STEVIA PEMANIS SEMULAJADI TANPA KALORI PENGGANTI GULA – Dapat Bantu Untuk Turun Berat Badan

Aug 29, 10 STEVIA PEMANIS SEMULAJADI TANPA KALORI PENGGANTI GULA – Dapat Bantu Untuk Turun Berat Badan

Salam Ramadhan buat semua teman-teman yang sedang membaca website saya ini.. Untuk yang sedang turunkan berat badan dengan produk Slim Diet II, syabas untuk anda.. dan untuk yang masih lagi tercari-cari produk apa yang sesuai untuk anda boleh lah mencuba Slim Diet II… Hanya tinggal 2 minggu lagi untuk kita menyambut Syawal.. pasti ada yang nak cepat-cepat turunkan berat badan untuk kelihatan lansing dan muda bila bertemu sanak saudara atau teman-teman yang pernah mengutuk kita gemuk dulu…

 

Di sini saya ingin menceritakan mengenai penggunaan gula dalam minuman dan makanan kita seharian…

 

Utusan Konsumer Jan-Feb 2010 issue: Menurut kajian, rakyat Malaysia mengambil 26 sudu teh gula sehari. Sedangkan pengambilan yang disyorkan hanya 10 sudu teh sehari sahaja. Malah orang kita yang hidup di bumi Malaysia yang kecil ni merupakan pengguna gula nombor 8 di dunia!!! Patutlah harga gula asyik naik kerana permintaannya memang tinggi…

 

Maka oleh itu tak hairanlah macam-macam penyakit datang bile umur semakin meningkat. Semua makanan dan minuman yang disenaraikan kat atas ni saya rasa majoriti kita semua pernah makan dan minum…. Jadi agak-agaknya cuba tanya pada diri sendiri berapa banyak gula yang kita dah telan hari ni?

Untuk mereka yang ingin turunkan berat badan dengan cepat haruslah elakkan daripada mengambil makanan yang manis dan bergula. Tapi kalau tanpa GULA makanan dan minuman jadi tak sedap pula. Banyak atau terlebih gula dah jadi penyakit pula. Yang paling popular dah tentu lah kencing manis. Alangkah bestnya kalau kita dapat makan manis-manis seperti biasa tanpa perlu risau tentang kalori dan penyakit…

 

Boleh ke kita tak ambil gula…? Jawapannya ada pada STEVIA – sejenis herba yang mempunyai rasa manis 200 kali ganda lebih tinggi dari gula biasa. Ia merupakan pilihan paling ideal bagi menggantikan penggunaan gula. Tanpa kalori, tidak bertoksid, 100% HALAL, SteviaSugar memberi nafas baru kepada pengguna di Malaysia untuk menikmati kemanisan makanan dan minuman dengan cara yang lebih sihat..

 

Stevia juga telah diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia sebagai pemanis semulajadi dan sebagai bahan dalam makanan dan ianya juga telah diterima dan diluluskan oleh lebih 20 negara.

 

Perkataan sugarless, sugar-free atau no sugar added adalah tidak mencukupi. Bacalah kandungan karbohidratnya.

Food Item: Stevia, sweetener

Food Quantity: 1 tbsp

Carbs: 0gm

Dietary Fiber: 0gm

Net Carbs: 0gm

Dengan tiada kandungan karbohidrat lansung di dalam Stevia, maka kita dapat gantikan pengambilan gula kita dengan SteviaSugar.. bagi mereka yang dah berdiet SD2 lebih 2 minggu maka tidak ada lagi sugar craving dan tiada masalah untuk tidak mengambil apa-apa sugar replacement. Boleh hubungi saya jika anda berminat untuk membeli SteviaSugar ini..

VN:F [1.8.5_1061]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.8.5_1061]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *