum ALPHA LIPID COLOSTRUM?

    -Antibodi Tambahan dari Punca Semulajadi
    -Ia adalah Pemakanan Semulajadi yg Selamat
    -Sesuai untuk Semua Peringkat Umur

     

    Apa Kesan ALPHA LIPID COLOSTRUM?

    · Mempertingkat Penyerapan Usus
    · Meningkatkan Fungsi Pertahanan Badan
    · Meneutralkan Jangkitan Virus/Bakteria/Kulat
    · Mempercepatkan Pemulihan Luka Tisu
    · Membunuh Parasit dalam Badan
    · Meningkatkan Tenaga dan Kekuatan
    · Memperbaiki Masalah Sembelit
    · Meningkatkan Ton Kulit dan Elastik
    · Menstabilkan Emosi dan Tekanan
    · Menstabilkan Paras Gula Dalam Darah
    · Meningkatkan Keupayaan Minda
    · Mengurangkan Risiko Sakit Jantung
    · Meningkatkan Prestasi Fizikal
    · Mengandungi Bahan Awet Muda
    · Mengandungi Bahan Anti-Inflamasi(AntiRadang)
    · Meningkatkan Kesihatan Gigi dan Tulang

     

    Dari Mana Datangnya ALPHA LIPID COLOSTRUM ini?

    -Lembu-Lembu New Zealand
    -Susu Awal Lembu (susu yg mula-mula keluar)
    -Dikilangkan oleh pengeluar kolostrum terbesar di dunia, New Image International, Auckland, New Zealand

     

    Kenapa New Zealand?

    -Lembu yang Tiada Penyakit Merbahaya
    -Dipasturkan-Dikumpul Segar dari Ladang-Diproses Segar
    -Dipasturkan secara “Flash low temperature”
    -Dikilangkan secara Suhu Rendah / Tekanan Rendah
    -Pengilangan Menurut Spesifikasi GMP menurut Piawai Antarabangsa

     

    Bagaimana ALPHA LIPID COLOSTRUM ini bertindak?

    -Bertindak di Saluran Pemakanan USUS
    -Menyuci-Menyembuhkan
    -Mempertahankan

     

    Cara Pengambilan ALPHA LIPID LIFELINE:
    Ia disediakan dalam bentuk serbuk atau kapsul.

    Susu Serbuk:

    – 1 1/2 scoop dicampurkan dengan 150ml air sejuk dan goncang menggunakan “shaker”. Sebaiknya diminum sebagai sarapan pertama ketika perut masih kosong.

    Kapsul:

    – Minggu Pertama: Ambil 1 biji sehari (sebelum sarapan pagi).

    – Minggu Kedua: Ambil 2 biji sehari (sebelum sarapan pagi).

    PESANAN : Diambil sebelum sarapan pagi (perut kosong)

    PERINGATAN : Elakkan penggunaan air panas dan suam, boleh guna air sejuk.

     

    TINDAKBALAS SELEPAS MINUM ALPHA LIPID LIFELINE

    Kolostrum Alpha Lipid merupakan makanan kesihatan bebas toksik, bebas alergik, bebas pengawet dan tidak bertindak balas dengan makanan tambahan atau ubatan lain. Namun sesetengah orang akan mengalami reaksi semasa proses pemulihan berlaku seperti mengantuk, pening, loya, demam, keletihan, kerap buang air, gatal-gatal atau denyutan jantung yang laju. Semua reaksi inin bersifat sementara sahaja.

     

    KEBERKESANAN ALPHA LIPID:

    · Mengurangkan Risiko Sakit Jantung
    · Memantapkan Prestasi Fizikal
    · Mengandungi Bahan Awet Muda
    · Mengandungi Bahan Anti-Inflamasi(AntiRadang)
    · Meningkatkan Kesihatan Gigi dan Tulang
    · Meneutralkan Jangkitan Virus/Bakteria/Kulat
    · Mempertingkat Penyerapan Usus
    · Meningkatkan Fungsi Pertahanan Badan
    · Menstabilkan Emosi dan Tekanan
    · Menstabilkan Paras Gula Dalam Darah
    · Meningkatkan Keupayaan Minda
    · Mempercepatkan Pemulihan Luka Tisu
    · Membunuh Parasit dalam Badan
    · Menambahkan Tenaga dan Kekuatan
    · Memperbaiki Masalah Sembelit

     

    Berminat untuk dapatkan produk hebat ini boleh hubungi Kak Zura di sms/whatsapp 019-3197976

     

    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    No Comments "

    Testimoni Alpha Lipid Lifeline Baik Untuk Kesihatan

    January 20th, 2018

    Penyakit Virus Kulat Kuku

     

    UMI KALTHOM (60 tahun), Damansara Height

    Selama 3 tahun saya menghadapi penyakit virus (kulat) di ibu jari tangan. Ini menyebabkan kuku jari menjadi rosak, dan tidak boleh menyentuh sabun langsung. Malahan selama 3 tahun saya terpaksa makan menggunakan sudu. Berbagai ikhtiar telah dilakukan seperti meletakkan inai mekah dan berbagai ubat makan dan sapu yang diberi oleh doctor. Namun tiada kesanmalah ianya telah berjangkit di jari-jari yang lain. Pada Jun 2008 saya telah diperkenalkan ALPHA LIPID oleh adik saya. Hanya dengan minum 2 tin,kulit di bahagian jari yang sakit mengelupas, air bisa keluar danakhirnya ia tidak lagi membengkak, kering dan tidak sakit. Amat menakjubkan..dan itulah hakikatnya saya kini boleh makan tanpa menggunakan sudu..Alhamdulillah…

     

     

    Penyakit Kulit/Gatal

     

    AMIRUL (14 tahun), Taman Melati

    Telah mengalami penyakit kulit dan gatal gatal sejak 6 tahun yang lepas. Mula-mula resdung di hidung dan telah berjangkit di seluruh badan. Ini menyebabkan saya merasa malu dan tersisih semasa di sekolah. Akibat penyakit gatal yang teruk,saya banyak meninggalkan pelajaran dan terpaksa mengambil cuti. Berbagai ikhtiar telah dibuat. Selain ubat doktor, bapa saya juga telah mendapatkan ubatan tradisional Cina dan minuman air akar kayu yang begitu pahit. Selepas minum ALPHA LIPID pada bulan Julai 2008,perubahan begitu ketra, walaupun masih tidak sembuh sepenuhnya. Saya tidak lagi mengalami gatal-gatal, muka semakin merah. Dan kini saya akan terus minum ALPHA LIPID untuk memastikan bekas-bekas parut dan gatal ini akan hilang sepenuhnya. Bapa saya berazam untuk membuat kenduri kesyukuran jika saya sembuh. Harapan saya ianya akan menjadi kenyataan tidak lama lagi..Insya’Allah.

     

     

    Kencing Manis

     

    MOHAMED NORAWI (50tahun), Kota Bharu, Kelantan.

    Menghidap kencing manis sejak 19 tahun dulu, selalu penat dan letih sehinggakan saya susah untuk bekerj. Saya bergantung pada ubat-ubatan dan suntikan insulin. Setelah mengambil ALPH LIPID (kolosrum) selama 2 bulan, saya tidak perlu lagi injeksi insulin. Saya telah menggunakan ALPHA LIPID LIFE LINE (KOLOSTRUM) selama 5 bulan. Pada saya amat susah untuk gambarkan keberkesanan ALPHA LIPID pada diri saya. Tapi yang pastinya ALPHA LIPID lah yang membantu saya menjadi sihat. Hanya mereka yang pernah mengalami sakit sahaja tahu betapa kesihatan begitu penting dalam kehidupan dan tidak tenilai dengan wang ringgit. Kini saya membantu orang lain menjadi sihat dengan memperkenalkan ALPHA LIPID LIFE LINE (KOLOSTRUM) ini kepada mereka yang mementingkan kesihatan dan juga masyarakat diseluruh Kelantan.

     

     

     

     

    WHEN YOUR HEALTH IS GOOD, YOUR WEALTH WILL BE GOOD TOO..

     

    SO TAKE THIS CHANCE TO LIVE A BETTER LIFE..

    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    No Comments "

    Nak Kurus Cepat Dan Sihat Dalam Masa 3 Minggu?

    January 14th, 2018

    Memang seksa badan gemuk ni.. Dah lah cepat letih.. Nak pilih baju cantik-cantik pun susah, kaki dan tumit selalu sakit, paling teruk.. Rasa rendah diri sebab gemuk. Setiap hari ada je yang sms or whatsapp Kak Zura bertanyakan pasal cara nak turun berat badan. Nak kurus cepat katanya.. Kak Zura ada berita baik kerana ramai yang telah cari semula produk Alpha Lipid SD2 bila dah lama stop dan tak jaga makan, berat naik balik. Apa lagi, hanya ALSD2 sahaja yang boleh bantu mereka betul-betul turun berat badan dengan cepat dan selamat.

     

    Nak Kurus Cepat Dan Sihat?

    Mencari pakaian TERBAIK untuk musim perayaan? Bagaimana pula dengan mendapatkan yang terbaik untuk anda?
    Hari ini Kak Zura akan kongsikan PAKEJ PROMOSI JIMAT BANYAK…. 7 Save the Day Metabolic Makeover – khusus untuk tahun anda yang makmur.

    Sudah tiba masanya untuk memulakan bermula tahun with dengan imej badan yang sihat! Nak tengok testimoni boleh klik ni ini LIHAT TESTIMONI

     

    Beli 2 tin Alpha Lipid SD2 FREE 28 sachet (bersamaan FREE 1 tin ALSD2)

    Kenapa tunggu? Dapatkan pakej LIMITED anda sekarang dan nikmati! Yang paling best ada perisa terbaru Vanilla tau.. sedap sangat rasanya… DAPAT FREE!!!

    Hanya terdapat di New Image ™ Malaysia. Call Kak Zura 019-3197976 untuk dapatkannya..

    T & C Apply-
    * Tidak berkenaan untuk pesanan lot banyak
    * Tidak sah dengan sebarang promosi yang berterusan.
    * Tidak boleh dikembalikan dan boleh ditukar.
    * Terhad untuk 1000 set sahaja.
    * Satu keahlian layak mendapat DUA (2) pakej sahaja.
    * Tempoh promosi bermula dari 11 Januari 2018. (Semasa stok masih ada)

    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    No Comments "

    Apa Beza Alpha Lipid Dengan Produk Susu Yang Lain?

    December 10th, 2017

    Apa itu Alpha Lipid LifeLine ???

     

    Alpha Lipid Lifeline™ diimport terus dari syarikat New Image International, New Zealand, pengeluar kolostrum terbesar di dunia dan Pemenang Anugerah Eksport New Zealand 3 tahun berturut-turut. Alpha Lipid Lifeline™ dapat Meningkatkan daya tahan badan melawan penyakit dandijamin HALAL. Susu Alpha Lipid Lifeline™ adalah kolustrum kualiti tinggi (grade10) dengan formula unit lebih mudah diserap cepat dan berkesan 100% ke dalam system penghadaman berbanding kolostrum jenama lain.

     

    Alpha Lipid Lifeline™ Produk Kesihatan yang unggul selamat, tidak bertoksik dan tidak berallergik. Ia kaya dengan bahan pemulih penyakit. Mengandungi Probiotikbakteria normal di saluran usus.Lactobacilli & Acidophilus menghalang cirit birit dan masalah usus. Selain itu ia juga mengandungi Vitamins & Minerals yang pentinguntuk penjanaan tenaga & kesihatan membantu proses penghadaman. Memperbaiki tisu dan sel badan serta mengekalkan kesihatan. Mengandungi kalsium tambahan untuk tulang dan gigi dan juga kolostrum antibodi tambahan dari punca semulajadi. Ia adalahpemakanan semulajadi yang selamat sesuai untuk semua peringkat umur.

     

    Apa Beza Ubat Dengan Makanan Semulajadi

     

    Ramai yang salah sangka bahawa produk Alpha Lipid Lifeline atau makanan kesihatan yang lain bersifat seperti UBAT! Sebenarnya jauh perbezaannya!!

    Menurut Ahli Farmasi professional iaitu En.Wan Hamidi yang menuntut ilmu selama 4 tahun di universiti dan kemudian bekerja di bidang farmasi komuniti ingin memberikan sedikit pendapat berdasarkan sedikit ilmu yang beliau ada berkenaan ubat-ubatan moden.

     

    MAKANAN SEMULAJADI:

    1. Makanan semulajadi seperti nasi, roti, daging,ikan dll adalah MAKANAN dan TIADA kesan sampingan atau risiko bahaya kepada badan anda.
    2. Ia bukan sekadar untuk menghilangkan lapar dan dahaga (air) tetapi membantu membina tubuh badan yang sihat secara semulajadi
    3. Makanan Semulajadi boleh diperoleh di mana-mana tanpa kebenaran doktor

     

    UBAT-UBATAN:

    1. Drug/ubat adalah bahan asing dan sebenarnya ada RISIKO side effects ke atas badan anda.
    2. Drug memberikan kesan langsung ke atas sistem badan anda dan ia perlu digunakan atas nasihat secara professional dari doktor/ahli farmasi.
    3. Sesetengah ubat yang berdaftar didapati merbahaya malah boleh mengakibatkan kematian kepada pengguna.

     

    KESIMPULAN

    Kesimpulan yang NYATA antara UBAT vs MAKANAN SEMULAJADIialah pengambilan UBAT memang ada RISIKOnya! Manakala pengambilan makanan semulajadi tiada langsung ancaman bahaya!

    “Saya pelik apabila sesetengah doktor yang tidak memahami pemakanan semulajadi menolak produk semulajadi seperti ALPHA LIPID sedangkan kita ketahui bahawa penjagaan kesihatan melalui pemakanan berfungsi (functional food) adalah penting juga untuk menstabilkan kesihatan pesakit.

    Saya kasihan apabila melihat sesetangah orang pesakit yang ‘terpaksa’ memakan pelbagai jenis ubat untuk ‘maintain’ kesihatan mereka,dan mereka ‘terpaksa’ makan ubat-ubatan tersebut seumur hidup mereka!! Not a good strategy to maintain health or wellness!” kata En.Wan Hamidi.

    Dunia sudah berubah, zaman ini kita bukan lagi hanya bergantung kepada ubat semata-mata untuk mengubati penyakit dan manusia bukan lagi makan dan minum untuk sekadar hilang lapar dan dahaga, mereka perlukan makanan berfungsi (functional food) yang boleh membantu merawat penyakit yang ada di dalam badan mereka secara semulajadi dan selamat!

    Alpha Lipid Lifeline adalah produk makanan kesihatan semulajadi bebas dari BAHAYA dan ianya BUKAN UBAT! Makanan semulajadi sebenarnya berada dalam kategoriWELLNESS PRODUCT– pencegahan dan ‘maintenance’ kesihatan, manakala UBAT pula berada dalam kategori “SICKNESS product” -yang digunakan oleh orang apabila jatuh sakit. Jauh bezanya tu!

    So anda jangan takut nak amalkan minum Alpha Lipid Lifeline ini kerana ia merupakan pemakanan semulajadi yang SELAMAT dan AMAT BERFAEDAH untuk kesihatan kita semua.

    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    No Comments "

    Kesan Sampingan Alpha Lipid SD 2

    November 21st, 2017

    Ketahui bagaimana Alpha Lipid Slim Diet 2 membantu anda mencapai BERAT BADAN Ideal anda dengan Jimat, Selamat & 100% Berkesan!

    Kesan Sampingan Atau Kebaikan Alpha Lipid SD2

    Apa Itu Alpha Lipid SD2?

    Alpha Lipid SD2 tercipta daripada hasil kajian sekumpulan ahli perubatan dari Harvard Medical University iaitu Dr. George Cahill dan Dr. George Blackburn.
    Produk ini merupakan campuran berkualiti tinggi yang komprehensif, terdiri daripada:
    Formula Alpha Lipid SD2
    Alpha Lipid SD2 juga tidak mengandungi pemanis tiruan, dan ia membantu untuk memastikan tubuh anda mempunyai nutrien penting termasuk protein. Ini penting untuk mengekalkan jisim otot dan ketegangan kulit anda walaupun lemak anda sedang dibakar dengan optimum!

    Program Diet Alpha Lipid SD2 adalah program pengurusan badan pertama yang mengamalkan teknik diet tanpa perlu berlapar, di mana anda WAJIB makan tanpa perlu meninggalkan rutin pemakanan harian anda. Oleh itu, anda tidak akan merasa letih dan lesu sebaliknya anda lebih bertenaga walaupun proses pembakaran lemak berlaku.

     

    Bagaimanakah Alpha Lipid SD2 Membantu Anda Munurunkan Berat Badan?

    Pertama sekali, anda perlu kurangkan karbohidrat dan makanan/ minuman manis

    Badan anda ada 2 sumber tenaga iaitu:
    Makanan yang anda makan
    Lemak yang tersimpan dalam badan

    Apabila karbohidrat tiada, badan akan membakar lemak dalam badan anda sebagai sumber tenaga

    Alpha Lipid SD2 pula akan berfungsi sebagai ‘booster’ (pemangkin) untuk meningkatkan tahap metabolisma anda
    Jadi, kadar pembakaran lemak oleh badan anda akan turut meningkat secara intensif!
    Secara mudahnya…
    Alpha Lipid SD2
    Metabolisma Badan , Pembakaran Lemak
    Berat BadanDengan Secara Langsung!

    Formula kandungan Alpha Lipid SD2 seperti Ekstrak Daun Teh Hijau, Serat, Alpha Lipid dan Protein inilah yang menjadi rahsia kepada peningkatan tahap metabolisma dan kesan penurunan berat badan anda

    Malahan, lemak anda dibakar secara SEMULAJADI dan bukan secara paksaan!
    *Disclaimer: Kadar penurunan berat badan adalah berbeza bagi setiap individu kerana tahap metabolisma badan setiap individu adalah berbeza mengikut jantina, umur dan kecekapan sistem badan.

    Alpha Lipid SD2 100% BERKESAN!

    Tidak dapat dinafikan lagi keberkesanan Alpha Lipid SD2 untuk menurunkan berat badan dengan berkesan dan efektif. Anda boleh menilai sendiri pada testimoni pengguna ALSD2 yang semakin banyak tersebar di laman Facebook dan media massa.
    Jangan tunggu lagi kerana anda juga mungkin menjadi testimoni Alpha Lipid SD2 yang seterusnya

     

    Alpha Lipid SDII

    Bertindaklah sekarang kerana kami akan menarik semula tawaran kami pada bila-bila masa sahaja! Kami tidak akan teragak-agak kerana permintaan terhadap Alpha Lipid SD2 yang terlalu tinggi sekarang menyebabkan kami menjadi terlalu sibuk.

    Jadilah seorang pengguna yang bijak membuat keputusan untuk kecantikan dan penampilan diri anda. Tempah di sini!

    p/s – Anda mungkin sudah bosan dengan produk/ program pengurusan badan yang pernah anda ikuti sebelum ini kerana semuanya menghampakan.

    p/p/s – Dengan Alpha Lipid SD2, ia mampu membantu anda untuk memiliki berat badan seperti yang anda idamkan selama ini tanpa ragu-ragu.

    p/p/p/s – Cepat bertindak kerana nilai produk tersebut bakal dinaikkan. Lambat anda beli, dan jika kami kehabisan stok, anda mungkin terpaksa tunggu sehingga 2 minggu lagi untuk dapatkan produk killer ini! Minta maaf, demand terlalu tinggi ketika ini..!
    Cepat anda beli, Cepat anda bermula, Cepat anda dapat hasilnya!

    Hubungi Kak Zura 012-2777396 / 0193197976

    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    No Comments "

    Alpha Lipid Lifeline – Dapatkan Susu Colostrum Terbaik di Dunia

    March 14th, 2017

    APAKAH ALPHA LIPID DAN KEBAIKANNYA

    Alpha LipidTM
    – the ultimate colostrum delivery system.

