5 Tips Kurus Mudah Tanpa Keluarkan Wang

Jan 03, 14 5 Tips Kurus Mudah Tanpa Keluarkan Wang

Awal-awal tahun nih ramai je yang nak turun berat badan.. azam baru lah katakan.. semangat bukan main lagi nak kurus.. siap beli kasut baru.. baju sukan baru.. anda bagaimana?? kak zura pun sebenarnya bersemangat sangat-sangat nak turunkan berat lagi dalam 10kg.. azam baru jugak nih… hehehee.. nak lebih sihat dan nampak lebih muda gituuu..

Baiklah.. kak zura nak cerita pasal berdiet, bersenam.. ramai yang ingin berdiet, tapi pening memikirkan perbelanjaan ke gym, harga suplemen yang mahal, dan kos yang perlu dikeluarkan ke kelas-kelas tertentu?  Usah risau jika anda tidak berkemampuan untuk ke gym dan bebelanja semua itu. Siapa kata bersenam perlukan perbelanjaan yang banyak? Banyak cara yang kita boleh gunakan dan apa yang menariknya kita boleh lakukannya dalam kehidupan seharian. Jom praktikkan cara mudah untuk kekal sihat!

1.       Sesekali makanan kesihatan yang berasaskan bahan semula jadi juga perlu ambil tahu khasiat setiap makanan itu, selain murah, ianya bermanfaat.

2.       Belajarlah petua dari orang lama untuk menjaga kesihatan. Biasanya orang lama punyai banyak petua kecantikan dan kesihatan. Hmm….Tidak mengeluarkan wang pun..

3.       Selalulah mencari inisiatif untuk mengekalkan kesihatan. Contohnya membuat senam aerobik di rumah, jogging, dan melakukan aktiviti luar yang lasak dan menyeronok

4.       Jangan menghabiskan wang anda untuk membeli alat senaman yang mahal. Sesekali gunalah apa yang ada di sekeliling anda seperti bangku, meja dan sebagainya. Aplikasikan tangga di rumah anda untuk latihan mengecilkan peha dan bahagian kaki. Senaman naik turun tangga amat berkesan untuk sesiapa yang inginkan hasil yang cepat. Tetapi perlu dilakukan dengan sistematik ya!

5.       Luangkan masa untuk membersihkan kawasan persekitaran. Lakukan aktiviti seperti membakar sampah, menyapu kawasan laman atau juga mencangkul tanah. Ini adalah contoh aktiviti gerakkan dan senaman yang baik. Selain dapat membersihkan kawasan, badan pun menjadi lebih sihat.

 

 

Selain daripada anda boleh amalkan tips-tips di atas.. kak zura ada lagi TIPS 10 SEBAB GEMUK DAN CARA MENYELESAIKANNYA DENGAN MUDAH..  Tips ni dalam bentuk EBOOK yang diberikan PERCUMA kepada pembaca-pembaca blog kak zura ini.. EBOOK DIBERI PERCUMA di—-> http://slimsecret.yolasite.com/

Ebook ini khas untuk mereka yang menggunakan hp android sahaja.. Sila kongsikan link EBOOK PERCUMA ini dengan rakan-rakan anda juga..

Selamat mendownload, membaca dan mengaplikasikan apa yang telah kak zura kongsikan di dalam ebook tersebut..

 

PAKEJ PROMOSI 2014

Untuk dapatkan pakej-pakej terbaru 2014 boleh hubungi kak zura.. ada 3 pakej yang best-best..http://rahsiadietslim.com/pakejpromosi/

 

EBOOK DIBERI PERCUMA di—-> http://slimsecret.yolasite.com/

VN:F [1.8.5_1061]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.8.5_1061]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *