Apa Kelebihan Alpha Lipid Shape Up?

May 11, 15 Apa Kelebihan Alpha Lipid Shape Up?

Kelebihan Shape Up Alpha Lipid New Image Malaysia yang perlu anda ketahui. Jom baca dulu.

1. Green Tea
2. L- Carnitine
3. Choline
4. Inositol

Keempat-empat kandungan ini adalah FAT BURNER yang mana tugasnya adalah untuk menghancurkan (Fat Oxidation) lemak-lemak yang degil di dalam badan kita dan dibawa keluar (Fat Mobilisation) secara sekata untuk digunakan sebagai tenaga.

FUNGSI & KEBAIKAN 4 PEMBAKAR LEMAK UTAMA Shape Up Alpha Lipid New Image Malaysia

GREEN TEA
-Antioksidan yang kuat
-Awet muda
-Merangsang pembakaran lemak / membakar lemak
-Melindungi fungsi ginjal
-Mencegah diabetes
-Mencegah keracunan
-Mencegah bau mulut
-Mengurangkan bau mulut
-Mengurangkan risiko strok
-Kaya vitamin & mineral
-Membantu mencegah penyakit
-Mencegah kerosakkan gigi
-Melancarkan sistem pencernaan
-Mencegah Hepatitis
-Melindungi paru – paru diracuni asap rokok
-Mengawal darah tinggi
-Mempertingkatkan sistem immun -Mencegah penyakit tulang ( osteoporosis)
-Mengurangi kadar kolestrol jahat
-Mencegah kanser
-Menurunkan gula dalam badan .

L-CARNITINE
-Merangsang pembakaran lemak oleh tubuh .
-Pembakaran secara semula jadi
untuk menurunkan berat badan , kerana “L-carnitine bertindak memindahkan & mengankut lemak ke bahagian sel yang membakarnya tanpa kesan .
-Membantu mempertingkatkan kadar metabolisme
-Menyekat selera makan
-Meningkatkan stamina.

INOSITOL
-Mengeluarkan lemak dalam hati
-Fungsi dalam pancaran saraf
-Sebagai agen anti kebimbangan
-Melindungi daripada peripheral neuropathy yang bwrgabung dengan diabetes.
-Mengawal tahap kolestrol darah
-Sesuai untuk masalah sembelit
-Membantu tidur yang lebih baik.

CHOLINE
-Daya ingatan & kecerdasan otak
-Mengeluarkan lemak dari hati
-Rawatan untuk beberapa jenis kanser,mengurangkan sakit & demam.
-Wanita hamil digalakkan mengambil “choline” tujuan pertumbuhan otak bayi di dalam kandungan .
-“Choline ” juga boleh boleh didapati di dalam sumber makanan lain :
*susu
*telur
*kekacang
*hati lembu
*daging
*salmon
*udang
*brokoli
*mentega kacang
*susu coklat.

Dalam Shape Up Alpha Lipid New Image Malaysia ada juga dimasukkan Rumusan istimewa Oxi-Fend ini didapati daripada buah-buahan yang terpilih dari New Zealand yang amat tinggi kadar anti oxida (awet muda) iaitu:
1. Grape seeds
2. Boysenberries
3. Blackcurrants
4. Buah Kiwi

Kesemua ini mempunyai 4 kali aktiviti anti oksida vitamin C (6895 ORAC units/gram)

Yang bestnya walaupun harganya sama dengan Alpha Lipid SD2, kandungannya lebih dari Alpha Lipid SD2 iaitu 490 gram dan untuk penggunaan 2 minggu. Yang lagi best Shape Up ni mempunyai 2 perisa yang sedap iaitu Berries & Cream dan Chocolate Fudge. Kelebihan Shape Up ialah ia dapat reshape body kita. Best kan? Apa tunggu lagi, jom reshape body.

Memandangkan Shape Up Alpha Lipid New Image Malaysia masih baru di pasaran mesti ramai lagi yang belum tahu cara minum Shape Up kan ?

Sebenarnya cara minum Shape Up Alpha Lipid New Image Malaysia mudah je.

Cara pengambilan Shape Up Ambil 2 skup masukkan ke dalam 150ml air biasa/air sejuk dan shake.

Peraturan Contohnya macam ni:

1. Untuk turunkan berat badan:

Ambil 2 skup 2 kali sehari. Gantikan 2 meal harian kita dengan Shape Up samada sarapan pagi/makan tengahari/makan malam.

2. Untuk nak dapatkan berat ideal dan nak maintain berat:

Ambil 2 skup 1 kali sehari samada sarapan pagi/makan tengahari/makan malam. Untuk mereka yang selalu skip makan atau takda masa nak makan boleh amik Shape Up untuk gantikan meal anda kerana Shape Up dah lengkap dengan segala nutrisi yang diperlukan oleh badan.

Amalkan pengambilan air kosong 8 gelas sehari. Had pengambilan karbohidrat sehari ialah 150gram sehari.

Shape Up adalah meal replacement, biasanya lepas amik Shape Up kita dah rasa kenyang so tak perlu fikir sangat bape banyak kita nak amik karbohidrat. Untuk makluman pada yang belum tahu, Shape Up didatangkan dengan 2 perisa iaitu Berries & Cream dan Chocolat Fudge. So pilihlah yang mana anda suka. Apa yang pasti rasa kedua-duanya memang sedap sangat. Apa tunggu lagi jom cuba.

SMS/Whatsapp MSV ke 012-2777396 utk maklumat lanjut tentang Shape Up

VN:F [1.8.5_1061]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.8.5_1061]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *