MENU SELAMA 7 HARI UNTUK MEREKA YANG BERDIET DENGAN SLIM DIET 2

Salam buat semua..

Saya ada terima banyak soalan mengenai apa nak makan.. apa boleh makan… apa tak boleh makan… Jadi harini saya ingin berkongsi beberapa menu selama 7 hari untuk berdiet dengan SD2..

7 Days Menu Suggestion for SD2 Diet Programme

With a little creativity you can make a lean protein meal that looks like this.

Breakfast:

1. 2 Fried Eggs( Sunny side-up/over-easy), 2 ramly beef patties (burger) = 6g carbs, boiled/steamed broccoli.

2. Tuna Omelet

3. 2 half boiled egg n 2 sausage ( 1 ramly beef sausage = 1.8g carbs)

4. Tuna n Cheese Salad

5. Cheese Omelet

6. Cheesy Scrambled Egg

7. Poached egg with Turkey Ham/Beef Patties

- with a bit more effort, toss a handful of lettuce, tomatoes,cucumber with a dash of apple cider vinegar, olive oil, salt n pepper for salad  as a side dish

Lunch:

1. Steamed Chicken, with stir fry siew pak choy

2. Roasted Chicken with Broccoli n mushroom

3. Grilled/steamed  Fish eg: Salmon

4. Butter Prawn n stir fry spinach

5. Chicken Florentine

6. Stir fry black pepper beef / beef stew

7. Rosemary roasted chicken

Dinner:

1. Tomyam Seafood

2. Chicken Soup

3. Beef/mutton Soup

4. Roasted Chicken

5. Grilled Prawn n salad

6. Grilled Chicken Salad

7. Satay – Kurangkan kuah dan jgn mkn nasi impit

Untuk dapatkan resepi-resepi tersebut, jangan lupa baca website saya http://slimdiet2.org tiap-tiap hari

saya akan cuba update dari hari ke hari.. CUBALAH RESEPI NI YA…

Related Posts with Thumbnails
1 Bintang2 Bintang3 Bintang4 Bintang5 Bintang (6 undian, purata: 4.00 daripada 5)
Loading ... Loading ...

15 Comments

  1. sal /

    salam kak.
    mcm mane nak amik SD 2 sekiranya berpuasa. eheeh tgh sibuk2 nak ganti puasa ni. tq

  2. boleh ambil 3scoop masa sahur, 3 scoop masa buka dan 2 scoop masa nak tido.. pastikan cukup 8 scoop sehari..

  3. TRG5353 /

    Salam kak..

    Bulan puasa ni dah masuk 2 tin SD2 saya minum.bila saya timbang berat tgk xde penurunan berat pun terjadi.

    Sepanjang bulan puasa ni,menu berbuke saya setiap hari ada SD2 + mee hon soup (mee hon saya buang.cuma tambah lebih byk sayuran & ayam/daging dlm soup).pastu saya makan murtabak.

    lepas solat terawih,saya minum SD2.Sblm tido pun saya minum SD2.

    menu sahur saya,SD2 + 4 biji kurma..

    begitu la menu yg saya amalkan sepanjang 22 hari berpuasa ni.adakah betul cara pemakanan saya ni kak?

    saya harap sgt nk kurus ni..huhuhhu

  4. kak saya nak tanya,bolehkah makan makanan yang bergoreng seperti ayam goreng ikan goreng semasa mengambil sd2

  5. salam akak..berat badan sy skrg 60 kg, ketinggian lak kurang 150 cm..klo sy nak try sd 2 nie, bila stop..da effect x???sy kat kl..mane leh dpt stock ek??tq

  6. aishah /

    Salam kak zura, saya nak tanya berat saya 97kg, tinggi 164cm, saya baru habis berpantang anak ke 2 dan sekarang anak saya dah masuk 2 bulan lebih dan teringin untuk turun berat badan. Masalahnyer mmg betul ker ibu menyusu boleh dan selamat berdiet menggunakan sd2. Saya teringin sangat nak mencuba

  7. kavita /

    Kak, berapa kandungan Karbohidrat semangkuk Tau Fu Fah? Please help. Planning for food. Makanan yang lepas tak dapat effect maksimum

  8. Sebenarnya tak digalakkan mengambil sd2 jika menyusu anak. kerana sd2 boleh dipindahkan dari susu ibu ke bayi. nanti baby pulak yg slim, kita tak slim2.

    sebaik sahaja bercerai susu, cepat2 call kakzura untuk order okay?

  9. badela /

    salam kak sy br saja mengambil sd2 ni. tp sy kdg2 confius dgn menu yg boleh diambil. kalau sy minum milo 3 in 1 atau minum horlicks 3 in 1 boleh ke? sbb kdg2 sblm tdo rasa lapar. hope akak boleh membantu.

  10. Zarina /

    Masalah Dan soalan saya sama seperti TRG5353. Nampak nya tiada jawapan
    yang diberi kan, maklum Lah soalan tak glamour :( macam mana Ni?

  11. ZARINA: MASALAH UTAMA TAK TURUN BERAT TU KENA PASTIKAN DENGA KETOSTIK.. CUBA TEST WARNA APA KETOSTIK TUH.. ORG CAKAP JE TAK MAKAN KARBO.. TAPI DIA TAK PERASAN KARBO YANG TERSEMBUNYI.. ALSD2 PRODUK TURUN BERAT TANPA BERLAPAR.. KALAU TAK MAKAN MMG TAK TURUN BERAT.. SO, BULAN PUASA KITA TAK MAKAN WAKTU SIANG, JADI SLOW SIKIT PENURUNAN..
    NAK CEAPT TURUN MMG TAK BOLEH AMBIK NASI, MEE ROTI..

  12. aziemah .. /

    salam kak , saya nk tnye .. mcm mna lau kte ambik menu yg same untuk breakfast, lunch n dinner .. cnth mcm pg kte breakfast kte ambk tlur kurang msk 2 bji , ps2 lunch kte ambk sosej n dinner pn kte ambk sosej .. bolehh tak lau mcm tu??? (L)

  13. Salam, saya dah msuk 2 tin tp masih x ada perubhn dari segi berat saya x makan nasi adapun
    cm sesudu, berat saya 70 2 mgu Yang lalu msih btahan smpi hr ni sy amalkn 2 scoop 4 kali sehari..a pa nasihat k zura tq ;-(

  14. As salam kak zura, kalau time uzur..boleh makan sd2 macam biase ke tidak?

  15. SALAM ZATIL: MASA UZUR BOLEH MINUM TAKDE MSALAH, CUMA TIME TU, HORMON TAK BALANCE DAN TAK AKAN ADA PENURUNAN..

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

:-[ (B) (^) (P) (@) (O) :-S ;-( (C) (&) :-$ (E) (~) (K) (I) (L) (8) :-O (T) (G) (F) :-( (H) :-) (*) :-D (N) (Y) :-P (U) (W) ;-) (D)