UJI PEMBAKARAN LEMAK YANG BERLAKU SEMASA BERDIET DENGAN SLIM DIET 2 MENGGUNAKAN KETONES STRIP

Apr 11, 11 UJI PEMBAKARAN LEMAK YANG BERLAKU SEMASA BERDIET DENGAN SLIM DIET 2 MENGGUNAKAN KETONES STRIP

UJI KEHADIRAN KARBO DENGAN KETON STRIP

Kak zura banyak juga mendapat soalan-soalan daripada pengguna slim diet 2 yang mengatakan mereka tak dapat turunkan berat walaupun dan tak ambil karbohidrat… Betul ke tak ambil karbo tu????????

Pasal ada juga pengguna yang cakap tak ambil karbo lansung.. tapi bila kak zura suruh dia list down apa yang dia makan.. alahaiiii!!! ada pun karbo tersembunyi dalam makanan mereka yang mereka tak perasan.. sebagai contoh, cili sos, tomato sos, yong tau foo..

Jadi untuk pastikan apa yang kita makan tu slim diet 2 boleh bantu membakar lemak-lemak lama, kita boleh gunakan keton strip ini…

Jadual Keputusan Keto Sticks

Jika keputusan (perubahan warna) menunjukkan:(Rujuk Jadual Keputusan Keto Sticks )
Putih (Negative) – Menunjukkan anda bukan di peringkat ketosis iaitu anda masih mengambil terlalu banyak karbohidrat dalam diet harian anda.
Merah sangat muda (Trace) – Anda dalam keadaan ketosis iaitu pembakaran lemak kepada tenaga sedang berlaku. Walaubagaimanapun anda masih belum di tahap yang ideal.
Merah muda (Small) – Ini adalah bacaan ideal di mana anda dalam keadaan ketosis dan corak pengambilan karbohidrat / pemakanan anda adalah betul.
Ungu muda (Moderate) – Anda dalam keadaan ketosis yang agak tinggi. Kemungkinan besar badan anda memerlukan lebih air.

KETO STICKS

Slim Diet II adalah satu program/pelan diet yang berasaskan kepada Ketosis iaitu proses semulajadi pembakaran lemak kepada tenaga. Oleh itu, tahap pembakaran lemak kepada protein boleh diukur dengan menggunakan Keto Sticks (contoh seperti dalam gambar di atas). Masa terbaik untuk melakukan pemeriksaan adalah pada hari ke-3 hingga hari ke-7 anda mula mengambil SDII.Caranya: lakukan ujian ke atas air kencing anda sebaik-baiknya di awal pagi sebelum makan/minum apa-apa. Celupkan Keto Sticks ke dalam air kencing selama 1 – 2 saat. Pastikan bahagian depan Keto Sticks yang terdapat kertas ujian tercelup ke dalam air kencing sepenuhnya. Bandingkan keputusan ujian dengan jadual keputusan Keto Sticks.

Jadi, apa tunggu lagi? Bersedialah untuk berjaya menghilangkan berat badan dengan program SD2 hari ini!

hubungi kak zura (019-3197976)

Related Posts with Thumbnails
1 Bintang2 Bintang3 Bintang4 Bintang5 Bintang (2 undian, purata: 3.50 daripada 5)
Loading ... Loading ...

5 Comments

  1. salam, macam mana nak guna keto sticks ni? and boleh dapat kat farmasi? how much is it?

  2. norasyikin /

    salam kak zura, saya nak tanya. lepas buat ujian ketostick 2, immediately lepas test memang warna pink…tapi lepas 2 minit colour die tukar kepada warna putih.. memang macam 2 ke kak? atau ada indikasi lain?

  3. norhayati othman /

    Salam kak zura… saya baru rancang nak ambil sd 2 ni, tp saya confius harga yg 700 dan yg 560…. boleh terangkan tak…

  4. ALSD YANG BARU RM700, YANG LAMA TIN BIRU RM560

  5. Setuju dengan pendapat kak zura..study atkins diet dulu.. then ambil sd2 sebagai “assist”.. warna merah muda adalah normal kalau sesapa yang amalkan diet atkins.. contohnya saya x makan ayam KFC sebab ayamnya goreng bertepung tapi saya makan seeekor ayam dari kedai ayamas..bukan seketul tapi seekor sampai kenyang..nak lagi ok..goreng sendiri…em..

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

:-[ (B) (^) (P) (@) (O) :-S ;-( (C) (&) :-$ (E) (~) (K) (I) (L) (8) :-O (T) (G) (F) :-( (H) :-) (*) :-D (N) (Y) :-P (U) (W) ;-) (D)