    Doktor dan saintis telah lama mengiktiraf tentang kepentingan colostrum sebagai makanan utama untuk mamalia yang baru lahir. Semasa beberapa dekad, mereka telah memulakan kajian tentang bahan-bahan bioaktif yang lain di dalam susu, seperti Lipid.

    Alpha LipidTM Colostrum adalah colostrum gred tahap tertinggi dan paling banyak mengandungi imunoglobulin dan faktor-faktor pertumbuhan, berkubu dengan kompleks lipid dalam bentuk gangliosida dan fosfolipid.

    Kesemua fosfolipid and gangliosida adalah penting dalam penggunaan akal fikiran dan pembangunan.

    Gangliosida juga membantu melindungi perut daripada jangkitan dan penyakit. Gangliosida adalah komponen utama membran plasma pada semua sel manusia dan terutamanya dalam sistem saraf. Ia memainkan peranan penting dalam sel kepada pengiktirafan sel, pengisyaratan sel dan pertumbuhan sel.

    Dalam Alpha LipidTM Colostrum, gangliosida adalah GD3. GD3 adalah mempengaruhi gangliosida dalam colostrum manusia. Gangliosids adalah kepentingan khas dalam perkembangan otak manusia sehingga mencapai umur lima tahun.

    Kajian baru-baru ini mencadangkan gangliosida boleh terlibat dalam pengaktifan T-cells yang memainkan satu peranan utama dalam pertahanan badan pada pencerobohan pathogen. Fosfolipid membantu fungsi dalam otak bertambah, dan telah dikaitkan dengan ingatan yang kuat. Mereka telah juga telah menunjukkan peningkatan angin dan mengurangkan tanda-tanda tekanan.

    Alpha Lipid Lifeline juga membantu mengurniakan dispersability tambahan dan perlindungan IgG (imunoglobulin) molekul. Alpha Lipid Lifeline adalah pelindungan berkesan dan pembawa yang penting kepada semua (dan rapuh) nutrien dalam colostrum. Ia jelas sekali meningkatkan keterbiosediaan untuk badan dalam perjalanan melalui saluran penghadaman dan asimilasi melalui lapisan berlendir.

    ALPHA LIPID LIFELINE NEW IMAGE

    Kolostrum Alpha Lipid Lifeline adalah kolostrum gred yang terbaik yang mengandungi kandungan immunoglobulin yang tinggi and faktor pertumbuhan, dikuatkan dengan lipid kompleks didalam bentuk gangliosides dan phospholipis untuk serapan kedalam tubuh yang cepat dan bekesan. Rumusan serbuk apabila dicampur dengan air akan menjadi minuman sarapan pagi keluarga unggul yang sihat.

    Alpha Lipid Lifeline yang ditawarkan oleh pihak kami mempunyai maklumat permakanan seperti berikut;

    • Berat Bersih: 450g
    • Hidangan: 28 kali
    • Penggunaan: 1.5/2 skup di dalam 200/250 ml air

    Produk ini amat sesuai untuk ibu mengandung dan juga wanita hamil. Ketahui juga tips pemakanan untuk wanita hamil dengan membaca artikel ini.

    Nota: Hubungi Kak Zura atau WhatsApps pembelian di talian 019-3197976 untuk konsultasi percuma dan menempah produk Alpha Lipid SD2

     

    SENARAI HARGA HARGA ALPHA LIPID LIFELINE

    • HARGA PASARAN 1 TIN: RM202 (SM) RM212 (SS)
    • HARGA AHLI 1 TIN : RM170 (SM) RM180(SS)
    • KOS PENGHANTARAN SETIN : RM10
    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    No Comments "

    Peluang Nak Kurus Cepat Bulan Ramadhan

    June 18th, 2015

    Salam sejahtera buat pembaca-pembaca blogAlhamdulillah, Kak Zura ingin ucapkan selamat menyambut bulan Ramadan untuk rakan-rakan yang beragama Islam. Jika anda adalah non-muslim pun tentu seronok kerana bermacam-macam juadah ada kat pasar ramadhan, kedai-kedai makan, hotel-hotel.. untuk sama-sama di nikmati.. TAPI AWASS!! Jangan membazir dan jangan terlebih makan.. 🙂

     

    Baiklah, bulan ramadhan pon dah bermula hari ini.. semoga kita bersedia fizikal dan mental. Kak zura harap anda semua masih ingat lagi tentang kelebihan berpuasa dan bersedia untuk betul-betul mengambil manfaat dari puasa ni.. Jadi apa nak makan untuk sahur? Apa yang nak berbuka??

     

    Untuk bagi tenaga dan rasa kenyang yang lebih lama, sebaiknya kita perlu mengambil karbohidrat kompleks dan protein yang lebih semasa sahur.

     

    Bagaimana Nak Kurus Cepat

     

    Kenapa karbohidrat kompleks? Bukan karbohidrat biasa? Kerana karbohidrat kompleks memerlukan masa yang lebih lama berbanding karbohidrat biasa untuk dicernakan jadi rasa kenyang itu akan tahan lebih lama. Protein juga akan memberi tenaga dan membuatkan perut tidak terlalu sebu. Yang penting, waktu lepas tengah hari sampai ke petang, kita akan masih lagi rasa bertenaga. Sebab itu perlu ambil protein yang cukup.

    Contoh karbohidrat kompleks :

    1. Oats
    2. Roti wholemeal
    3. Beras perang
    4. Sayur-sayuran

     

    Protein :

    1. Telur rebus
    2. Ikan
    3. Protein shakes (seoerti Alphalipid SD2 atau Shake up)

     

    Jadi elakkan makanan yang terlalu berminyak dan berlemak. Minum air secukupnya, sekurangnya 3L ok. Senang sangat nak turun lemak time bulan puasa ni, yang penting kena ikut cara yang betul. Kita tak nak turun otot sebab nanti senang naik balik. Dah ramai customer-customer kak zura yang dapat turun 10kg dalam bulan puasa..

     

    Kalau serius nak turun lemak dan jadi lebih cantik untuk hari raya ni, Kak zura boleh bantu.. SMS/Whatsapp je ke 012-2777396 / 019-3197976.. Masih belum terlambat jika anda ingin berubah cantik dan kurus sebelum raya..

    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    No Comments "

    Apa Kelebihan Alpha Lipid Shape Up?

    May 11th, 2015

    Kelebihan Shape Up Alpha Lipid New Image Malaysia yang perlu anda ketahui. Jom baca dulu.

    1. Green Tea
    2. L- Carnitine
    3. Choline
    4. Inositol

    Keempat-empat kandungan ini adalah FAT BURNER yang mana tugasnya adalah untuk menghancurkan (Fat Oxidation) lemak-lemak yang degil di dalam badan kita dan dibawa keluar (Fat Mobilisation) secara sekata untuk digunakan sebagai tenaga.

    FUNGSI & KEBAIKAN 4 PEMBAKAR LEMAK UTAMA Shape Up Alpha Lipid New Image Malaysia

    GREEN TEA
    -Antioksidan yang kuat
    -Awet muda
    -Merangsang pembakaran lemak / membakar lemak
    -Melindungi fungsi ginjal
    -Mencegah diabetes
    -Mencegah keracunan
    -Mencegah bau mulut
    -Mengurangkan bau mulut
    -Mengurangkan risiko strok
    -Kaya vitamin & mineral
    -Membantu mencegah penyakit
    -Mencegah kerosakkan gigi
    -Melancarkan sistem pencernaan
    -Mencegah Hepatitis
    -Melindungi paru – paru diracuni asap rokok
    -Mengawal darah tinggi
    -Mempertingkatkan sistem immun -Mencegah penyakit tulang ( osteoporosis)
    -Mengurangi kadar kolestrol jahat
    -Mencegah kanser
    -Menurunkan gula dalam badan .

    L-CARNITINE
    -Merangsang pembakaran lemak oleh tubuh .
    -Pembakaran secara semula jadi
    untuk menurunkan berat badan , kerana “L-carnitine bertindak memindahkan & mengankut lemak ke bahagian sel yang membakarnya tanpa kesan .
    -Membantu mempertingkatkan kadar metabolisme
    -Menyekat selera makan
    -Meningkatkan stamina.

    INOSITOL
    -Mengeluarkan lemak dalam hati
    -Fungsi dalam pancaran saraf
    -Sebagai agen anti kebimbangan
    -Melindungi daripada peripheral neuropathy yang bwrgabung dengan diabetes.
    -Mengawal tahap kolestrol darah
    -Sesuai untuk masalah sembelit
    -Membantu tidur yang lebih baik.

    CHOLINE
    -Daya ingatan & kecerdasan otak
    -Mengeluarkan lemak dari hati
    -Rawatan untuk beberapa jenis kanser,mengurangkan sakit & demam.
    -Wanita hamil digalakkan mengambil “choline” tujuan pertumbuhan otak bayi di dalam kandungan .
    -“Choline ” juga boleh boleh didapati di dalam sumber makanan lain :
    *susu
    *telur
    *kekacang
    *hati lembu
    *daging
    *salmon
    *udang
    *brokoli
    *mentega kacang
    *susu coklat.

    Dalam Shape Up Alpha Lipid New Image Malaysia ada juga dimasukkan Rumusan istimewa Oxi-Fend ini didapati daripada buah-buahan yang terpilih dari New Zealand yang amat tinggi kadar anti oxida (awet muda) iaitu:
    1. Grape seeds
    2. Boysenberries
    3. Blackcurrants
    4. Buah Kiwi

    Kesemua ini mempunyai 4 kali aktiviti anti oksida vitamin C (6895 ORAC units/gram)

    Yang bestnya walaupun harganya sama dengan Alpha Lipid SD2, kandungannya lebih dari Alpha Lipid SD2 iaitu 490 gram dan untuk penggunaan 2 minggu. Yang lagi best Shape Up ni mempunyai 2 perisa yang sedap iaitu Berries & Cream dan Chocolate Fudge. Kelebihan Shape Up ialah ia dapat reshape body kita. Best kan? Apa tunggu lagi, jom reshape body.

    Memandangkan Shape Up Alpha Lipid New Image Malaysia masih baru di pasaran mesti ramai lagi yang belum tahu cara minum Shape Up kan ?

    Sebenarnya cara minum Shape Up Alpha Lipid New Image Malaysia mudah je.

    Cara pengambilan Shape Up Ambil 2 skup masukkan ke dalam 150ml air biasa/air sejuk dan shake.

    Peraturan Contohnya macam ni:

    1. Untuk turunkan berat badan:

    Ambil 2 skup 2 kali sehari. Gantikan 2 meal harian kita dengan Shape Up samada sarapan pagi/makan tengahari/makan malam.

    2. Untuk nak dapatkan berat ideal dan nak maintain berat:

    Ambil 2 skup 1 kali sehari samada sarapan pagi/makan tengahari/makan malam. Untuk mereka yang selalu skip makan atau takda masa nak makan boleh amik Shape Up untuk gantikan meal anda kerana Shape Up dah lengkap dengan segala nutrisi yang diperlukan oleh badan.

    Amalkan pengambilan air kosong 8 gelas sehari. Had pengambilan karbohidrat sehari ialah 150gram sehari.

    Shape Up adalah meal replacement, biasanya lepas amik Shape Up kita dah rasa kenyang so tak perlu fikir sangat bape banyak kita nak amik karbohidrat. Untuk makluman pada yang belum tahu, Shape Up didatangkan dengan 2 perisa iaitu Berries & Cream dan Chocolat Fudge. So pilihlah yang mana anda suka. Apa yang pasti rasa kedua-duanya memang sedap sangat. Apa tunggu lagi jom cuba.

    SMS/Whatsapp MSV ke 012-2777396 utk maklumat lanjut tentang Shape Up

    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
    VN:F [1.8.5_1061]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    No Comments "